![]() |
|
Sprowadzam Tmgc itp. - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Ogłoszenia (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: Sprowadzam Tmgc itp. (/showthread.php?tid=2443) |
Sprowadzam Tmgc itp. - Liv - 27-01-2014 Siema. Jeśli macie zamiar sprowadzić n.p z Ebaya Tamagotchi i inne rzeczy a nie znacie się, lub nie macie możliwości, śmiało możecie napisać do mnie. A mniej więcej wygląda to tak: Wystawie domniemany przedmiot na Allegro, pobiore opłate za niego plus koszt wysyłki a potem zamówie na Ebay ten przedmiot na wasz adres. Oprócz tego doliczać będe 20% dla mnie od całego zakupu tak jak robi Carol. Teraz kupiłam Tamagotchi id L nowe, różowe cała cena z wysyłką wyniosła 160zł, może ktoś chętny? ;3 RE: Sprowadzam Tmgc itp. - milktune - 27-01-2014 Myślę tak jak Michu. Jesteś nowa, nie znamy Cię na tyle byśmy mogli Ci zaufać. Carol jest tutaj odkąd pamiętam. W ogóle ja to trochę odebrałam jakby robienie jej konkurencji. Ona zaproponowała pierwsza sprowadzanie Tamagotchi, a zaraz potem ty. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - Liv - 27-01-2014 Hello Michu, po pierwsze nie oskarżaj tak szybko, bo jak sama przyznałaś nie znasz mnie. Po drugie robię najpierw przez Allegro, a tam nie można oszukiwać bo podchodzisz pod prawo, a Carol robi odwrotnie i nie ma pewności, że ktoś zapłaci i tak przeliczając podwójnie płaci się jej za przesyłke najpierw obliczona cena z Ebay a potem z jej Allegro. Tyle co narazie mam do powiedzenia. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - Dogz - 27-01-2014 Ja tak samo nie znam Cię. Już do Carol mam większe zaufanie ponieważ ma doświadczenie.
RE: Sprowadzam Tmgc itp. - Liv - 27-01-2014 Chyba Smeg była pierwsza, nawet to napisała. Doświadczenie? a może ja też mam. I powtarzam robie to pierw przez Allegro i chroni was tam prawo. Nie sądzie, że kupujecie od swoich ziomków na Allegro. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - milktune - 27-01-2014 (27-01-2014, 19:23)Hadley napisał(a): Hello Michu, po pierwsze nie oskarżaj tak szybko, bo jak sama przyznałaś nie znasz mnie.Michu Cię o nic nie oskarżyła. Tylko stwierdziła fakty. (27-01-2014, 19:23)Hadley napisał(a): Po drugie robię najpierw przez Allegro, a tam nie można oszukiwać bo podchodzisz pod prawo,Przez Allegro też można oszukać klienta. Uwierz mi. Moja mama wiele razy się na tym przejechała. A pieniędzy... jak nie ma tak nie ma. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - Liv - 27-01-2014 Jak Carol jest wporządku to chyba pozwoli na konkurencje zdrową, bo każdy ma do tego prawo. Z sumpatii do niej nie uczciwie oceniacie, ja nie miałam okazji być tu wcześniej. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - milktune - 27-01-2014 Carol jest w porządku. Ale ja słabo widzę tą konkurencję, bo jesteś nowa. Oceniamy uczciwie. Ciebie ledwie znamy. Jeśli byłabyś na forum przez dłuższy czas i zdobyłaś byś sympatię innych to w porządku, pewnie byliby chętni byś im cokolwiek sprowadziła. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - Dogz - 27-01-2014 Smeg robiła tak, że jak zamawiała Tama to czekała, aż do niej dojdzie a potem jak przedmiot dotarł do niej wystawiła na allegro. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - Liv - 27-01-2014 (27-01-2014, 19:25)milktune napisał(a):No nie sądze, bo na Allegro jest takie prawo jak ktoś Cię oszuka, to się podaje do sądu i Allegro musi Ci oddać pieniądze. Pewnie Twoja mama tego nie dopilnowała i nie poszła na policje jak była oszukana. Teraz są zaostrzone prawa na Allegro. Pozatym każdy na Allegro kupuje raczej od obcej osoby. Wiecie to, nie raz kupowaliście tam pewnie. I co może pisaliście do nich ''Ja Cię nie znam, nie kupie od ciebie, oszust" Nie ma logiki w waszych odpowiedziach.(27-01-2014, 19:23)Hadley napisał(a): Hello Michu, po pierwsze nie oskarżaj tak szybko, bo jak sama przyznałaś nie znasz mnie.Michu Cię o nic nie oskarżyła. Tylko stwierdziła fakty. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - milktune - 27-01-2014 (27-01-2014, 19:07)Hadley napisał(a): Wystawie domniemany przedmiot na Allegro, pobiore opłate za niego plus koszt wysyłki a potem zamówie na Ebay ten przedmiot na wasz adresOch, nie doczytałam. No to tak. Jesteś nowa. I jeszcze mamy z góry Ci płacić za przedmiot, którego jeszcze nie ma? Jaką mam gwarancję, że ten przedmiot w ogóle dostanę? A moje pieniądze nie pójdą na zmarnowanie? EDIT : Tak, ale jeśli chodzi o taki sposób sprzedawania to raczej nikt nie będzie chciał powierzać swoich pieniędzy OSOBIE OBCEJ. W DODATKU NA TOWAR, KTÓREGO JESZCZE NIE MA. Co innego gdy jest to osoba, do której masz zaufanie, którą znasz od dawna. Dlatego ja ZAWSZE jak widzę, że mam dać opłatę z góry to rezygnuję z kupienia takiego przedmiotu. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - Liv - 27-01-2014 (27-01-2014, 19:31)milktune napisał(a): Carol jest w porządku. Ale ja słabo widzę tą konkurencję, bo jesteś nowa. Oceniamy uczciwie. Ciebie ledwie znamy. Jeśli byłabyś na forum przez dłuższy czas i zdobyłaś byś sympatię innych to w porządku, pewnie byliby chętni byś im cokolwiek sprowadziła.Nie ocenia się jak ktoś dopiero startuje bo nie ma się konstruktywnych argumentów i nie miałam jak zawieść zaufania którego już na początku nie daliście. Dla mnie osoba właśnie taka co ma na sumienia boi się, że druga zrobi tak samo. Problem jest tylko u was, w waszych umysłach, że nie macie do ludzi zaufania. RE: Sprowadzam Tmgc itp. - milktune - 27-01-2014 (27-01-2014, 19:39)Hadley napisał(a):Ja widzę, że droga Pani Hadley wszystko odbiera jako atak na jej osobę. Cóż. OSOBIŚCIE UWAŻAM, że zaufanie trze sobie NABIĆ. To nie jest tak, że... O JESTEŚ NOWA! ZAUFAM CI! To myślenie jest... śmieszne.(27-01-2014, 19:31)milktune napisał(a): Carol jest w porządku. Ale ja słabo widzę tą konkurencję, bo jesteś nowa. Oceniamy uczciwie. Ciebie ledwie znamy. Jeśli byłabyś na forum przez dłuższy czas i zdobyłaś byś sympatię innych to w porządku, pewnie byliby chętni byś im cokolwiek sprowadziła.Nie ocenia się jak ktoś dopiero startuje bo nie ma się konstruktywnych argumentów i nie miałam jak zawieść zaufania którego już na początku nie daliście. Dla mnie osoba właśnie taka co ma na sumienia boi się, że druga zrobi tak samo. Problem jest tylko u was, w waszych umysłach, że nie macie do ludzi zaufania. |