Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają.
Kto by pomyślał. Dostałam pracę! Wiem, że mam dopiero 16 lat, ale moi rodzice...nie czekajcie, najpierw się Wam przedstawię. Nazywam się Mint Grace i mieszkam w Paryżu. Moja mama jest właścicielką sieci sklepów, a tata ma własne biuro, które jest w Bostonie. Nigdy ich nie ma w domu. Widujemy się może raz na rok. Mieszkam ze starszą siostrą Natą. Dogadujemy się dość dobrze, mamy wspólne tematy ( w końcu jest tylko 3 lata starsza.) Nata jest naprawdę inteligentna. Uczęszcza do uczelni która jest ok. 40 km od naszego domu. Zmusza ją to do pobytu w internacie. Widujemy się więc w soboty i w niedziele. Ja uczę się w domu. Wracając do tego, że dostałam pracę. Rodzice dali nam karty kredytowe, na które co miesiąc wpłacają dość duże kwoty, więc posiadanie fachu nie jest mi praktycznie potrzebne. Razem z Natą nigdy nie byłyśmy zadowolone z takiego życia. Niektórym wydawałoby się bajkowe, ale nie nam. Postanowiłam pracować. Tak dla samego poczucia własnej wartości. Nie jestem pełnoletnia, więc mogę posiadać tylko pracę dorywczą, taką jak np. opiekunka... i taką dostałam. Zaczynam od jutra. Będę pracować dla rodziny Smith. Oprócz matki i ojca rzecz jasna, jest tam trójka dzieci- dziewczynka Belltchi, jej siostra Sakuramotchi, oraz brat dziewczynek- Ahirukutchi. Jestem ciekawa tego co będzie, a tym samym się boję. Zobaczymy, co przyniesie jutro.
[Obrazek: ziewajacy-rudy-lis-likely-pl-ecd8fd45.jpeg]
Damn.
Odpowiedz
O, ciekawy pomysł. Aż przypomniał mi się mój pamiętnik sprzed 2 lat. : D

Czekam na więcej. ^^
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
-Nata, wychodzę!
-Co? Jak to wychodzisz?
-No mówiłam ci już, że dostałam pracę.
-Wiem, ale będziesz pracowała w święta?!
-Nie jestem pewna, chyba chcą ze mną tylko porozmawiać, przedstawić mnie dzieciom...
-Dobra...To ja pójdę poświęcić ten koszyk...
-Haha! Tylko o to ci chodziło, leniu?
-Haha, nie... Leć bo się spóźnisz!
-Masz rację, do zobaczenia!
-Na razie!
Nata ma rację. Trochę dziwne, że chcą żebym do nich przyszła akurat teraz. W końcu mamy święta. Zresztą nieważne. Muszę zrobić dobre wrażenie... Okej, to chyba tutaj. Orzechowa 15... No nic, pukam.
-Kto tam?
-Mint...Mint Grace...
Drzwi otworzył mi niewysoki, prawie łysy lokaj.
-W jakiej pani sprawie?
-Zostałam zatrudniona jako opiekunka dla dzieci państwa Smith...
-No dobrze, proszę wejść.
Gdy tylko weszłam moim oczom ukazał się piękny salon. Na kanapie siedziała mała dziewczynka.
-Cześć. Jestem Mint, a ty?
-Dzień dobry. Nazywam się Kim Smith. Kim pani jest?
-Będę Twoją nową opiekunką.
-Opiekunką?
-Tak. Twoją i twojego rodzeństwa.
Od razu zauważyłam, że dziewczynka posmutniała.
-Czy coś się stało Kim?
-Nie... Tylko mieliśmy już dużo opiekunek. Rodzice nigdy nie mają dla nas czasu.
-Nie martw się. Tak czasami jest, że mają jakieś ważne obowiązki, w końcu są dorośli. Wiesz co, koniec ze smutną miną! Chodź, przedstawisz mnie swojemu rodzeństwu.
Kim uśmiechnęła się, złapała mnie za rękę i zaprowadziła mnie na górę, gdzie były pokoje dzieci.
Damn.
Odpowiedz
Regulamin zakładania i prowadzenia pamiętników napisał(a):2. Do prowadzenia pamiętnika konieczne są zdjęcia Waszych Tamagotchi. Jeśli ktoś założy pamiętnik bez zdjęć, ma tydzień czasu na ich dodanie. W przeciwnym razie pamiętnik zostanie usunięty.
Można założyć pamiętnik bez zdjęć, ale wtedy będzie liczony jako normalne opowiadanie i będzie musiał być zamieszczony w dziale ''Nasza twórczość''.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Wiem, czytałam regulamin.
Damn.
Odpowiedz
W takim razie czekamy na zdjęcia. ^^
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Wow. Ten pomysł mi się naprawdę MEGA podoba! Oczko Bardzo oryginalnie! Oczko) Będę śledzić z ciekawością dalsze wpisy. ;]
Odpowiedz