Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ebay
O dziękuję bardzo Uśmiech, zielona jestem w tym temacie, a wyczytałam gdzieś coś ogólnie o tym i się zastanawiałam ile by w razie czego trzeba jeszcze doliczyć. W takim razie trzeba się chyba poważnie zastanowić nad jakimś zakupem na ebayu.
Odpowiedz
Na e-bay'u się łatwo kupuje, tylko trzeba pamiętać, że jeśli kupuje się w obcej walucie, należy zawsze wpłacić sobie trochę więcej kasy na PayPala, bo waluty skaczą o te grosze i nim dojdą z konta na PP, to może zabraknąć paru groszy xD *miała tak* ;_;
Odpowiedz
Katechi, tutaj nie chodzi o kilka groszy. Warto sobie wpłacić o 10 zł więcej, bo PayPal pobiera opłaty za przewalutowanie.

Jeżeli z pozycji listy dostępnych przedmiotów wyświetla mi się "Koszt wysyłki nie został określony", ale na stronie tego konkretnego przedmiotu mam "Wysyłka: GBP 5,95 (około 30,44 zł) Royal Mail International Standard (Small Packets)" to w końcu wiadomo ile płace, czy nie?
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Czy na ebay jest coś takiego że gdy kliknie się kup teraz to ten przedmiot zapisuje się w naszych kupionych i później możemy przeprowadzić transakcję? Czy od razu trzeba zapłacić? Pytam ponieważ jest napisane na aukcji że sprzedający oczekuje na wpłatę 3 dni, więc myślałam że istnieje możliwość wpłacenia danej kwoty do tych 3 dni, jednak gdy klikam kup teraz wyświetla mi się od razu formularz do zapłaty i o dziwo powiązanie karty kredytowej z paypalem.. ale może to wina tego że jeszcze nie doładowałam konta? Czy to prawda że na ebayu jest też możliwość zapłaty od razu przelewem? Czy coś pokręciłam?
Odpowiedz
^ Jak najbardziej możesz sobie zapłacić po jakimś czasie, wystarczy, że klikniesz "kup teraz", a potem wybierzesz coś w stylu "kontynuuj zakupy". Potem z zakładki kupione wybierasz sobie przedmiot, za który chcesz zapłacić. Uśmiech Aczkolwiek nie wiem, czy nie zależy to od sprzedawcy. Powiązanie karty kredytowej nie jest konieczne, a robi Ci się tak chyba właśnie z kwestii nie doładowanego konta, przynajmniej ja tak miałem, gdy brakowało mi pieniędzy na przewalutowanie.
No i owszem, możesz zapłacić przelewem, ale tylko wtedy, gdy sprzedający wyraża na to zgodę, a jak mam być szczery, dawno takowego nie widziałem. Wszyscy wolą przez system PayPal, wiadomo, bezpieczniej. Duży uśmiech Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem, ale raczej nie.
Btw. Arriane, co kupujesz? : D
Odpowiedz
Dziękuję Ci Ralveyn także za odpowiedź tutaj Uśmiech, okazało się że w aukcji było napisane że płatność do 3 dni ale w zakładce płatność i wysyłka była ustawiona zapłata natychmiastowa, dlatego nie mogłam kupić. Konto tak jak pisałam, dzięki wam udało mi się doladować Uśmiech. Dość długo zastanawiałam się nad zakupem jakiegoś kolorowego Tama martwiłam się jeszcze tym cłem i vatem i jak napisaliście że nic nie doliczali wam to już byłam pewna że kiedyś jakieś kupie z początku chciałam kupić P's a ale przeczytałam wiadomość Carleesi że ID L jest bardzo rozbudowane i postanowiłam kupić właśnie te Uśmiech.
Odpowiedz
P's też jest rozbudowane, ale trochę inaczej. Ale fakt, iD L to chyba do tej pory najlepsza wersja kolorowa. ;]
Odpowiedz
No właśnie sprzedawca ten nie wysyła jako gift i nie zaniża wartości ma nawet napisane to w aukcji. Ale zapłaciłam 25,99$ więc chyba nie powinno być nic naliczone, ale te przepisy co do cła i vat są nieźle zagmatwane. Mam nadzieję że nic nie doliczą. W sumie to nic nie wiadomo i chyba dopiero się okaże co z tego wyjdzie. Z tego co wyczytałam kiedyś ta granica wynosiła 22 euro , więc by się mieściło, ale nie wiem jak teraz o.O.

Carleesi oglądałam jeszcze twój filmik o ID L i to też mnie przekonało Uśmiech.
Odpowiedz
Na eBayu raczej nie ma ukrytych opłat typu cło, kupowałam już coś z HongKongu i Chin i po prostu płaciłam cenę, którą tam napisali i koniec.
Odpowiedz
O, blue, dzięki bardzo za te informacje, nie wszystko z tego wiedziałam. ^^
Odpowiedz
Blue trochę mi się pod czachą rozjaśniło dzięki twojej wypowiedzi Uśmiech dzięki, chyba nie przekroczyłam tej kwoty, moje idzie z Japonii. Z tego co napisałeś wynika że chyba będzie dobrze XD.
Odpowiedz
Co oznacza, że aukcja jest prywatna? Jeżeli zaloguje się na konto, to mogę kupować normalnie, ale tylko dlatego, że mam link bo inaczej to jest niedostępne, więc sam nie wiem. D:
http://www.ebay.pl/itm/Bandai-Tamagotchi...2a3ad627df
Odpowiedz
Jezu, piękne te v3... A cenę mają jak większosć nowych v3 na ebayu.
Co do aukcji prywatnej, nie mam pojęcia, niby ebay mówi by w słowniku zobaczyć, ale tam nic nie ma...
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Hej moglibyście mi doradzić na której aukcji na eBay kupić Tamagotchi P's? Z tego co widzę to ceny poszły w górę u niektórych sprzedawców.
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Najtaniej to są na amazonie, ale z przesyłką różnie jest. :/ Niby w liście mają że zabawki 10$ przesyłki, a jak chciałam coś zamówić to pokazuje mi że 60$...
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości