Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Ja też lubię kupować prezenty i obdarowywać najbliższych, żeby mieli przyjemność z tego i radość. W zeszłym roku kupiłam cioci sztuczną choinkę bo chciałam, żeby czuła atmosferę świąt bo to jej pokój ogląda zawsze telewizję wieczorem przy zgaszonym świetle i chciałam, żeby chociaż na święta miała taką ozdobę w postaci choinki.  Sama by tej choinki by nie kupiła. ozdobiła choinkę bombkami lampkami choinkowymi czerwonymi i jest zadowolona. W drugim pokoju mamy prawdziwą choinkę i w tym pokoju mamy kolację wigilijną bo jest trochę większy.
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Ja mam tyle ciuchów, że nie mam ich gdzie upychać... A wszystko takie fajne, że nawet nie mam się czego pozbyć. xD
Generalnie to lubię zarówno rzeczy, które nam się przydają w mieszkaniu, jak i zachcianki. Ale najlepiej jak jest to coś, co mogę wykorzystać do rozwijania swojej kreatywności - rok temu dostałam od mamy pod choinkę cały zestaw kolorowych szydełek w różnych rozmiarach i ze dwa wory włóczek też różnych kolorów - byłam wniebowzięta.
A co do 'dawać, czy dostawać' - o wiele bardziej wolę dawać. Za każdym razem jak sprawię T. coś, co wiem, że bardzo chciał, to cieszę się jego szczęściem bardziej, niż jakbym to ja coś dostała. Tak samo z moją mamą i moim tatą.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Ja dostałam na Gwiazdkę w 2013 roku na zimę taką błękitną piżamę chyba w kwiatki materiał jest bardzo milutki dla ciała. Też z tego byłam zadowolona.  Trzeba się cieszyć z tego co się ma.
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
I u mnie nie ma żadnych tradycji rodzinnych, a że rodzina jest taka mała, to często w ogóle nie dostaję, najwyżej od jakichś "cioć" (przyjaciół mamy) po prostu jakiś drobiazg lub pieniądze. Strictę pod choinkę też nic w sumie nie dostaję, grudzień to tak naprawdę taki pretekst by kasę zbierać lub kupić coś droższego, a choinki to nawet nie mamy i to by było bez sensu, bo jedziemy co święta do babci we dwójkę i jest nas tam 3, więc po co prezenty ze sobą taszczyć.  Babcia to głównie słodycze dostaje, bo łasuch.
U nas raczej się po prostu wręcza prezenty mikołajkowe, bo dzieci małych już w rodzinie nie mamy.
A 24 grudnia leżą pod choinką i otwieramy je dopiero po zjedzeniu przepysznej kolacji.
Liczba postów: 755
Liczba wątków: 6
Tamagotchi: v. 3, v. 5,5
Jak byłam mała to na Mikołajki prezenty miałam zapakowane w rajstopy, które wisiały na klamce na oknie xD. Mój brat teraz w sumie nie wiem jak dostaje, chyba mu mama pod poduszkę daje. A na Boże Narodzenie to pod choinką i po kolacji "przychodzi" Mikołaj, czyli ja z moim bratem wychodzę do piwnicy albo idziemy piętro wyżej i w między czasie pod choinką się pojawia ten taki główny prezent  .
Ej no, ja serio bym chciała poczuć taką magię świąt znowu, bo o ile nie lubię siostrzenic, to chcę zobaczyć jak się cieszą Mikołajem... XD
Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
Nie mieszaj dziecku Zębową Wróżką, serio, jeżeli odrzucasz Mikołaja, to wszystko, bo wiem, że coś takiego nieźle miesza.
Moja mama za każdym razem chowa prezenty, bo myśli, że to super zabawne, a schowa je w taki sposób, że rekordowo jak byłem mały szukałem dzień, ostatecznie mi nie powiedziała, gdzie schowała, sam musiałem znaleźć.
A na obecne święta to hmn, od rodziców chciałem po prostu jakieś Tamagotchi, bo się zorientowałem, że nigdy na święta nie dostałem, także teraz chcę. Chociaż finalnie nadal nie wiem jakie.
Z najbliższą i w sumie jedyną przyjaciółką co rok robimy sobie prezenty, ale ona ma dosłownie wszystko, więc znowu będę miał problem w tym roku. Rok temu dostała ode mnie zestaw czekoladowego iPhone'a, chociaż kreatywnie raz mi się udało.XD
A rodzinie to nie mam pojęcia, oni to już w ogóle mają wszystko i w sumie pewnie znowu nie będą kazali mi nic kupować, tylko być radosnym na święta. ;______; Więc jezu, jednak będę musiał im coś zrobić/kupić, może namaluje, czy coś zrobię, hmn.
Liczba postów: 4,589
Liczba wątków: 40
Tamagotchi: v3, +C, iD, iD L, Sanrio m!x, Meets, Sanrio Meets
Kompletnie nie mam pomysłu na prezent dla siebie, kompletnie nie mam pomysłu na prezenty dla rodziny, czytaj standard. Chociaż w zeszłym roku w ogóle zapadła decyzja, że nie robimy sobie prezentów w święta, bo zawsze kupujemy sobie coś na siłę itd. Mi się to nie podobało, bo w tym momencie święta są kompletnie obdarte z jakiejkolwiek atmosfery, no i potem wszyscy w klasie mówili co dostali, a ja takie "no, nic". :/
W tym roku niby też ma być bez prezentów, więc problem znika, no ale... Na pewno kupuję coś przyjaciółce, a ona mi, no i wigilia klasowa.
Liczba postów: 3,251
Liczba wątków: 78
Tamagotchi: 10
Na Mikołajki chcę żel pod prysznic ze Świnką Peppą ;u;
A na święta chciałam kredki wodne, mulinę i szydełko (lub włóczki), ale mama jak zobaczyła to to jej się nie spodobało D8 Więc zaraz do tej kartki wrzucę jakieś MH >:C
Ja natomiast mam mamie kupić dużo czegoś, jakieś pachnące kremiki albo do kąpieli jakieś cosie i dużo fajnych rzeczy. A tacie i bratu książki jakieś.
EDIT: Jednak brat jest niewierzący, zaoszczędzę pinionszków na coś lepszego dla mamy
Ja na pewno jakąś lalkę dostanę od mamy, ale jeszcze zobaczę czy tanie Straszyceum się napatoczy.
Z lalek to jakąkolwiek z wishlisty od MH, albo jakąś Tangkou (głównię patrzę na Vampirellę), albo EAH Cerise Hood.
Tak to kasę bardzo chętnie przyjmę, bo mam dużo gier na konsole do kupienia. Laytony 2 czy 3, Persona Q...
Ja zawsze nie wiem co chce na gwiazdkę. 11 stycznia mam urodziny to może wtedy sobie coś zażyczę od taty. D: Bo zazwyczaj te prezenty mi się pokrywają i głupio mi tak co chwilę o coś prosić. Szczególnie, że jeszcze w Wigilię mam imieniny...
(30-11-2014, 18:16)Soda napisał(a): Szczególnie, że jeszcze w Wigilię mam imieniny...
Ano tak, przecież Ewy jest w Wigilię. ^_^
Moja mama mi już zapowiedziała, że jak zobaczę co mi kupiła pod choinkę - czyli dopiero 24 grudnia - to się posram popłaczę ze szczęścia. Także bardzo mnie to ciekawi...
T. mi obiecał kucyka Lalaloopsy, ja jemu natomiast kupuję pirograf, bo bardzo chce też mieć kreatywne hobby - jak dobrze zarażać tym ludzi dookoła. <3
Mojej mamie jeszcze nie wiem co dam... Ale chyba właśnie wpadłam na dobry pomysł. Moja mama, tak samo jak ja, ma bzika na punkcie pięknych zeszytów / notesów / etc. Więc kupię jakiś ładny notes z fajnymi kartkami i go oprawię w filc z wyszytym jakimś kotem, albo motywem roślinnym, to by się jej podobało... Ną! Tak zrobię.
Soda, piona, ja dzień przed wigilią mam imieniny... Czy tam po, nie wiem już. XD Jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na imieniny.
Moja mama już "ode mnie" dostała złoty pierścionek z cytrynem. Ja jej zamówiłam, ona płaciła, ale ode mnie, liczy się chyba nie? xDD
Liczba postów: 3,251
Liczba wątków: 78
Tamagotchi: 10
(30-11-2014, 18:35)Carleesi napisał(a): Mojej mamie jeszcze nie wiem co dam... Ale chyba właśnie wpadłam na dobry pomysł. Moja mama, tak samo jak ja, ma bzika na punkcie pięknych zeszytów / notesów / etc. Więc kupię jakiś ładny notes z fajnymi kartkami i go oprawię w filc z wyszytym jakimś kotem, albo motywem roślinnym, to by się jej podobało... Ną! Tak zrobię. 
Polecam empik, tam są meeeeega notesy. Są też mega drogie, no ale tak tylko polecam xD
Dopisałam mamie do listy lalki MH: wypisałam konkretnie imiona i z której serii, a mama nie ogarnia -.- A wszystko takie przejrzyste, eh...
|