Forum Tama-World
Witamy w świecie P's... - Wersja do druku

+- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl)
+-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Moje Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Wątek: Witamy w świecie P's... (/showthread.php?tid=2120)

Strony: 1 2

Witamy w świecie P's... - Arisu - 01-04-2013

...ale nie tylko, bo inne też się mogę przewijać ^^
Tak, zdecydowałam się jednak zacząć w końcu ten pamiętnik. Ile wytrzymam, to zobaczymy później ;P
No to jedziemy!

Wczoraj rano, o bandyckiej porze, tj. 6, wreszcie zaczęłam otwierać Tama. Z boku pudełka widać napis "Smart piece for you" - Zależnie od koloru, na każdym jest co innego :
[Obrazek: 25tyyo1.jpg]

Później tak jak zwykle, ustawianie daty, godziny, nazwy użytkownika. Niestety, od wyklucia do dzisiaj nie wpadłam na robienie zdjęć, więc zaczynam w idiotycznym momencie - od nastolatka. Mam tylko zdjęcie jego wspomnienia z przedszkola, tam widać jak wyglądał, kiedy był dzieckiem.
[Obrazek: 100_7378_zps9bfa8cf7.jpg]

Teraz wygląda tak, nazwa tej postaci to Maimaitchi:
[Obrazek: 100_7347_zps3adcdb6b.jpg]
[Obrazek: 100_7348_zps4f47cbf0.jpg]
Jak widać, jest dość żywotny Oczko. Po takim rozpoczęciu dnia, wybraliśmy się do parku.
[Obrazek: 100_7322_zps41ce09df.jpg]

Tam Maimaitchi spotkał brązowego pso-diabełka i... różową wiewiórkę w piżamie ._.
[Obrazek: 100_7326_zpsf5435e06.jpg]
[Obrazek: 100_7332_zps2941b8a7.jpg]

Kolejnym punktem wycieczki był pałac Gotchi Króla. Tam właściwe nic się nie działo, pogadał tylko chwilę z pokojówką. Ta lokacja nie jest od razu w Tama, trzeba ją zainstalować.
[Obrazek: 100_7340_zps7fd074c0.jpg]

Zauważyłam, że jego Happy Matter trochę spadł, więc poszliśmy do Music Cafe, żeby go podnieść. Tam zjadł trzy gwiazdki za 50Gp.
[Obrazek: 100_7346_zps00f6f968.jpg]

Później trzeba było spalić kilogramy, które przybyły od zjedzenia deseru. Od czego są gry? Ta akurat jest ściągnięta, polega na liczeniu prezentów, które są zabierane z pudełka i dawane klientom.
[Obrazek: 100_7369_zpse976f4e7.jpg]

Po powrocie do domu mój ślimak pobawił się komputerem, lornetką i łopatką w kształcie liścia, która bardzo mu się spodobała.
[Obrazek: 100_7336_zps0ad95fdd.jpg]
[Obrazek: 100_7373_zps5ecea7e2.jpg]
[Obrazek: 100_7365_zps7169a96d.jpg]

Na tym skończył się jego dzień. Czy nie wygląda słodko, jak śpi?
[Obrazek: 100_7383_zps6339748c.jpg]

Jak było widać w całym poście, mój Tamek jeszcze nie ma imienia. Macie jakieś propozycje? ^^
Do zobaczenia następnym razem!

RE: Witamy w świecie P's... - Scalee - 01-04-2013

KOCHAM CIĘ ZA TO, ŻE SPRÓBOWAŁAŚ. <3
Kocham twoje P's i w ogóle. XD

A teraz idę czytać, jak coś to editnę.

EDIT: Świetne. <3 A pokażesz kiedyś szkołę? I w ogóle przez ciebie też chcę kupić P's. ;__; (tak, to co pisze u mnie w profilu to prima aprilis XD)
Może Tarjei, tak jak ma na imię mój mąż? c:

RE: Witamy w świecie P's... - Arisu - 01-04-2013

Dzięki Skal! ^^ Pokażę, pokażę. W zasadzie to szkoła chyba będzie dostępna dla dorosłego zamiast przedszkola (czyli tego, co jest we wspomnieniu), bo nigdzie indziej nie ma tej opcji. Szkoła/przedszkole jest w funkcji pauzy, ale nie mogę tego rozgryźć. Wiem, że działa od 10 do 15 i kosztuje 50Gp za godzinę. Tylko że jak tam wyślę Tamka, to wchodzi, robi jakąś rzecz i pojawia się pytanie. Jak wybiorę górną opcję to wraca do domu, jak dolną to zostaje i wtedy... Nie da się wrócić O.o. Tylko przez zmianę godziny na późniejszą niż 15.
Kupuj, im nas więcej tym lepiej xD. I może Tarjei, ale jak się to czyta? ^^"

RE: Witamy w świecie P's... - Scalee - 01-04-2013

Ja zawsze czytałam po prostu Tarjei, ale chyba powinno się to po norwesku mówić Tojej. XDDDDDDDDD

RE: Witamy w świecie P's... - Dogz - 01-04-2013

Świetny pamiętnik. Tak bardzo chciałabym mieć Tamagotchi P's, ale czekać muszę na odpowiedź od Smeg napisałam do Niej dzisiaj jeszcze raz. Będę miała niebieskie lub żółte.

RE: Witamy w świecie P's... - Inka - 01-04-2013

Oooo yay, zrobiłaś. XDDDD
;_; ten ślimak jest taki dobry. XDDD Nazwij go Jonghyun.
XDDDDDDDDDDDDD"

RE: Witamy w świecie P's... - Arisu - 02-04-2013

Dziękuję wszystkim za pozytywne komentarze ^^.
Dogz, super Duży uśmiech. Ktoś jeszcze będzie stąd będzie miał P's.
Inka, w końcu stwierdziłam, że zrobię xD. I ten Jonghyun... Kusi, nie powiem xD.
Michu, dziwna ta opcja w sumie... Po 1, dla mnie za krótka, bo jak jestem 7 godzin w szkole, to pięciogodzinna pauza trochę krótko, a po 2. to nie wiem, dlaczego z tego przedszkola/szkoły nie można wyjść wcześniej. Bez sensu trochę.
Mam małe pytanie: Ma ktoś pomysł, co może znaczyć zdanie "Arisu oyatsu ga ta (gata?) bata ina."? Bo mój Ta cały dzień robi coś takiego. Wygląda to jakby wołał, że jest głodny, podświetla się ostatnia ikona w dolnym rzędzie, tamek przybliża się do ekranu i mówi to co wyżej. I się uśmiech. Zrobiłam zdjęcie, ale wrzucę później, bo jestem na telefonie.

RE: Witamy w świecie P's... - Inka - 02-04-2013

A nie jest głodny czy coś? Wklepałam w google translate i mówi coś o przekąsce i wgl. XD Arisu o yatsu ga tabetai na = ありすおやつが食べたいな = Alicja będzie chciała zjeść przekąskę. XDDDDD"

Sprawdziłam i "oyatsu" to podwieczorek, gategate to łoskot, klekot, ta - być dumnym, samotnym/multi/pole ryżowe, bata znaczy masło, albo dźwięk głośnego tłumu, a ina - nie. Nic logicznego mi nie wychodzi xD. I wszystko miał pełne, hungry i happy. Dziwne.

AKTUALIZACJA: Ja jako naczelny "geniusz" wysłałam Tama do parku, poszedł na randkę, drugą z tą samą dziewczyną, a jak wrócił - pojawił się jakiś wybór. Nie wiedziałam co to i kliknęłam "tak". I co? Małżeństwo xD. Mamy nowego, małego tama. Znowu chłopca -.-.

RE: Witamy w świecie P's... - momo - 02-04-2013

A mi wyszło coś logicznego. XD
Samotny podwieczorek z polem ryżowym w maśle, nie. XDDDDD

Czekam, aż wstawisz jakie nowe zdjęcia swojego tamagotchi. A chłopcy są fajni, co to chcesz? ^^'

A czy ja mówię, że nie? ;P Ale dwa razy pod rząd to samo, nuuuda. A zdjęcia nie wiem kiedy, bo mi przeglądarka wariuje i nie daje wrzucać zdjęć. -.- Ale spróbuję coś zrobić.

RE: Witamy w świecie P's... - Inka - 02-04-2013

To tym razem nazwij małego Jonghyun! XDDDDDd

RE: Witamy w świecie P's... - Carol - 02-04-2013

Hm, nie rozumiem, można ściągać gry do tama? I lokacje????? o.O
Jak to się robi??? xD

RE: Witamy w świecie P's... - Carol - 02-04-2013

O LOL. ;O
Serio? Ale superanckie. xD

Totalnie! Szkoda tylko, że pojemność jest ograniczona i to dość mocno ;/.