Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zalogować się do Music City?
Ostrzeżenie 
Mam problem. Jak się tam zalogować? Mam kod, ale chodzi im o jakieś ID,a ten kod z takimi rameczkami (różowymi niebieskimi) to go wpisałm, ale mój kod do Music City ma tylko jedną lirerę, a ja chyba potrzebuje dwóch. Czy jak to jest? Pomóżcie!
Odpowiedz
hmm... postaram się pomóc Uśmiech

Edit- jednak z filmu nici, coś mi nie styka.
W każdym razie w logowaniu to pierwsze to jest Twój login, nie ten numer co go wpisywałaś przy rejestracji Uśmiech
Np. malina11 może być loginem, a user id to "re7573".

Edit2. nie wpisujesz tam (do rejestrowania) kodu z kostki do tama a jakiś wymyślony, własny Uśmiech to będzie widać pod Twoją postacią.

I kolejny edit..- Jeżeli chcesz zebym opisała Ci dokładnie, krok po kroku jak się zarejestrować i wlogować, napisz na pw :*
[Obrazek: RLwYm11.png]
Odpowiedz
(28-04-2011, 16:35)SakuNoTora napisał(a): hmm... postaram się pomóc Uśmiech

Edit- jednak z filmu nici, coś mi nie styka.
W każdym razie w logowaniu to pierwsze to jest Twój login, nie ten numer co go wpisywałaś przy rejestracji Uśmiech
Np. malina11 może być loginem, a user id to "re7573".

Edit2. nie wpisujesz tam (do rejestrowania) kodu z kostki do tama a jakiś wymyślony, własny Uśmiech to będzie widać pod Twoją postacią.

I kolejny edit..- Jeżeli chcesz zebym opisała Ci dokładnie, krok po kroku jak się zarejestrować i wlogować, napisz na pw :*

Chodzi o to, że ja mam jedną literkę na kodzie... to błąd? Błąd firmy?
Odpowiedz
Na kosteczce jest kod do rzeczy które może dostać Twój Tamek w MC, po wpisaniu go. ^^
Przy logowaniu wpisujesz login, tak jak przy rejestracji.
Co do literki, nie sądzę, aby był to błąd. Najlepiej jeśli to sprawdzisz. (;
Odpowiedz
(29-04-2011, 13:41)Cheerful napisał(a): Na kosteczce jest kod do rzeczy które może dostać Twój Tamek w MC, po wpisaniu go. ^^
Przy logowaniu wpisujesz login, tak jak przy rejestracji.
Co do literki, nie sądzę, aby był to błąd. Najlepiej jeśli to sprawdzisz. (;

Na kostce mam jedną literkę zamiast dwóch. Mam B... i potem 5 cyfr.
Nie mogę się tam zarejestrować... są tam jakieś kwadraciki, przy rejestracji niebieski i różowe. Różowe to te literki, jest miejsce na dwie, a ja na kostce mam jedną. To na pewno jakiś błąd, ale jeśli możecie mi jakoś pomóc, to proszę!
Odpowiedz
Do logowania czy rejestrowania nie jest Ci potrzebny kod z kostki! x___x
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Aha...
Odpowiedz
No dobra, napiszę Ci wszystko po kolei.
1. Wchodzisz na new.tamatown.com.
2. Klikasz "create a free account".
3. Klikasz "next".
4. Zaznaczasz "agree" i "next".
5. W User ID wpisujesz nick, którym będziesz się logować.
6. W User Password wpisujesz hasło, którym będziesz się logować.
7. Niżej przepisujesz hasło jeszcze raz.
8. W Choose Gotchi ID wpisujesz taki kod, wymyślasz go sobie. 2 pierwsze znaki to litery, reszta - cyfry.
Może być trudno, bo mogą być pozajmowane, więc się nie zrażaj, kiedyś trafisz.
9. Next.
10. Parent's email adress - wpisujesz email rodziców. Jak Ci się nie chce, wpisz swój, nic się nie stanie, tylko Twoi rodzice nie dostaną maila - tylko Ty.
11. W Confirm email adrees go przepisujesz.
12. Potem wybierasz datę urodzenia. Swoją oczywiście. XD
13. Select a question #1 - Wybierasz pytanie z listy...
14. ...i niżej na nie odpowiadasz. Będzie to potrzebne, jak zapomnisz hasła, więc nie bierz ze mnie przykładu i nie wpisuj "sdklhjgfbsdliu".
15. Niżej i niżej robisz to samo, z tym, że wybierasz inne pytanie i wpisujesz inną odpowiedź.
Dalej Ci nie pomogę, bo nie chcę zakładać kolejnego konta, ale założę się, że dalej musisz tylko potwierdzić email.

Co do logowania, to zaraz napiszę.
Odpowiedz
Tylko ja chcę mieć swojego Tamka na Tamatown, tego co mam w v6, a mam o jakąś QUEST... Mametchi, a ja w v6 mam Hitodetchi... Jak to zrobić?
Odpowiedz
Już piszę, piszę.
Zaraz edytuję posta.

EDIT: Dobra, mam.

Logowanie:

1. (jak potwierdzisz emaila)Wchodzisz na new.tamatown.com.
2. W User ID wpisujesz to ID (nie to, które ma 2 literki i 4 cyfry, tylko to normalne), które wybrałaś przy rejestracji.
3. W User password to hasło, które wybrałaś przy rejestracji.
4. Klikasz "Easy Log In".
5. No i jesteś.
6. Po prawej masz swoją postać w kapelusiku, poziom i punkty. Niżej masz przyciski "Log in" i "Log out".
7. Klikasz "Log in".
8. Wybierasz "Tamagotchi Music Star".
9. W "USER NAME" wpisujesz ten USERNAME z tamagotchi. Znajdziesz, nie? XD
10. Niżej masz "Log in Password". W zabawce wybierasz ikonkę łączenia i wybierasz "PC".
11. Masz dwulinijkowy kod. Przepisujesz go do tego "Log in Password". Pierwsza linijka do pierwszej linijki, druga linijka do drugiej.
12. Upewniasz się, czy jest dobrze przepisane, i klikasz "Log in". Voila.
Odpowiedz
Dziękuje! Wielbię Cię xD!
Odpowiedz
Proszę. ;3
A co do kodu z kostki - pod tym log in i log out masz takie ikonki. Klikasz na tą z prezentem i tam wpisujesz kod z kostki. XD
Odpowiedz
Po prawej stronie masz taki panel, prawda?
I tam jest pod zdjęciem z Tamkiem (u Ciebie z Mametchim) przycisk log in i log out. Klikasz log in, potem wybierasz ikonkę z MS'em (po lewej) i wyskakuje Ci kolejne okienko. Przy USER NAME wpisujesz login, jaki wpisałaś w MS'ie, a w log in Password wpisujesz kod z MS'a. (kod, który wyskakuje Ci, gdy na MS'ie klikniesz ikonkę drzwi, a potem "PC").
Uśmiech

edit.
Inka mnie wyprzedziła. c;
Odpowiedz