Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tamagotchi adventures
Tamagotchi adventures to kontynuacja tamagotchi go go, miało być jeszcze 5 rozdziałów ale wszystkie dane na forum zostały utracone. Żeby było łatwiej wam zrozumieć Franek,Tomek i Zuzia zostali przemienieni w ludzi,a wszystkie tamagotchi zostały przemienione w coś podobnego do bakuganów. Pokonali dark birda i tamagotchi wróciły do swojej poprzedniej postaci i ich życie wróciło do normy. Do czasu.
Rozdział 1: początek
Pięknego jesiennego dnia ,pewna dziewczynka siedziała w swoim pokoju i zajmowała się swoim tamagotchi. Na chwilkę przerwała i poszła na balkon- za chwilę miała wrócić jej mama. Kiedy mama Mai jechała samochodem deviltchi wleciał w jej ciało. Kiedy dojechała do domu Maja zeszła do swojej mamy,a tu nagle na jej ręce pojawił się wielgachny ostry jak brzytwa kolec. Maja powiedziała
Mamo czy to ty?- kiedy machnęła tym wielgachnym kolcem, Maja zaczęła uciekać. Pomyślała sobie- moja mama chce mnie zabić muszę gdzieś się ukryć. Już wiem! na balkonie!- jak pomyślała tak zrobiła. Szybko otworzyła drzwi od balkonu i je zamknęła. Lecz niestety demon wszystko widział rozbił kolcem drzwi od balkonu. Maja zaczęła krzyczeć na całe gardło:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA- a ty co byś zrobił? Gdy nagle jej tamagotchi rozbłysło na złoto i trafił w jej mamę. Maja krzyknęła
MAMO!!!!!!!!!!- z mamy ciała wyleciał deviltchi,a z tamagotchi Mai wyleciała Horoyotchi, która miała na plecach skrzydła. Deviltchi potarł o siebie ręce i nad jego prawą dłonią pojawiła się ognista kula. Deviltchi powiedział-
Baby Flame!- i rzucił kulę w stronę Mai. Horoyotchi zaś powiedziała
drink attack!- i zawartość kieliszka wylała na kulę ognia. Odwróciła się i powiedziała do Mai-
-Szybko musimy gdzieś się ukryć!!- Gdzie?- spytała się Maja
-Za kanapą!- krzyczy tamagotchi. Horoyotchi pstryknęła palcami i Maja i ona znalazły się za kanapą.
-Teraz albo nigdy!- pomyślała Horoyotchi i zapytała Maję
-Czy umiesz uwolnić tama duszę?- Maja odpowiedziała - Nie
-To łatwe, musisz powiedzieć tama soul, później przybliż rękę do tego czegoś na podczerwień i powiedz charge. Wyceluj na mnie tamagotchi , a ja zrobię swoje -OK?- OK- odpowiedziała Maja
Tama Soul charge!!! I żółty promień wystrzelił na Horoyotchi , która krzyknęła-Horoyochi Tamamorfuje!!!!- żółta energia przeniknęła przez jej ciało i przemieniła się w Purimatchi .
-Nie masz ze mną szans- krzykneła Purimatchi
-Dance attack!!- powiedziała i zaczęła tańczyć balet. Kiedy skończyła tańczyć wystrzeliła wielką kulę w stronę deviltchi.
-NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!- krzyknął pozostawiając ogniste iskry z których wyleciało devilgotchi(zabawka).- Maja krzyknęła WOW!
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
franek02 napisał(a):deviltchi wleciał w jej ciało.
Whaj? D:

franek02 napisał(a):Gdy nagle je tamagotchi rozbłysło na złoto i trafił w jej ma mamę.
Tama umie latać? : O

franek02 napisał(a):drink attack!- i zawartość kieliszka wylała na kulę ognia.
Każdy żul i alkholik chciałby taki atak. : D

franek02 napisał(a):za kanapą!
? XD

Brakuje mi kropek, przez co trudno się czyta. Opowiadanie trochę bez sensu.
Czasami się gubiłam i nie wiedziałam o co chodzi.
Odpowiedz
Cytat:za kanapą!
A może za sałatą? xD
Brakuje mi dużych liter i pauz w dialogu. No i jest parę niedociągnięć. Skąd wziął się Devilgotchi? I czy mama tak po prostu przyjęła do wiadomości, że zabawka jej córki tak po prostu sobie ożyła i razem z innym stworem demoluje jej dom? Uśmiech
Ogólnie opowieść fajna, pełna akcji. 6/10 Oczko
Odpowiedz
Shana napisał(a):deviltchi wleciał w jej ciało.

Whaj? D:
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Shana napisał(a):Brakuje mi kropek, przez co trudno się czyta. Opowiadanie trochę bez sensu.
Czasami się gubiłam i nie wiedziałam o co chodzi.
No właśnie. :]
Wypowiedzi bohaterów zaczynaj od myślników, będzie czytelniej.
Pilnuj, żeby całość wyglądała estetycznie.
franek02 napisał(a):AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA-
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?! To już chociażby "Aaa!" nie wystarcza?
Raz piszesz spacje przed znakiem int., raz i po nim i za nim, albo wcale. A bywa, że masz to napisane normalnie. o3o To jest tak: Wyraz, znak interpunkcyjny, spacja, kolejny wyraz.
franek02 napisał(a):!!!!!!!!!
Co za dużo to niezdrowo, trzy wykrzykniki to maks. Więcej wygląda głupio.

4/10, czyli lepiej niż poprzednio! *Q*
Odpowiedz
O kurde, Franek wrócił! XD
Ale piszesz o wiele lepiej niż ostatnio. Tylko nie wal tylu znaków zapytania i wykrzykników, bo to źle wygląda.
Unhappy Junhyung is unhappy.
Odpowiedz
czy mam kontynuować opowiadanie?
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
Tak, jeśli zastosujesz wszystkie nasze rady. Trening czyni mistrza. : )
Odpowiedz
Noo, nieźle. 6/10. Na tamtym forum byłeś w moim wieku, ale pisałeś gorzej. >.< Ale teraz może być.
Odpowiedz
Jutro napiszę nowy rozdział i dodam ankietę, a teraz
zapowiedź 1: w następnym odcinku tamagotchi adventures mama mai, dowie się czegoś o tamagotchi czego nie wiedziała kupując prezent Majce. Franek też zaczyna swoją przygodę ! Do zobaczenia w kolejnym odcinku tama Soul Charge!
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
niunilove6 napisał(a):Na tamtym forum byłeś w moim wieku, ale pisałeś gorzej.
Ty masz 9 lat, on ma chyba z 6 z tego co wiem.

Nie no, lepiej ci idzie, i to o wiele. Nie jest to już taka abstrakcja jak wtedy, ale wstrzymam się od oceny.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Hilla napisał(a):on ma chyba z 6 z tego co wiem.
6?! : o
Mi się zapamiętało, że 14, bo na starym forum tak ustawił...
Odpowiedz
Cytat:-NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!- kr
franek02 napisał(a):AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA- a ty co byś zrobił?
Po co tyle AAAAAAA albo NIEEEE :/?
Cytat:Baby Flame!-
xD
franek02 napisał(a):Kiedy mama Mai jechała samochodem deviltchi wleciał w jej ciało.

Te zdanie jest takie, no dziwne, można powiedziec. Czemu on musiał wleciec w jej ciało? A skąd wleciał :O Miała szyby w samochodzie otworzone czy co?
franek02 napisał(a):rozbłysło na złoto i trafił w jej MA MAMę.
Po co te MA?
franek02 napisał(a):-Dance attack!!- powiedziała i zaczęła tańczyć balet. Kiedy skończyła tańczyć wystrzeliła wielką kulę w stronę deviltchi.
WTF? Te zdania są takie, nie tego. Dance attack? A po co ten taniec tańczyła? W tańcu mógł ją trafi i DEAD :.
Średnia: 3/10
[Obrazek: userpeach.png]
[Obrazek: userpeach2.png]
Odpowiedz
Nie oceniajcie go tak surowo. popatrzcie na to z innej strony: on ma sześć lat, a jak nataki wiek, to pisze naprawdę dobrze. :>
Unhappy Junhyung is unhappy.
Odpowiedz
Powrót Firanka w wielkim stylu. : O
Nie chce mi się tego czytać.
Odpowiedz
Jezus, co za chaos! Uporządkuj to trochę!
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości