![]() |
|
tamagotchi adventures - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Nasza twórczość (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=33) +---- Dział: Literacka (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=46) +---- Wątek: tamagotchi adventures (/showthread.php?tid=706) |
tamagotchi adventures - Francio30 - 23-10-2010 Tamagotchi adventures to kontynuacja tamagotchi go go, miało być jeszcze 5 rozdziałów ale wszystkie dane na forum zostały utracone. Żeby było łatwiej wam zrozumieć Franek,Tomek i Zuzia zostali przemienieni w ludzi,a wszystkie tamagotchi zostały przemienione w coś podobnego do bakuganów. Pokonali dark birda i tamagotchi wróciły do swojej poprzedniej postaci i ich życie wróciło do normy. Do czasu. Rozdział 1: początek Pięknego jesiennego dnia ,pewna dziewczynka siedziała w swoim pokoju i zajmowała się swoim tamagotchi. Na chwilkę przerwała i poszła na balkon- za chwilę miała wrócić jej mama. Kiedy mama Mai jechała samochodem deviltchi wleciał w jej ciało. Kiedy dojechała do domu Maja zeszła do swojej mamy,a tu nagle na jej ręce pojawił się wielgachny ostry jak brzytwa kolec. Maja powiedziała Mamo czy to ty?- kiedy machnęła tym wielgachnym kolcem, Maja zaczęła uciekać. Pomyślała sobie- moja mama chce mnie zabić muszę gdzieś się ukryć. Już wiem! na balkonie!- jak pomyślała tak zrobiła. Szybko otworzyła drzwi od balkonu i je zamknęła. Lecz niestety demon wszystko widział rozbił kolcem drzwi od balkonu. Maja zaczęła krzyczeć na całe gardło: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA- a ty co byś zrobił? Gdy nagle jej tamagotchi rozbłysło na złoto i trafił w jej mamę. Maja krzyknęła MAMO!!!!!!!!!!- z mamy ciała wyleciał deviltchi,a z tamagotchi Mai wyleciała Horoyotchi, która miała na plecach skrzydła. Deviltchi potarł o siebie ręce i nad jego prawą dłonią pojawiła się ognista kula. Deviltchi powiedział- Baby Flame!- i rzucił kulę w stronę Mai. Horoyotchi zaś powiedziała drink attack!- i zawartość kieliszka wylała na kulę ognia. Odwróciła się i powiedziała do Mai- -Szybko musimy gdzieś się ukryć!!- Gdzie?- spytała się Maja -Za kanapą!- krzyczy tamagotchi. Horoyotchi pstryknęła palcami i Maja i ona znalazły się za kanapą. -Teraz albo nigdy!- pomyślała Horoyotchi i zapytała Maję -Czy umiesz uwolnić tama duszę?- Maja odpowiedziała - Nie -To łatwe, musisz powiedzieć tama soul, później przybliż rękę do tego czegoś na podczerwień i powiedz charge. Wyceluj na mnie tamagotchi , a ja zrobię swoje -OK?- OK- odpowiedziała Maja Tama Soul charge!!! I żółty promień wystrzelił na Horoyotchi , która krzyknęła-Horoyochi Tamamorfuje!!!!- żółta energia przeniknęła przez jej ciało i przemieniła się w Purimatchi . -Nie masz ze mną szans- krzykneła Purimatchi -Dance attack!!- powiedziała i zaczęła tańczyć balet. Kiedy skończyła tańczyć wystrzeliła wielką kulę w stronę deviltchi. -NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!- krzyknął pozostawiając ogniste iskry z których wyleciało devilgotchi(zabawka).- Maja krzyknęła WOW! - Soda - 23-10-2010 franek02 napisał(a):deviltchi wleciał w jej ciało.Whaj? D: franek02 napisał(a):Gdy nagle je tamagotchi rozbłysło na złoto i trafił w jej ma mamę.Tama umie latać? : O franek02 napisał(a):drink attack!- i zawartość kieliszka wylała na kulę ognia.Każdy żul i alkholik chciałby taki atak. : D franek02 napisał(a):za kanapą!? XD Brakuje mi kropek, przez co trudno się czyta. Opowiadanie trochę bez sensu. Czasami się gubiłam i nie wiedziałam o co chodzi. - magnes. - 23-10-2010 Cytat:za kanapą!A może za sałatą? xD Brakuje mi dużych liter i pauz w dialogu. No i jest parę niedociągnięć. Skąd wziął się Devilgotchi? I czy mama tak po prostu przyjęła do wiadomości, że zabawka jej córki tak po prostu sobie ożyła i razem z innym stworem demoluje jej dom? ![]() Ogólnie opowieść fajna, pełna akcji. 6/10
- Lyree - 23-10-2010 Shana napisał(a):deviltchi wleciał w jej ciało.XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Shana napisał(a):Brakuje mi kropek, przez co trudno się czyta. Opowiadanie trochę bez sensu.No właśnie. :] Wypowiedzi bohaterów zaczynaj od myślników, będzie czytelniej. Pilnuj, żeby całość wyglądała estetycznie. franek02 napisał(a):AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?! To już chociażby "Aaa!" nie wystarcza? Raz piszesz spacje przed znakiem int., raz i po nim i za nim, albo wcale. A bywa, że masz to napisane normalnie. o3o To jest tak: Wyraz, znak interpunkcyjny, spacja, kolejny wyraz. franek02 napisał(a):!!!!!!!!!Co za dużo to niezdrowo, trzy wykrzykniki to maks. Więcej wygląda głupio. 4/10, czyli lepiej niż poprzednio! *Q* - halfi - 23-10-2010 O kurde, Franek wrócił! XD Ale piszesz o wiele lepiej niż ostatnio. Tylko nie wal tylu znaków zapytania i wykrzykników, bo to źle wygląda. - Francio30 - 23-10-2010 czy mam kontynuować opowiadanie? - Lyree - 23-10-2010 Tak, jeśli zastosujesz wszystkie nasze rady. Trening czyni mistrza. : ) - Juls - 23-10-2010 Noo, nieźle. 6/10. Na tamtym forum byłeś w moim wieku, ale pisałeś gorzej. >.< Ale teraz może być. - Francio30 - 23-10-2010 Jutro napiszę nowy rozdział i dodam ankietę, a teraz zapowiedź 1: w następnym odcinku tamagotchi adventures mama mai, dowie się czegoś o tamagotchi czego nie wiedziała kupując prezent Majce. Franek też zaczyna swoją przygodę ! Do zobaczenia w kolejnym odcinku tama Soul Charge! - Viktor - 23-10-2010 niunilove6 napisał(a):Na tamtym forum byłeś w moim wieku, ale pisałeś gorzej.Ty masz 9 lat, on ma chyba z 6 z tego co wiem. Nie no, lepiej ci idzie, i to o wiele. Nie jest to już taka abstrakcja jak wtedy, ale wstrzymam się od oceny. - Lyree - 23-10-2010 Hilla napisał(a):on ma chyba z 6 z tego co wiem.6?! : o Mi się zapamiętało, że 14, bo na starym forum tak ustawił... - Peach - 23-10-2010 Cytat:-NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!- kr franek02 napisał(a):AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA- a ty co byś zrobił?Po co tyle AAAAAAA albo NIEEEE :/? Cytat:Baby Flame!-xD franek02 napisał(a):Kiedy mama Mai jechała samochodem deviltchi wleciał w jej ciało. Te zdanie jest takie, no dziwne, można powiedziec. Czemu on musiał wleciec w jej ciało? A skąd wleciał :O Miała szyby w samochodzie otworzone czy co? franek02 napisał(a):rozbłysło na złoto i trafił w jej MA MAMę.Po co te MA? franek02 napisał(a):-Dance attack!!- powiedziała i zaczęła tańczyć balet. Kiedy skończyła tańczyć wystrzeliła wielką kulę w stronę deviltchi.WTF? Te zdania są takie, nie tego. Dance attack? A po co ten taniec tańczyła? W tańcu mógł ją trafi i DEAD :. Średnia: 3/10 - halfi - 23-10-2010 Nie oceniajcie go tak surowo. popatrzcie na to z innej strony: on ma sześć lat, a jak nataki wiek, to pisze naprawdę dobrze. :> - Cherry - 23-10-2010 Powrót Firanka w wielkim stylu. : O Nie chce mi się tego czytać. - Agulla12 - 24-10-2010 Jezus, co za chaos! Uporządkuj to trochę! |