Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep
Hej Uśmiech Nie zauważyłam tematu o Tamagotchi Friends, a ponieważ już zdążyłam zauważyć dwa problemy, postanowiłam założyć wątek.

1. Odblokowanie gier: W Tama Friends jest 5 gier, z czego 3 dostępne na początku. W oficjalnym przekazie jest powiedziane, że można odblokować dwie pozostałe kupując biżuterię w sklepie (w jajku) za punkty zebrane w trzech dostępnych grach (trzeba skolekcjonować 30/60 przedmiotów) albo wypełniając wskaźnik punktów BFF do połowy (które zbiera się łącząc z innym Tama Friends). Myślałam, że jedna z tych aktywności (w moim przypadku kupienie biżuterii) zapewni odblokowanie obu gier, ale odblokowała się tylko jedna - Cake Catch. Druga pozostaje tajemnicą. Czy znacie inny sposób na odblokowanie drugiej gry (nie znam nikogo z drugim TF, żeby się połączyć i zebrać punkty BFF)? Myślałam, że może trzeba zebrać biżuterię do końca, dobić do tych 60 przedmiotów, ale w sklepie w jajku nie ma nawet tylu dostępnych T_T

2. Pusty sklep: Wykupiłam jedzenie ze sklepu w jajku i pozostało mi tylko zaopatrywać się w nie przez kody w Dream Town... Czy jest jakiś sposób na odświeżenie asortymentu, czy mam po prostu czekać (może jest jakaś konkretna liczba dni, za które się odświeża)?

Będę wdzięczna za rady!
Odpowiedz
Ja się łączyłam z koleżanką i ma wskaźnik BFF ma do płowy i gra ostatnia się odblokowała.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Biżuterię się jeszcze bierze z Dream Town. Oczko
Co do sklepu, jest zapewne tak jak w poprzednich wersjach, że się asortyment co parę godzin zmienia, ew. na następny dzień. Oczko

Dogz, Twój post niewiele pomaga. Przecież napisała, że nie ma się z kim łączyć, to po co o sobie piszesz???
Odpowiedz
(28-01-2014, 16:39)Carol napisał(a): Biżuterię się jeszcze bierze z Dream Town. Oczko
Co do sklepu, jest zapewne tak jak w poprzednich wersjach, że się asortyment co parę godzin zmienia, ew. na następny dzień. Oczko

Tak, próbowałam ją stamtąd wziąć, ale wypadła tylko raz (i to akurat taka, którą już miałam), a cała reszta - bez względu na ilość kuponów - dawała mi pojedyncze sztuki jedzenia.

Sklep mnie zaniepokoił, bo już drugi dzień czekam na nowy asortyment...

//EDIT 4.02.2014: Ze sklepem już problemów nie mam (zresetował się przy kolejnej generacji i działa) - podejrzewam, że to kwestia mojego przesadnego majstrowania przy zegarku (skakałam dość intensywnie po datach i godzinach). To jednak tylko podejrzenie, nie jestem tamagotchiowym specjalistą Język
Odpowiedz
A wiesz, że to możliwe? Nawet bardzo.
A tak offtopowo, dałam Ci ~follow na tumblr. Duży uśmiech

Ja też XD // Michu
Odpowiedz
(04-02-2014, 21:28)Carol napisał(a): A wiesz, że to możliwe? Nawet bardzo.
A tak offtopowo, dałam Ci ~follow na tumblr. Duży uśmiech

Ja też XD // Michu

Dedukcja, udało się, yay :3

Offtopowo dziękuję Duży uśmiech
Odpowiedz