Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
White iD L's log~
[Obrazek: logp.png]

Kiedy przyszłam do domu czekała na mnie niespodzianka. ^_^ Doszedł mój iD L, którego spodziewałam się w przyszłym tygodniu~ : D
Natychmiast go odpakowałam i muszę przyznać, że zdziwiły mnie rozmiary pudełeczka. Nie spodziewałam się, że będzie takie małe. Oczywiście ręce strasznie mi się trzęsły, bo spieszyłam się, żeby wyjąć samo tama.
[Obrazek: dsc00068zm.png]
Biały iD L jest piękny~ Z przodu srebrny, a z tyłu perłowy. :3 Włożyłam baterie (było z tym trochę problemów, ale jakoś się udało). Potem pojawił się napis "Digital friends of the world" czy coś takiego i przeszłam do wybierania daty i godziny...
[Obrazek: dsc00073.png]
...a potem do wpisywania imienia. Darowałam to sobie jednak i wklepałam trzy nutki. c:
[Obrazek: dsc00078zm.png]
I pojawiło się małe, kolorowe jajeczko, które po chwili zaczęło kręcić się na boki, coraz bardziej i bardziej...
[Obrazek: dsc00079zm.png]
A po około minucie wyskoczyła z niego śliczna dziewczynka. *-*
[Obrazek: dsc00085zm.png]
Malutka była głodna, więc poszłyśmy do kuchni, poszukać czegoś dobrego. Znalazłyśmy ryż (?) i cukiereczki, które szybko zostały zjedzone. ^____^
[Obrazek: dsc00090zm.png]
Czyż ona nie jest słodka~~? :'D
[Obrazek: dsc00093zm.png]
Następnie wyszłyśmy na dwór, żeby sprawdzić jaka jest pogoda.
[Obrazek: dsc00097zm.png]
Potem udałyśmy się do "Pączkowego parku", gdzie spotkałyśmy pewne zwierzątko (nawiasem mówiąc było większe od postaci):
[Obrazek: dsc00102zmt.png]
Niestety w domu mała źle się poczuła (pewnie od tych cukierków...), ale szybko sobie poradziłyśmy. :3 Nie ma to jak koniczynka~
[Obrazek: dsc00104zm.png]
No i to chyba jak na razie byłoby na tyle. ^_^

Jakieś pomysły na imię dla maluszka~? :3
Odpowiedz
GRATULUJĘ. <333 Szybko doszedł. : D A imię... Vanja, Vinga, Vega (chyba mam szal na V XDD). Albo Snow White, pasuje do koloru iDisia. c: XD Piękny ten kolor, jesteś oryginalna~ XD
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Gratuluję Cheer. ♥ Też się tak czułam jak otwierałam swojego~ Śliczny wzór masz, zazdroszczę.
Odpowiedz
Ooo, gratulacje. c:
Na Twoich zdjęciach tak ślicznie widać obudowę. *-*
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Dziękuję. ^__^

~~~~

Vella (bo tak postanowiłam ją w końcu nazwać :3) urosła~
Obecnie jest czymś w rodzaju psa/kiełbaski/palety malarskiej. Czyli Paletchi. ^_^
[Obrazek: dsc00115zm.png]
Postanowiłyśmy pójść do parku, ale okazało się, że zamiast uroczego pączusia pojawił się szyld z napisem "Tama Market"! Tam powitała nas mama Chamametchi. :3
[Obrazek: dsc00130zm.png]
Zakupiłyśmy nasionka, w promocyjnej cenie, -30%. Potem szybko poszłyśmy na podwórko, żeby je zasiać. Pojawiło się serduszko, które szybko zostało zakopane i podlane przez Vellę.
[Obrazek: dsc001200zm.png]
Ciekawe co z niego wyrośnie. : D
Po pracy w ogrodzie Vell zgłodniała, ale tym razem nie chciała ryżu. Poszłyśmy więc do restauracji, gdzie obsłużyła nas Maidtchi. Najpierw posadziła Vellę przy stoliku.
[Obrazek: dsc00134zmdh.png]
A potem zapytała co chciałaby zjeść.
[Obrazek: dsc00135zm.png]
Było wiele pysznie wyglądających smakołyków, ale w końcu zdecydowałyśmy się na miseczkę czegoś z wisienkami, o ile się nie mylę. ^__^
[Obrazek: dsc00136zm.png]
Nie mogłyśmy też odmówić sobie wizyty w piekarni. :3
[Obrazek: dsc00137zm.png]
I Vella zjadła coś, co wygląda jak naleśniczki/placki~
[Obrazek: dsc00138zm.png]
Najedzone, lecz z portfelem lżejszym o 500 GP zakończyłyśmy porę obiadową.
Chyba czas na kąpiel. ^^
[Obrazek: dsc00139zm.png]
I nim się obejrzałyśmy niebo zmieniło kolor na pomarańczowy... :3
[Obrazek: dsc00145zm.png]
Odpowiedz
Gratuluję ID L. Będziesz zadowolona na 100 procent. Obudowa śliczna.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Aj DI elcio. *-* Gratuluję i oczywiście będę śledzić losy tego słodziutkiego maluszka. :3
Odpowiedz
Tamek w rodzaju psa to Pochitchi. Paletchi raczej jest w rodzaju drewnianej palety z farbami. Pisz dalej pamiętnik.
Odpowiedz
Vella znów ewoluowała, rośnie jak na drożdżach. ^___^ Dostała za to 500 GP. 8D Na zdjęciu możecie też zobaczyć nową tapetę~
[Obrazek: dsc00185zm.png]
Z pierwszego nasionka, które zasiała wyrosła piękna truskawka, więc i teraz kupiłyśmy te same nasiona:
[Obrazek: dsc00192zm.png]
I ponownie zasadziłyśmy serduszko. :3
[Obrazek: dsc00193.png]
Statystyki Velli:
[Obrazek: dsc00196zm.png]
[Obrazek: dsc00197zm.png]
Ponieważ nie miałyśmy już nic do roboty postanowiłam... włączyć swojego +C. : D
Włożyłam do niego baterie i dzięki temu może gościnnie wystąpić w tym pamiętniku. ^^

[Obrazek: sialalat.png]

Oto Amy - Chamametchi z mojego +C. :3
[Obrazek: dsc00162zm.png]
Postanowiłam połączyć iD L'a z +C. Gdy się łączą mogą grać lub dawać sobie prezenty. : D
Gra polega na układaniu klocków:
[Obrazek: dsc00187zm.png]
Tym razem wygrała Amy...
[Obrazek: dsc00188zm.png]
... i dostała 30 GP~! c:
[Obrazek: dsc00189zm.png]
Obecnie u Velli pasek przyjaźni jest czerwony, a u Amy pomarańczowy.

Zrobiłam też małe porównanie wyglądu iD L'a i +C~
+C jest grubszy i płaski, iD L ma bardziej jajkowaty kształt:
[Obrazek: dsc00167zm.png]
+C ma prostszą obudowę:
[Obrazek: dsc00168km.jpg]
Różnią się też rozmieszczeniem przycisków resetu i odsuwania klapki. W +C klapkę odsuwa się na prawą stronę, a w iD L'u do dołu.
[Obrazek: dsc00170on.jpg]

:3
Odpowiedz
Słodko. c: Kolor iD L'a pasuje do +C. Takie delikatne. I ta czcionka. *-* Jeszcze rób opowiadanka jak w tym v6 tak od czasu do czasu i odbierzesz mi mą pozycję. : D <3
Odpowiedz
No ID L jest takie jajowate, a Tamagotchi+Color takie klocowate XD. A i śliczna obudowa TMGC+C. Uwielbiam Twój pamiętnik.
Odpowiedz
Fajny pamiętnik. I widze, że nie tylko ja zareagowałam na wielkość pudełka do iD. Oczko
Jedno, co mi się nie podoba w tych nowych tama to to, że są takie... Przekombinowane. Te tła mają tyle szczegółów, dodateczków, te postacie sa jakieś takie.. mało tamagoczjowate, jeżeli wiecie, ock. :c
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Dzięki. :3
Scal, samo wgrywanie zdjęć na laptopa, obracanie, zmniejszanie i linkowanie zajmuje mi ponad godzinę, więc nie chce mi się już wymyślać historyjek dłuższych niż dwa zdania. XD

~~~
Z rana poszłyśmy do nowego miejsca, którego wczoraj nie zauważyłam:
[Obrazek: 3zmv.png]
Okazało się, że to Tama Cafe. ^^ Tam powitała nas miła pani, która podała Velli kartę z serduszkiem i cierpliwie czekała aż coś zamówi.
[Obrazek: 2zm.png]
W końcu Vell wybrała ciasteczko w kształcie słońca, urocze. ^__^
[Obrazek: 1zm.png]
Gdy się najadła poszłam do innego pokoju, a tym czasem Vella ewoluowała! Niestety nie zdążyłam zobaczyć ile dostała za to GP. :c
Obecnie jest Lovelitchi, która prześlicznie wygląda w kolorze. :3
Z tej okazji postanowiłyśmy znów zmienić wygląd salonu. Ekipa remontowa zjawiła się natychmiast:
[Obrazek: 4zm.png]
Trochę to trwało, ale doczekałyśmy się. c: Vella bardzo im podziękowała - pokój wyglądał jak nowy. : D
[Obrazek: 5zm.png]
Nie sądzicie, że tapeta w bańki mydlane pasuje do Lovelitchi~?
[Obrazek: 6zm.png]
Potem postanowiłyśmy zdobyć dwa kwiatuszki, czy jak to się tam fachowo nazywa. XD
W tym celu udałyśmy się do Tama Cafe. Dwa kwiatki mogłyśmy zdobyć właśnie za zjedzenie tam czegoś. :3
Vella zamówiła najpierw lody waniliowe z polewą truskawkową...
[Obrazek: 9zm.png]
Za co dostała różowy kwiatuszek. : D
[Obrazek: 10zm.png]
Potem zjadła jakieś ciastko:
[Obrazek: 11zm.png]
Chyba jej smakowało. ^^
[Obrazek: 12zm.png]
I kolejny kwiatuszek przybył do naszej kolekcji~
[Obrazek: 13zm.png]
^___^
[Obrazek: 14zm.png]
Na koniec wspomnę, że do Velli wprowadził się Puszek - małe, puchate i różowiutkie zwierzątko znalezione w parku. : D
[Obrazek: 7zm.png]
Odpowiedz
Przecież akurat w tym cię rozumiem, a zarazem podziwiam, bo ja nie miałam cierpliwości linkować tego wszystkiego i wgl. XD Ja zdjęć dobrych nie umiem robić i to mój największy problem. XDD A GP dostała chyba 800, jeśli dobrze pamiętam. c: No ale raz na jakiś tydzień, albo rzadziej możesz odpuścić zdjęcia, jedno zdjęcie + opowiadanko i będzie. XDDDDD Kocham pamiętnik za to, że masz siłę to obracać, linkować i, że to Ty piszesz. c:
Odpowiedz
Lovelitchi w kolorze jest piękna, to fakt. <3

Aww, można mieć zwierzaczka! Fajna opcja. No i drzewka wróciły, jak widzę. Duży uśmiech
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości