Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
White iD L's log~
Dziś postanowiłyśmy kupić sukienkę dla Velli. Poszłyśmy do najlepszego sklepu ze strojami w całym TamaTown - Tama Mori. :3
[Obrazek: abc6.png]
Niestety, wszystko było baaardzo drogie. Wyszłyśmy i na poszukiwanie wymarzonej sukienki udałyśmy się do Tama Marketu, potocznie zwanego "bazarkiem". Tam dopisało nam szczęście - strój, który Vella chciała kupić na bazarku oferowano w cenie obniżonej o 30%! : D
[Obrazek: abc1i.png]
Lovelitchi szybko się przebrała...
[Obrazek: abc2.png]
A gdy wyszła wyglądała jeszcze piękniej niż poprzednio, jak prawdziwa księżniczka~
[Obrazek: abc3a.png]
Dostała za to zielony kwiatuszek, czego się trochę nie spodziewałam. Myślałam, że zostanie jej on przyznany za użycie mikrofonu.
[Obrazek: abc4.png]
Mimo wszystko postanowiła zaśpiewać, a gdy skończyła zawstydziła się i zarumieniła. ;3 Prawdziwa gwiazda. :'D
[Obrazek: abc5e.png]
Czegoś mi jednak brakowało w jej wyglądzie. Poszłyśmy na bazarek i tam mnie olśniło - brakuje jej tiary! Po obejrzeniu kilku towarów natrafiłyśmy wreszcie na piękną i błyszczącą tiarę. Gdy się przebrała wyglądała jeszcze bardziej słodko. ^__^
[Obrazek: abc8.png]
Kupiłyśmy także pewną ciekawą roślinkę. :3
[Obrazek: abc9.png]
Wszystko szło dobrze, dopóki Vella nie wlała do doniczki jakiejś podejrzanej, różowej substancji. Wtedy roślinka rozbłysła, zadymiło się i po chwili... jakby oklapła. Cóż, nie każdy rodzi się ogrodnikiem. XD
[Obrazek: abc7.png]
Odpowiedz
Jak ślicznie wygląda. *____*
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Yay, miło nam oczywiście. ^____^
A co do podczerwieni to nie, niestety nie mam. :c Poszukam jeszcze w mieście, a jak nie będzie to zostaje allegro.
Odpowiedz
Wielbię twój pamiętnik. :3
[Obrazek: e16h3q.jpg]
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Odpowiedz
<3

~~~
Zdobyłyśmy ostatni - pomarańczowy - kwiatuszek~ Po chwili pokazały się wszystkie kwiatki, a potem przybliżały się do ekranu, aż w końcu zbliżyły się wszystkie. :3
[Obrazek: 97778562.png]
Vella nie chciała czekać ani minuty - od razu pobiegła do swatki. Widać bardzo jej się spieszy, by założyć rodzinę. ;3
[Obrazek: 54451283.png]
Tam chwilkę z nią porozmawiała, a swatka obiecała, że zrobi wszystko co w jej mocy, żeby znaleźć jej odpowiedniego męża. A za minutę uroczo zarumieniona Vella poznała trzech kandydatów.
[Obrazek: 89124101.png]
Wybór nie był trudny - Vella natychmiast wybrała Maisutatchiego. ^___^
[Obrazek: 77915159.png]
Potem przyszedł czas na pierwszy pocałunek, którego oczywiście nie zdążyłam sfotografować, więc musicie się zadowolić serduszkami. ^^' Czyż nie są uroczą parą~?
[Obrazek: 48643147.png]
Na rankę poszli do parku, potem oglądali sztucznego ognie, aż w końcu w restauracji Vella oświadczyła się i dała Maisutatchiemu pierścionek (XD).
[Obrazek: 45434619.png]
No i pojawiło się jajko~~ : D
[Obrazek: 35273446.png]
Jak to z jajkami bywa pękło i wyskoczył z niego chłopczyk, bodajże Yurapatchi. :3
[Obrazek: 58917640.png]
Maluch pobawił się z mamusią piłką (swoją drogą straszni ci rodzice nieporadni - piłka zawsze im wypadnie ><).
[Obrazek: 36799414.png]
Potem Vella przykryła swojego synka...
[Obrazek: q10c.png]
A gdy maluch się obudził i zobaczył, że nie ma mamy rozpłakał się i zsiniał, biedny. :c
[Obrazek: q11g.png]
Jednak gdy nakarmiłam go i pobawiłam się z nim troszkę się rozchmurzył. c: Uroczy jest, szczególnie w przybliżeniu, z tym kwiatuszkiem~ *-*
[Obrazek: q12q.png]

Jakieś pomysły na imię dla maluszka? ^_^
Odpowiedz
Nie mam pomysłu jak zwykle. ^^ Ale słodki, ja Yurapatchiego miałam tylko raz. :3
Odpowiedz
Ja też pomysłu oczywiście nie mam, ale super pamiętnik :3
[Obrazek: tumblr_ms2pjqJps41s1wid1o5_250.gif]
Odpowiedz
Spike, nazwij go Spike! : D
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Jak się domyślacie Spike (dzięki Belli nie jest bezimienny~) ewoluował. : D
Stał się Nannokitchim, czego się w sumie spodziewałam (tam listek, tu listek... XD).
Jednocześnie pojawiło się też tło urodzinowe, ale nie mam pojęcia kto dzisiaj urodziny obchodzi, ja na pewno nie. XD
[Obrazek: 58812315.png]
Szybko okazało się, że wszystkie pomieszczenia z wyjątkiem salonu są brudne. Byliśmy więc zmuszeni do zakupienia Super Sprzątającego Zestawu 3000, składającego się z gąbki (?), mopa i odkurzacza. ^^'
Na pierwszy ogień poszła łazienka, która po ataku gąbeczki aż lśniła. : D
[Obrazek: 46672079.png]
Następnie Spike wypróbował mop i mogliśmy spojrzeć na czyściutką już kuchnię. :3
[Obrazek: 33836951.png]
Toaleta także błyszczała czystością. c:
[Obrazek: 71169292.png]
Salon co prawda czyszczenia nie potrzebował, ale przejechać odkurzaczem nie zaszkodzi:
[Obrazek: 15466920.png]
Ostatnim pokojem okazała się sypialnia. Wystarczyło kilka ruchów odkurzaczem i mogliśmy powiedzieć, że calutki dom został wysprzątany. ^__^
[Obrazek: 56418734.png]
Jak to po porządkach bywa, odnajduje się wiele różnych rzeczy. Spike znalazł mikrofon Velli, swojej mamy. :3 Chyba mu się spodobało~
[Obrazek: 39405962.png]
Już zaczął myśleć o swoich przyszłych fankach...
[Obrazek: 53307499.png]
Potem przyszedł czas na skorzystanie z toalety. Uwielbiam ten kibelek w kształcie kaczuszki. *-*
[Obrazek: 67203341.png]
A teraz zdjęcie, na którym możecie porównać Spike'a i tama-drzewko, nie mogłam się powstrzymać. XD
[Obrazek: 78933116.png]
Zajmując się pisaniem nie zauważyłam nawet kiedy mój podopieczny zasnął... :3
[Obrazek: 91931364.png]
Odpowiedz
Pewnie są urodziny jakiegoś stworka, Mametchiego, Memetchi czy coś. Na TZ kiedyś była taka lista... W zwykłym iD jak tego dnia z urodzinowym tłem użyjesz itemu - tortu urodzinowego, to dowiesz się, jaki stworek ma urodziny i jaki prezent dostał. Uśmiech
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
W ID L'u można przestawić godzinę na 7:29 i poczekać minutę, wtedy można zobaczyć jaki tamek obchodzi urodziny.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Przedwczoraj Spike stał się Mametchim. :3
[Obrazek: 17571542.png]
Postanowiliśmy odwiedzić jego mamę, ma uroooczy domek. ^-^
[Obrazek: 40794110.png]
Chwileczkę porozmawiała ze Spike'em, a potem dała mu ciasto. Yay, nie ma to jak wyżerka za darmo. XD
[Obrazek: 72987469.png]
Najedzony Spike postanowił zebrać kwiatuszki. Najpierw podlał roślinkę, która pięknie rozkwitła... zupełnie inaczej, niż gdy próbowała to zrobić Vella...
[Obrazek: 15652642.png]
Pff, łatwizna~
[Obrazek: 42292508.png]
Potem zjadł podwieczorek w piekarni. :3
[Obrazek: 13303943.png]
I mogliśmy cieszyć się kolejnym kwiatuszkiem. : D
[Obrazek: 52344056.png]
By zdobyć trzeci kwiatuszek musieliśmy kupić koronę. Spike od razu pobiegł do przebieralni, żeby ją założyć. c:
[Obrazek: 12074160.png]
Prawda, że korona mu pasuje~? : D
[Obrazek: 30854576.png]
I tak minął nam piątek...
[Obrazek: 48881352.png]
Wczoraj poszliśmy do swatki, która przedstawiła Spike'owi Lovelitchi, Memetchi i Makiko... Dla niego jednak wybór był prosty. c:
[Obrazek: 25971484.png]
Potem przyszedł czas na randkę i takie tam...
[Obrazek: 78730486.png]
Teraz moje ulubione zdjęcie - przerażony Spike i maluszek wyskakujący z jajka. <3
[Obrazek: 52815241.png]
Był to jednak chwilowy szok, bo już po chwili bawił się ze swoją córeczką. :3
[Obrazek: 88146399.png]
Niestety, musiał odejść, jednak Melody nie przejmowała się tym - w końcu za ileś tam dni pójdzie do niego na obiad. XD Śliczna jest ta kokardka~
[Obrazek: 94799016.png]
Odpowiedz
Świetny wpis. A małą dziewczynkę nazwij Iskierka.
Odpowiedz
(18-03-2012, 10:55)Lawenda napisał(a): Niestety, musiał odejść, jednak Melody (...)
Dogz, przecież pisze że mała nazywa się Melody... -.-

Pamiętnik super. :*

Odpowiedz
(18-03-2012, 17:33)Even napisał(a):
(18-03-2012, 10:55)Lawenda napisał(a): Niestety, musiał odejść, jednak Melody (...)
Dogz, przecież pisze że mała nazywa się Melody... -.-

Nie zauważyłam, jakaś nieprzytomna jestem XD.
Ale pamiętnik jest ciekawy z Tamagotchi z kolorowymi wyświetlaczami.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości