![]() |
|
Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Moje Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. (/showthread.php?tid=2111) |
Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Mint - 29-03-2013 Kto by pomyślał. Dostałam pracę! Wiem, że mam dopiero 16 lat, ale moi rodzice...nie czekajcie, najpierw się Wam przedstawię. Nazywam się Mint Grace i mieszkam w Paryżu. Moja mama jest właścicielką sieci sklepów, a tata ma własne biuro, które jest w Bostonie. Nigdy ich nie ma w domu. Widujemy się może raz na rok. Mieszkam ze starszą siostrą Natą. Dogadujemy się dość dobrze, mamy wspólne tematy ( w końcu jest tylko 3 lata starsza.) Nata jest naprawdę inteligentna. Uczęszcza do uczelni która jest ok. 40 km od naszego domu. Zmusza ją to do pobytu w internacie. Widujemy się więc w soboty i w niedziele. Ja uczę się w domu. Wracając do tego, że dostałam pracę. Rodzice dali nam karty kredytowe, na które co miesiąc wpłacają dość duże kwoty, więc posiadanie fachu nie jest mi praktycznie potrzebne. Razem z Natą nigdy nie byłyśmy zadowolone z takiego życia. Niektórym wydawałoby się bajkowe, ale nie nam. Postanowiłam pracować. Tak dla samego poczucia własnej wartości. Nie jestem pełnoletnia, więc mogę posiadać tylko pracę dorywczą, taką jak np. opiekunka... i taką dostałam. Zaczynam od jutra. Będę pracować dla rodziny Smith. Oprócz matki i ojca rzecz jasna, jest tam trójka dzieci- dziewczynka Belltchi, jej siostra Sakuramotchi, oraz brat dziewczynek- Ahirukutchi. Jestem ciekawa tego co będzie, a tym samym się boję. Zobaczymy, co przyniesie jutro. RE: Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Scalee - 29-03-2013 O, ciekawy pomysł. Aż przypomniał mi się mój pamiętnik sprzed 2 lat. : D Czekam na więcej. ^^ RE: Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Mint - 30-03-2013 -Nata, wychodzę! -Co? Jak to wychodzisz? -No mówiłam ci już, że dostałam pracę. -Wiem, ale będziesz pracowała w święta?! -Nie jestem pewna, chyba chcą ze mną tylko porozmawiać, przedstawić mnie dzieciom... -Dobra...To ja pójdę poświęcić ten koszyk... -Haha! Tylko o to ci chodziło, leniu? -Haha, nie... Leć bo się spóźnisz! -Masz rację, do zobaczenia! -Na razie! Nata ma rację. Trochę dziwne, że chcą żebym do nich przyszła akurat teraz. W końcu mamy święta. Zresztą nieważne. Muszę zrobić dobre wrażenie... Okej, to chyba tutaj. Orzechowa 15... No nic, pukam. -Kto tam? -Mint...Mint Grace... Drzwi otworzył mi niewysoki, prawie łysy lokaj. -W jakiej pani sprawie? -Zostałam zatrudniona jako opiekunka dla dzieci państwa Smith... -No dobrze, proszę wejść. Gdy tylko weszłam moim oczom ukazał się piękny salon. Na kanapie siedziała mała dziewczynka. -Cześć. Jestem Mint, a ty? -Dzień dobry. Nazywam się Kim Smith. Kim pani jest? -Będę Twoją nową opiekunką. -Opiekunką? -Tak. Twoją i twojego rodzeństwa. Od razu zauważyłam, że dziewczynka posmutniała. -Czy coś się stało Kim? -Nie... Tylko mieliśmy już dużo opiekunek. Rodzice nigdy nie mają dla nas czasu. -Nie martw się. Tak czasami jest, że mają jakieś ważne obowiązki, w końcu są dorośli. Wiesz co, koniec ze smutną miną! Chodź, przedstawisz mnie swojemu rodzeństwu. Kim uśmiechnęła się, złapała mnie za rękę i zaprowadziła mnie na górę, gdzie były pokoje dzieci. RE: Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Inka - 30-03-2013 Regulamin zakładania i prowadzenia pamiętników napisał(a):2. Do prowadzenia pamiętnika konieczne są zdjęcia Waszych Tamagotchi. Jeśli ktoś założy pamiętnik bez zdjęć, ma tydzień czasu na ich dodanie. W przeciwnym razie pamiętnik zostanie usunięty. RE: Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Mint - 30-03-2013 Wiem, czytałam regulamin. RE: Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Inka - 30-03-2013 W takim razie czekamy na zdjęcia. ^^ RE: Mint wkracza do akcji, czyli dzieci Smith rozrabiają. - Carol - 30-03-2013 Wow. Ten pomysł mi się naprawdę MEGA podoba! Bardzo oryginalnie! ) Będę śledzić z ciekawością dalsze wpisy. ;]
|