Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprowadzam Tmgc itp.
Siema. Jeśli macie zamiar sprowadzić n.p z Ebaya Tamagotchi i inne rzeczy a nie znacie się, lub nie macie możliwości, śmiało możecie napisać do mnie. A mniej więcej wygląda to tak: Wystawie domniemany przedmiot na Allegro, pobiore opłate za niego plus koszt wysyłki a potem zamówie na Ebay ten przedmiot na wasz adres. Oprócz tego doliczać będe 20% dla mnie od całego zakupu tak jak robi Carol. Teraz kupiłam Tamagotchi id L nowe, różowe cała cena z wysyłką wyniosła 160zł, może ktoś chętny? ;3
Myślę tak jak Michu. Jesteś nowa, nie znamy Cię na tyle byśmy mogli Ci zaufać. Carol jest tutaj odkąd pamiętam. W ogóle ja to trochę odebrałam jakby robienie jej konkurencji. Ona zaproponowała pierwsza sprowadzanie Tamagotchi, a zaraz potem ty.
Hello Michu, po pierwsze nie oskarżaj tak szybko, bo jak sama przyznałaś nie znasz mnie. Po drugie robię najpierw przez Allegro, a tam nie można oszukiwać bo podchodzisz pod prawo, a Carol robi odwrotnie i nie ma pewności, że ktoś zapłaci i tak przeliczając podwójnie płaci się jej za przesyłke najpierw obliczona cena z Ebay a potem z jej Allegro. Tyle co narazie mam do powiedzenia.
Ja tak samo nie znam Cię. Już do Carol mam większe zaufanie ponieważ ma doświadczenie. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Chyba Smeg była pierwsza, nawet to napisała.
Doświadczenie? a może ja też mam. I powtarzam robie to pierw przez Allegro i chroni was tam prawo. Nie sądzie, że kupujecie od swoich ziomków na Allegro.
(27-01-2014, 19:23)Hadley napisał(a): Hello Michu, po pierwsze nie oskarżaj tak szybko, bo jak sama przyznałaś nie znasz mnie.
Michu Cię o nic nie oskarżyła. Tylko stwierdziła fakty.

(27-01-2014, 19:23)Hadley napisał(a): Po drugie robię najpierw przez Allegro, a tam nie można oszukiwać bo podchodzisz pod prawo,
Przez Allegro też można oszukać klienta. Uwierz mi. Moja mama wiele razy się na tym przejechała. A pieniędzy... jak nie ma tak nie ma.
Jak Carol jest wporządku to chyba pozwoli na konkurencje zdrową, bo każdy ma do tego prawo. Z sumpatii do niej nie uczciwie oceniacie, ja nie miałam okazji być tu wcześniej.
Carol jest w porządku. Ale ja słabo widzę tą konkurencję, bo jesteś nowa. Oceniamy uczciwie. Ciebie ledwie znamy. Jeśli byłabyś na forum przez dłuższy czas i zdobyłaś byś sympatię innych to w porządku, pewnie byliby chętni byś im cokolwiek sprowadziła.
Smeg robiła tak, że jak zamawiała Tama to czekała, aż do niej dojdzie a potem jak przedmiot dotarł do niej wystawiła na allegro.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
(27-01-2014, 19:25)milktune napisał(a):
(27-01-2014, 19:23)Hadley napisał(a): Hello Michu, po pierwsze nie oskarżaj tak szybko, bo jak sama przyznałaś nie znasz mnie.
Michu Cię o nic nie oskarżyła. Tylko stwierdziła fakty.

(27-01-2014, 19:23)Hadley napisał(a): Po drugie robię najpierw przez Allegro, a tam nie można oszukiwać bo podchodzisz pod prawo,
Przez Allegro też można oszukać klienta. Uwierz mi. Moja mama wiele razy się na tym przejechała. A pieniędzy... jak nie ma tak nie ma.
No nie sądze, bo na Allegro jest takie prawo jak ktoś Cię oszuka, to się podaje do sądu i Allegro musi Ci oddać pieniądze. Pewnie Twoja mama tego nie dopilnowała i nie poszła na policje jak była oszukana. Teraz są zaostrzone prawa na Allegro. Pozatym każdy na Allegro kupuje raczej od obcej osoby. Wiecie to, nie raz kupowaliście tam pewnie. I co może pisaliście do nich ''Ja Cię nie znam, nie kupie od ciebie, oszust" Nie ma logiki w waszych odpowiedziach.
(27-01-2014, 19:07)Hadley napisał(a): Wystawie domniemany przedmiot na Allegro, pobiore opłate za niego plus koszt wysyłki a potem zamówie na Ebay ten przedmiot na wasz adres
Och, nie doczytałam.
No to tak. Jesteś nowa. I jeszcze mamy z góry Ci płacić za przedmiot, którego jeszcze nie ma? Jaką mam gwarancję, że ten przedmiot w ogóle dostanę? A moje pieniądze nie pójdą na zmarnowanie?

EDIT : Tak, ale jeśli chodzi o taki sposób sprzedawania to raczej nikt nie będzie chciał powierzać swoich pieniędzy OSOBIE OBCEJ. W DODATKU NA TOWAR, KTÓREGO JESZCZE NIE MA. Co innego gdy jest to osoba, do której masz zaufanie, którą znasz od dawna. Dlatego ja ZAWSZE jak widzę, że mam dać opłatę z góry to rezygnuję z kupienia takiego przedmiotu.
(27-01-2014, 19:31)milktune napisał(a): Carol jest w porządku. Ale ja słabo widzę tą konkurencję, bo jesteś nowa. Oceniamy uczciwie. Ciebie ledwie znamy. Jeśli byłabyś na forum przez dłuższy czas i zdobyłaś byś sympatię innych to w porządku, pewnie byliby chętni byś im cokolwiek sprowadziła.
Nie ocenia się jak ktoś dopiero startuje bo nie ma się konstruktywnych argumentów i nie miałam jak zawieść zaufania którego już na początku nie daliście. Dla mnie osoba właśnie taka co ma na sumienia boi się, że druga zrobi tak samo. Problem jest tylko u was, w waszych umysłach, że nie macie do ludzi zaufania.
(27-01-2014, 19:39)Hadley napisał(a):
(27-01-2014, 19:31)milktune napisał(a): Carol jest w porządku. Ale ja słabo widzę tą konkurencję, bo jesteś nowa. Oceniamy uczciwie. Ciebie ledwie znamy. Jeśli byłabyś na forum przez dłuższy czas i zdobyłaś byś sympatię innych to w porządku, pewnie byliby chętni byś im cokolwiek sprowadziła.
Nie ocenia się jak ktoś dopiero startuje bo nie ma się konstruktywnych argumentów i nie miałam jak zawieść zaufania którego już na początku nie daliście. Dla mnie osoba właśnie taka co ma na sumienia boi się, że druga zrobi tak samo. Problem jest tylko u was, w waszych umysłach, że nie macie do ludzi zaufania.
Ja widzę, że droga Pani Hadley wszystko odbiera jako atak na jej osobę. Cóż. OSOBIŚCIE UWAŻAM, że zaufanie trze sobie NABIĆ. To nie jest tak, że... O JESTEŚ NOWA! ZAUFAM CI! To myślenie jest... śmieszne.