02-04-2013, 23:55
To jest też opcja typu "usuń grę / lokację"? ;P
|
Witamy w świecie P's...
|
|
02-04-2013, 23:55
To jest też opcja typu "usuń grę / lokację"? ;P
03-04-2013, 01:00
A no tam... W końcu wszystko w świecie P'sa! ;D
03-04-2013, 15:35
Oj tam, jak mówi GLaDOS P's to jednak dotyczy ^^.
No, przeglądarka przestała mi wariować, to można robić aktualizację. Nie wiem, czy się wyrobię w jednym poście, najwyżej potem dam następny. Tak jak myślałam, Tarjei (Miałam wczoraj napisać, że go tak nazwałam, ale zapomniałam xD.) zmienił się w Raitotchiego. Okazało się, że tego samego dnia jeden z Tamagotchi miał urodziny, dzięki czemu udało nam się załapać na dwa darmowe posiłki w restauracji . To działa mniej więcej tak, że kiedy pojawi się informacja o urodzinach, można iść do restauracji, wtedy po kucharzu przyjdzie Tamek i zaoferuje coś do jedzenia. Bardzo opłacalne ;p.![]() ![]() Oprócz tego, udało nam się zdobyć 3 Puzzle Pieces, odpowiedniki Happy Symbols z +C itp. Jeden za założenie "Hakama Set", drugi za hełm, a trzeci za zjedzenie czegoś o nazwie "ginzake". ![]() ![]() ![]() Tego dnia Tarjei często pojawiał się w parku. Z pierwszego wypadu wrócił z różową wiewiórką w piżamie... ![]() ![]() ...A z drugiego z dzieckiem. -.- ![]() O, proszę jaki szczęśliwy tatuś. ![]() Hm... ![]() Ooooo, jakie to słodkie ^^. ![]() I cóż, Tarjei żegna się z wami. Paaa! ![]() Wybaczcie, że zdjęcia są jakie są - aparatem bym nie zdążyła, bo to zajmuje godzinę xD Takie komórkowe twory będą się czasami pojawiać, bo nie na wszystkie przypadkowe akcje zdążę wyjąć aparat, a tak jest po prostu szybciej. Do zobaczenia następnym razem! ![]() ![]() Don't worry be happy~
03-04-2013, 15:40
Ech, z tego, co widzę, to animacje są piękne. *_*
A co do tej niebieskiej kulki... To masz tu coś. ![]() ![]()
03-04-2013, 23:34
GLaDOS - Jaki słodki! *,* Hm, mogłabym go sobie wrzucić do podpisu? ^^
Inka - Tak wiem. xD Rozbiło mnie to xD. Michu - Z tym drzewkiem jest ciekawa sprawa, bo nasionek nie ma. Żeby pojawiło się takie drzewko, to trzeba tą łopatkę w kształcie liścia, o której mówiłam w pierwszym poście i zaadoptować zwierzątko, tak samo jak w ID. I kiedy wychodzi się przed dom, Tama może po prostu wyjąć tę łopatkę i zacząć kopać. I teraz: Może albo wyrosnąć drzewko, albo z ziemi wyskoczy coś nieprzyjemnego. I ta animacja z łopatką, i to co wyjdzie z ziemi jest dobierane losowo. Tak jak obiecałam, teraz wstawię relację z początków życia małego Jonghyuna. Wiele zdjęć nie ma, bo w zasadzie niewiele z nim robiłam, ale zawsze. Najpierw jako mały Aokumotchi. ![]() Później nieco większy, Turtletchi. Ta postać jest taka słodka, już jest jedną z moich ulubionych w tej wersji ^^ Z racji tego, że udało mi się trochę zarobić w nowo ściągniętej grze, kupiłam mu robota zabawkę. ![]() ![]() Chciałam, żeby ewoluował w Cosmotchi, więc dawałam mu komputer do zabawy. ![]() Oprócz tego, dostawał do jedzenia coś, co podobno jest jedzeniem kosmicznym, a mi przypomina czekoladę. ![]() Właściwie powinnam wyjaśnić, o co chodzi z wpływem itemów i jedzenia na postać. Otóż, w P's system rośnięcia to połączone systemy dobrej i złej opieki i punktów życiowych, czy jakkolwiek to nazwać. Z dobrą/złą opieką to wszystko jasne, a punkty życiowe teraz zbiera się trochę inaczej - nie przez gry. Jest 5 rodzajów osobowości, a do każdego przypisany jest jeden item z TamaDepa, jeden z Tamamori Shop, jedno danie z restauracji i jedna przekąska z Music Cafe. Nie ma dosłownie naliczanych punktów, po prostu Tama ma osobowość zgodną z tym, czego najczęściej używa czy co je. To już chyba wszystko na dzisiaj. ![]() Do zobaczenia! ^^ ![]() ![]() Don't worry be happy~
01-05-2013, 00:10
Wrzucaj, znalazłam go gdzieś na TZ.
![]() Edit: O. Mój. Boże. Ten żółwik to chyba najsłodsza postać Tamagotchi ever... ;* Btw, coś się lenisz! Gdzie kolejne notki??? ;D Wszyscy tu umieramy z ciekawości a propos tej wersji. (;
01-05-2013, 09:08
(01-05-2013, 00:10)GLaDOS napisał(a): Wrzucaj, znalazłam go gdzieś na TZ. Ja też uważam, że żółwik jest najsłodszym Tamkiem w tej wersji. Pisz dalej pamiętnik jestem bardzo ciekawa chciałabym poznać nowe funkcje. Ja niedługo też będę miała P's z TamaDeco.
![]() ![]() ![]() ![]()
01-05-2013, 11:55
Wybaczcie, wybaczcie ^^". Niedługo wracam do pisania, egzaminy pochłonęły mi prawie cały czas, ale teraz spróbuje w miarę się zorganizować.
![]() ![]() Don't worry be happy~
01-05-2013, 12:03
Ach, no tak! Egzaminy! Przepraszam, zapomniałam! ;*
Mam nadzieję, że dobrze Ci poszło! <3
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|