Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KUPIĘ ID L w wersji angielskiej
Chciałabym kupić Tamagotchi ID L w angielskiej wersji językowej. Wiem, że są dostępne na ebayu ale cena ang jest zastraszająca a po japońsku nie zrozumiem ani słowa. Pomyślałam więc, że rzucę temat, bo chociaż wątpię, że ktoś tutaj sprzedaje, to może będziecie potrafiły mi wskazać jakieś inne miejsce, gdzie mogłabym takowe zakupić. Nowe, używane, kolor - jest mi to wszystko obojętne. Dodam, że szukam czegoś w cenie zbliżonej do tej, jaką na ebayu osiągają japońskie wersje, tj 200-240 zł.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Na początku też nie wiedziałam, które będzie dla mnie lepsze. A dodatkowy wydatek, ze względu na język w Tama był po prostu dla mnie bezsensu.

Barierę językową da się pokonać Uśmiech Gdzieś tu na forum Carol bodajże wstawiała instrukcję po polsku do tego Tama.

Jednak wątpię żeby tu ktoś miał angielskie iD L i chciał je w dodatku sprzedać.
Odpowiedz
Właśnie a ja moge sprzedać Tamagotchi P's limitowaną wersje. A samo Tmgc P's jest dużo bardziej rozbudowane niż iD L Uśmiech
Odpowiedz
Polecam kupić iD L w wersji japońskiej. Tłumaczenie angielskie jest STRASZNE, serio, dialogi są po prostu żenujące - nie warto za tak dziadowsko zrobione wydawać więcej kasy.
Tak jak Chantal powiedziała - zrobiłam tłumaczenie WSZYSTKICH menu w iD L na język polski, można znaleźć je tu na forum i wydrukować. Po 2-3 dniach już go nie będziesz potrzebować. Oczko
P's jest bardzo podobne do iD L, ma po prostu parę innych opcji, to wszystko. Poza tym jak na razie wiadomo tylko o 3 dodatkowych lokacjach do odblokowania w P's, a w iD L jest tego mnóstwo... No i w iD L można sadzić drzewka, z których wyrastają dodatkowe zabawki i ubrania + jest więcej zwierzątek i są ładniejsze. Duży uśmiech
Odpowiedz
Hmm, skoro tak sprawę przedstawiacie... Szczerze mówiąc, nie brałam japońskiej pod uwagę w ogóle, bo bariera językowa wydawała mi się ogromna, ale teraz rzeczywiście brzmi to sensownie. Dziękuję Wam bardzo za porady, może jednak się skuszę. Zapytam tak przy okazji - oprócz menu, pojawiają się w ID L jakieś dialogi, np między postaciami? (Jeśli to się kwalifikuje pod offtop to przepraszam, nie odpowiadajcie w takiej sytuacji :p)
Odpowiedz
Tak, pojawiają się, ale nie są to istotne dialogi. Raczej na zasadzie 'Cześć, jestem Mametchi, lubię budować roboty'. I tyle. xD
Odpowiedz
To są zwykle jakieś porady których w ogóle się nie potrzebuje albo przedstawiające się postacie. Nie opłaca się płacić dwa razy tyle za język.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz