Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi IDL 15th Anniversary Ver. - ogólna dyskusja
Kurczę, od dość dawna chcę tmgc P's, a teraz zastanawiam się nad tym, czy najpierw kupić tmgc z tego tematu. Co sądzicie o tym?
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Ja o wiele bardziej lubię iD L od P's, tak całkiem szczerze, a jak teraz mam to, to już w ogóle jestem zakochana po same uszy w tej wersji. Osobiście o wiele bardziej polecam Ci to Tamagotchi, niż P's. Oczko
Odpowiedz
A co w nim sprawia, że je bardziej lubicie?

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Lubię sadzić nasionka, jest więcej zwierzątek do zaadoptowania i są fajniejsze (w P's jest tylko 5 i chyba wszystkie różowe i takie meh). Postaci mi się o wiele bardziej podobają, niż w P's.
A żeby nie schodzić z tematu, to w 15th Anniversary podoba mi się obudowa - jest po prostu mega cudna. Poza tym postaci - stare postaci w kolorze, no bajka. Oczko
Poza tym są tu fajne postaci sekretne (np reniferek z Santagotchi) no i są te postaci typu "alter ego", które też mi się bardzo podobają. I lubię też opcję robienia zdjęcia, jak się łączy dwa iD L. Uśmiech
Odpowiedz
W sumie dobre argumenty. W P's bardzo podobała mi się obudowa (czasem mam takie zboczenie, że uwielbiam wszystko co można nazwać kawaii), ale akurat ta wersja ID L jest bardzo ładna Uśmiech

Odpowiedz
[Obrazek: 6585.png]
Cudna tapetka *-*

(kompletnie nie ma pojęcia, gdzie to wstawić, bo chyba nie ma wątku "iD L - ogólna dyskusja" ; c ; )

Moje pierwsze wrażenie: wszystko zablokowane xD bo noc. Strasznie mi się podoba, chociaż ma kilka takich samych lub podobnych animacji jak TF, co przywołuje złe wspomnienia, ale to pewnie zniknie xD Po raz kolejny zastanawiam się czemu właściwie tyle lokacji z jedzeniem jest xD
I mam też wady: wskaźnik szczęścia jest zbyt duży xD chyba, że tylko niemowlakom tak szybko spada xD będę musiała wgrać jakieś magiczne jedzonko, bo inaczej moge nie dać rady we wrześniu xD

I teraz takie przemyślenie: na tym można mieć ściągi xD zrobić sobie tapetkę ze ściągą i ustawić na tło xD
I jeszcze jedno: itemki wydają się takie niepasujące do siebie xD ale potem stwierdziłam, że mi się wydaje, bo w innych wersjach wszystkie są po prostu pikselkowe xD
Odpowiedz
Katechi, masz wszystko zablokowane, bo to dziecko. Noc nie ma znaczenia.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Katechi moge zapytać skąd masz taką tapetkę? Oczko. Te dodatkowe postacie w tej wersji są naprawdę świetne *o*
Odpowiedz
Ogólnie znalazłam to gdzieś w Google, teraz jeszcze raz poszukałam i tutaj jest o nich wpis: http://www.blogagotchi.com/midnitesapphi...loads.html
Pisze tylko, że z tama-zone.

Aha, czyli dzieckiem nigdzie nic, ok, dzięki xD
Odpowiedz
a to wiem , też to widziałam Uśmiech mam te dwie tapetki tylko że na ID próbowałam przerobić je na ID L ale nie wiem jakiego programu użyć aby zachować dobrą jakość obrazka po zmianie na bmp 24 kolory czy 16 , bo jak zmieniam to owszem dziala na id l ale niw ygląda to zaciekawie x.x
Odpowiedz
A to nie wystarczy po prostu przerobić w tym programiku do przerabiania? o:

^Ogólnie to jest sklepik, gdzie możesz sprzedać swoje itemki, pojawia się w jakiś godzinach.. Język

Zauważyliście, że 15th nie ma tej ryski przy środkowym przycisku?^^
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Na początku się przestraszyłam jak tylko wyskoczyła jakaś opcja wyboru xD Myślałam, że to jakiś diler czy coooś xDD
Postarali się w tej wersji je ładnie wyprodukować xD

Tak ogólnie to mam coś w stylu mini rysek na całym ekraniku co widać tylko pod pewnym kątem bezpośrednio pod lampą o: Też tak macie? Mam wrażenie, że to od tej naklejki...
Odpowiedz
Yeeep, miałem je i w P's i w iD L i teraz w tym. D: Są niewidoczne w sumie i nie wadzą, ale nie wiem od czego się robią. :x W sensie wiem, że fabryczne, ale no..
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
I tak nic nie pobije hehe Friends xD

Moja mała dziewczynka śpi, a cały dzień była u niej brzydka pogoda xD
Odpowiedz