![]() |
|
White iD L's log~ - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Moje Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: White iD L's log~ (/showthread.php?tid=1889) |
White iD L's log~ - Lawenda - 09-03-2012 ![]() Kiedy przyszłam do domu czekała na mnie niespodzianka. ^_^ Doszedł mój iD L, którego spodziewałam się w przyszłym tygodniu~ : D Natychmiast go odpakowałam i muszę przyznać, że zdziwiły mnie rozmiary pudełeczka. Nie spodziewałam się, że będzie takie małe. Oczywiście ręce strasznie mi się trzęsły, bo spieszyłam się, żeby wyjąć samo tama. ![]() Biały iD L jest piękny~ Z przodu srebrny, a z tyłu perłowy. :3 Włożyłam baterie (było z tym trochę problemów, ale jakoś się udało). Potem pojawił się napis "Digital friends of the world" czy coś takiego i przeszłam do wybierania daty i godziny... ![]() ...a potem do wpisywania imienia. Darowałam to sobie jednak i wklepałam trzy nutki. c: ![]() I pojawiło się małe, kolorowe jajeczko, które po chwili zaczęło kręcić się na boki, coraz bardziej i bardziej... ![]() A po około minucie wyskoczyła z niego śliczna dziewczynka. *-* ![]() Malutka była głodna, więc poszłyśmy do kuchni, poszukać czegoś dobrego. Znalazłyśmy ryż (?) i cukiereczki, które szybko zostały zjedzone. ^____^ ![]() Czyż ona nie jest słodka~~? :'D ![]() Następnie wyszłyśmy na dwór, żeby sprawdzić jaka jest pogoda. ![]() Potem udałyśmy się do "Pączkowego parku", gdzie spotkałyśmy pewne zwierzątko (nawiasem mówiąc było większe od postaci): ![]() Niestety w domu mała źle się poczuła (pewnie od tych cukierków...), ale szybko sobie poradziłyśmy. :3 Nie ma to jak koniczynka~ ![]() No i to chyba jak na razie byłoby na tyle. ^_^ Jakieś pomysły na imię dla maluszka~? :3 RE: White iD L's log~ - Scalee - 09-03-2012 GRATULUJĘ. <333 Szybko doszedł. : D A imię... Vanja, Vinga, Vega (chyba mam szal na V XDD). Albo Snow White, pasuje do koloru iDisia. c: XD Piękny ten kolor, jesteś oryginalna~ XD RE: White iD L's log~ - Tarjei - 09-03-2012 Gratuluję Cheer. ♥ Też się tak czułam jak otwierałam swojego~ Śliczny wzór masz, zazdroszczę. RE: White iD L's log~ - Inka - 09-03-2012 Ooo, gratulacje. c: Na Twoich zdjęciach tak ślicznie widać obudowę. *-* RE: White iD L's log~ - Lawenda - 09-03-2012 Dziękuję. ^__^ ~~~~ Vella (bo tak postanowiłam ją w końcu nazwać :3) urosła~ Obecnie jest czymś w rodzaju psa/kiełbaski/palety malarskiej. Czyli Paletchi. ^_^ ![]() Postanowiłyśmy pójść do parku, ale okazało się, że zamiast uroczego pączusia pojawił się szyld z napisem "Tama Market"! Tam powitała nas mama Chamametchi. :3 ![]() Zakupiłyśmy nasionka, w promocyjnej cenie, -30%. Potem szybko poszłyśmy na podwórko, żeby je zasiać. Pojawiło się serduszko, które szybko zostało zakopane i podlane przez Vellę. ![]() Ciekawe co z niego wyrośnie. : D Po pracy w ogrodzie Vell zgłodniała, ale tym razem nie chciała ryżu. Poszłyśmy więc do restauracji, gdzie obsłużyła nas Maidtchi. Najpierw posadziła Vellę przy stoliku. ![]() A potem zapytała co chciałaby zjeść. ![]() Było wiele pysznie wyglądających smakołyków, ale w końcu zdecydowałyśmy się na miseczkę czegoś z wisienkami, o ile się nie mylę. ^__^ ![]() Nie mogłyśmy też odmówić sobie wizyty w piekarni. :3 ![]() I Vella zjadła coś, co wygląda jak naleśniczki/placki~ ![]() Najedzone, lecz z portfelem lżejszym o 500 GP zakończyłyśmy porę obiadową. Chyba czas na kąpiel. ^^ ![]() I nim się obejrzałyśmy niebo zmieniło kolor na pomarańczowy... :3
RE: White iD L's log~ - Dogz - 09-03-2012 Gratuluję ID L. Będziesz zadowolona na 100 procent. Obudowa śliczna. RE: White iD L's log~ - Even - 09-03-2012 Aj DI elcio. *-* Gratuluję i oczywiście będę śledzić losy tego słodziutkiego maluszka. :3 RE: White iD L's log~ - Dogz - 09-03-2012 Tamek w rodzaju psa to Pochitchi. Paletchi raczej jest w rodzaju drewnianej palety z farbami. Pisz dalej pamiętnik. RE: White iD L's log~ - Lawenda - 10-03-2012 Vella znów ewoluowała, rośnie jak na drożdżach. ^___^ Dostała za to 500 GP. 8D Na zdjęciu możecie też zobaczyć nową tapetę~ ![]() Z pierwszego nasionka, które zasiała wyrosła piękna truskawka, więc i teraz kupiłyśmy te same nasiona: ![]() I ponownie zasadziłyśmy serduszko. :3 ![]() Statystyki Velli: ![]() ![]() Ponieważ nie miałyśmy już nic do roboty postanowiłam... włączyć swojego +C. : D Włożyłam do niego baterie i dzięki temu może gościnnie wystąpić w tym pamiętniku. ^^ ![]() Oto Amy - Chamametchi z mojego +C. :3 ![]() Postanowiłam połączyć iD L'a z +C. Gdy się łączą mogą grać lub dawać sobie prezenty. : D Gra polega na układaniu klocków: ![]() Tym razem wygrała Amy... ![]() ... i dostała 30 GP~! c: ![]() Obecnie u Velli pasek przyjaźni jest czerwony, a u Amy pomarańczowy. Zrobiłam też małe porównanie wyglądu iD L'a i +C~ +C jest grubszy i płaski, iD L ma bardziej jajkowaty kształt: ![]() +C ma prostszą obudowę: ![]() Różnią się też rozmieszczeniem przycisków resetu i odsuwania klapki. W +C klapkę odsuwa się na prawą stronę, a w iD L'u do dołu. ![]() :3 RE: White iD L's log~ - Scalee - 10-03-2012 Słodko. c: Kolor iD L'a pasuje do +C. Takie delikatne. I ta czcionka. *-* Jeszcze rób opowiadanka jak w tym v6 tak od czasu do czasu i odbierzesz mi mą pozycję. : D <3 RE: White iD L's log~ - Dogz - 10-03-2012 No ID L jest takie jajowate, a Tamagotchi+Color takie klocowate XD. A i śliczna obudowa TMGC+C. Uwielbiam Twój pamiętnik. RE: White iD L's log~ - Bella - 10-03-2012 Fajny pamiętnik. I widze, że nie tylko ja zareagowałam na wielkość pudełka do iD. ![]() Jedno, co mi się nie podoba w tych nowych tama to to, że są takie... Przekombinowane. Te tła mają tyle szczegółów, dodateczków, te postacie sa jakieś takie.. mało tamagoczjowate, jeżeli wiecie, ock. :c RE: White iD L's log~ - Lawenda - 11-03-2012 Dzięki. :3 Scal, samo wgrywanie zdjęć na laptopa, obracanie, zmniejszanie i linkowanie zajmuje mi ponad godzinę, więc nie chce mi się już wymyślać historyjek dłuższych niż dwa zdania. XD ~~~ Z rana poszłyśmy do nowego miejsca, którego wczoraj nie zauważyłam: ![]() Okazało się, że to Tama Cafe. ^^ Tam powitała nas miła pani, która podała Velli kartę z serduszkiem i cierpliwie czekała aż coś zamówi. ![]() W końcu Vell wybrała ciasteczko w kształcie słońca, urocze. ^__^ ![]() Gdy się najadła poszłam do innego pokoju, a tym czasem Vella ewoluowała! Niestety nie zdążyłam zobaczyć ile dostała za to GP. :c Obecnie jest Lovelitchi, która prześlicznie wygląda w kolorze. :3 Z tej okazji postanowiłyśmy znów zmienić wygląd salonu. Ekipa remontowa zjawiła się natychmiast: ![]() Trochę to trwało, ale doczekałyśmy się. c: Vella bardzo im podziękowała - pokój wyglądał jak nowy. : D ![]() Nie sądzicie, że tapeta w bańki mydlane pasuje do Lovelitchi~? ![]() Potem postanowiłyśmy zdobyć dwa kwiatuszki, czy jak to się tam fachowo nazywa. XD W tym celu udałyśmy się do Tama Cafe. Dwa kwiatki mogłyśmy zdobyć właśnie za zjedzenie tam czegoś. :3 Vella zamówiła najpierw lody waniliowe z polewą truskawkową... ![]() Za co dostała różowy kwiatuszek. : D ![]() Potem zjadła jakieś ciastko: ![]() Chyba jej smakowało. ^^ ![]() I kolejny kwiatuszek przybył do naszej kolekcji~ ![]() ^___^ ![]() Na koniec wspomnę, że do Velli wprowadził się Puszek - małe, puchate i różowiutkie zwierzątko znalezione w parku. : D
RE: White iD L's log~ - Scalee - 11-03-2012 Przecież akurat w tym cię rozumiem, a zarazem podziwiam, bo ja nie miałam cierpliwości linkować tego wszystkiego i wgl. XD Ja zdjęć dobrych nie umiem robić i to mój największy problem. XDD A GP dostała chyba 800, jeśli dobrze pamiętam. c: No ale raz na jakiś tydzień, albo rzadziej możesz odpuścić zdjęcia, jedno zdjęcie + opowiadanko i będzie. XDDDDD Kocham pamiętnik za to, że masz siłę to obracać, linkować i, że to Ty piszesz. c: RE: White iD L's log~ - Bella - 11-03-2012 Lovelitchi w kolorze jest piękna, to fakt. <3 Aww, można mieć zwierzaczka! Fajna opcja. No i drzewka wróciły, jak widzę.
|