Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Nie)zwykłe Życie Gwiazdy
Muzyka 
Cześć! Zachciało mi się prowadzić taki mini-pamiętnik z moim Tamagotchi Music Star Uśmiech
Może na początku przedstawię moją córkę: Nicole.
[Obrazek: b3r0c0.png]
Oto jej wszystkie statusy. Jak widzicie, jest to Ichigotchi i ma dosyć dużo punktów umiejętności muzycznych.
[Obrazek: qytqnc.jpg]
Widać, że Niki kocha święta, to chociażby przez mikołaja-króla, który odwiedził ją aż dwa razy w dniu Bożego Narodzenia Oczko
[Obrazek: 2dv4xet.jpg]
Niki: Kto śmie zakłócać spokój takiej gwieździe, jak ja?! Nicole, powinnaś być trochę grzeczniejsza dla gościa...
[Obrazek: 2hf71jd.jpg]
Niki: OMG! Przecież to Gotchi Król! Wreszcie zauważył, jak lśnię w porównaniu z innymi tama! Jednak trochę się myliła. Pod choinkę dostała dość dziwne prezenty, z których się ucieszyła.
[Obrazek: f1lwn.jpg]
Hmm... Rak! Chyba nie zepsuł się w podróży, trzeba sprawdzić.
[Obrazek: rjkwm9.jpg]
Król jednak chyba zapomniał dać jej wszystkiego, ponieważ znowu nas odwiedził.
Tym razem jednak dał nam 2000 gp, z czego Nicole bardzo się ucieszyła, tak bardzo, że kupiła sobie kokardkę w sklepie.

Chwilę później mieliśmy kolejnego gościa. Był to, nazywany przez Nicole, pan Anioł, czyli nauczyciel w szkole muzycznej.
[Obrazek: jrs65z.jpg]
Niki dostała od niego pianino. Następnie zapragnęła poznać nowych kolegów w szkole, więc zaprowadziłam ją tam.
[Obrazek: 2el5eah.jpg]
Na początku myślałam, że się nie polubią, ale wkrótce znaleźli wspólny język. Poznała chłopaka Ryo i dziewczynę Lydię.
Okazało się, że we troje mieli marzenie, by założyć zespół. Pan Anioł usłyszał to, gdy przechadzał się korytarzem szkolnym i zorganizował im prywatne lekcje. Powiedział, że mogą wybrać nazwę zespołu. Po długich debatach wymyślili: TAMAH.
Może nazwa nie jest jakaś bardzo artystyczna, ale za to chwytliwa. W przyszłości wierzę, że będą mieli dużo fanów w całym TamaTown.
[Obrazek: 358a2wl.jpg]
Nauczyciel ciągle im coś tłumaczył, ale czasami było to dla nich zbyt trudne i spoglądali na mnie niepewnie.
[Obrazek: jkxa4n.jpg]
Potem mieli sami coś zagrać, ale kompletnie się pogubili i nic z tego nie wyszło. Nicoli podniósł się tylko stres, więc sięgnęła po swojego ulubionego misia-koalę, którego ma od urodzenia.
Dzień minął bardzo pracowicie, ale Niki była bardzo zadowolona. Teraz ćwiczy granie na swojej harfie i pozdrawia was Uśmiech

P.S. Przepraszam za jakość zdjęć i proszę nie sugerować się datą w prawym dolnym rogu, ponieważ chciałam jakoś uporządkować wydarzenia, by to wszystko składało się do kupy Uśmiech Mam nadzieję, że się podobało Uśmiech

[Obrazek: 14vs7ja.png]
Odpowiedz
Jeej *.* Ślicze masz Tama. Nicole jest jedną z moich ulubionych postaci! Super pamiętnik !

Wesołych świąt Uśmiech
Odpowiedz
Ale masz dużo punktów nabitych! Aż prawie 700 w każdym. Ja ledwie co wyciągam do 100 punktów umiejętności. :c Będę śledzić twój pamiętnik!
Odpowiedz
Tofiku, to wcale nie jest takie trudne, ja w moim Music Star zawsze podciągam wszystkie punkty do 999. ;P
Ichigotchi jest taka słodziuuutka! ;3
Odpowiedz
Dla mnie jest trudne, jestem zbyt leniwa by grać z Tamagotchi w gry. (.___.") Prędzej bym je wszystkie doprowadzić do otyłości.
Odpowiedz
Cześć! Witajcie znów! Tym razem trochę w króliczym nastroju, ponieważ moja Nicole stała się... Mimitchi!
[Obrazek: 1zye9tw.jpg]
Gdy tylko się obudziła, zapragnęła dowiedzieć się, w co zamienili się jej przyjaciele.
[Obrazek: 294jtd0.png]
Czy tylko mi się wydaje, że Niki bardzo lubi Ryo Oczko? Po przemianie mieli ocenić ich sędzowie. Tamah świetnie bawili się podczas występu, ale jurorów nie powalili. Tylko jeden dał ocenę pozytywną.
By zgrać się przy koncertach zespół musi dużo ćwiczyć - to powiedziała mi Nicole. Może dlatego, że w jej zespole jest teraz przystojny Kuro Zawstydzony ?
Poszłyśmy razem spotkać się z zespołem w wytwórni muzycznej, by nagrać pierwszy singiel. Niestety, pierwsze kawałki wychodziły źle, ale potem było tylko lepiej.
[Obrazek: k4jv5u.png]
Nicole - z racji tego, że to wielka elegantka i przyszła mega gwiazda - musi ładnie wyglądać. Założyłam jej więc kokardkę kupioną przez nią, gdy była jeszcze nastolatką.
[Obrazek: 2r20t2f.jpg]
Potem, listonosz przyniósł do niej śmierdzący list. Okazało się, że była tam w środku kupa. Kto w ogóle przysyła kupę listem?! [Obrazek: spir8h.jpg]
A teraz: Poznajcie Barta - Tama-Go Uśmiech
[Obrazek: f093xz.jpg]
Bardzo trudno robi mu się zdjęcia, ma jajowatą ochronę i jest raczej bardziej skryty niż Nicole.
Niki i Bart, by wzmocnić swoje więzi, zrobili sobie mini zawody. Pierwsze trzy dyscypliny wygrała Nikola, a następne trzy Bart.
[Obrazek: xonugy.png]
Dzisiaj był bardzo wyjątkowy dzień - dziś był pierwszy koncert Tamah!! Wszyscy byli podekscytowani. Niestety, na koncert przyszedł tylko jeden tamek - Guest, kim mógł być Bart, ponieważ pojawia się w v6 jako ta postać.
[Obrazek: 124uhid.png]
Poza tym Nicole osiągnęła 999 punktów we wszystkich kategoriach Uśmiech
Jutro Bart i Nicole poznają jeszcze 3 kolegów - idę kupić baterię do mojego v5. Oby się polubili Uśmiech
Na zakończenie daję wam zdjęcie Barta, który także entuzjazmuje się świętami. Czyż on nie jest słodziutki?
[Obrazek: 5u4oi8.png]

P.S. Może podacie mi, jak wiecie, od czego jest każdy sędzia w Music Star? Bo nie mogę zaliczyć tylko tego trzeciego sędziego, inni mają pozytywne opinie, tylko on stawia ciągle krzyżyk przy przesłuchaniach. Możecie mi napisać? Szukałam w sieci, ale każdy pisze coś innego.
[Obrazek: 14vs7ja.png]
Odpowiedz
Halo, halo. Jak można przerywać pisanie tak dobrego pamiętniczka ;_;

PS Śliczna obudowa Tama-Go <3
Odpowiedz