![]() |
|
[Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tamaworld.pl) +-- Dział: Tamagotchi (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Problemy i pytania (http://forum.tamaworld.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: [Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep (/showthread.php?tid=2447) |
[Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep - winduru - 28-01-2014 Hej Nie zauważyłam tematu o Tamagotchi Friends, a ponieważ już zdążyłam zauważyć dwa problemy, postanowiłam założyć wątek.1. Odblokowanie gier: W Tama Friends jest 5 gier, z czego 3 dostępne na początku. W oficjalnym przekazie jest powiedziane, że można odblokować dwie pozostałe kupując biżuterię w sklepie (w jajku) za punkty zebrane w trzech dostępnych grach (trzeba skolekcjonować 30/60 przedmiotów) albo wypełniając wskaźnik punktów BFF do połowy (które zbiera się łącząc z innym Tama Friends). Myślałam, że jedna z tych aktywności (w moim przypadku kupienie biżuterii) zapewni odblokowanie obu gier, ale odblokowała się tylko jedna - Cake Catch. Druga pozostaje tajemnicą. Czy znacie inny sposób na odblokowanie drugiej gry (nie znam nikogo z drugim TF, żeby się połączyć i zebrać punkty BFF)? Myślałam, że może trzeba zebrać biżuterię do końca, dobić do tych 60 przedmiotów, ale w sklepie w jajku nie ma nawet tylu dostępnych T_T 2. Pusty sklep: Wykupiłam jedzenie ze sklepu w jajku i pozostało mi tylko zaopatrywać się w nie przez kody w Dream Town... Czy jest jakiś sposób na odświeżenie asortymentu, czy mam po prostu czekać (może jest jakaś konkretna liczba dni, za które się odświeża)? Będę wdzięczna za rady! RE: [Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep - Dogz - 28-01-2014 Ja się łączyłam z koleżanką i ma wskaźnik BFF ma do płowy i gra ostatnia się odblokowała. RE: [Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep - Carol - 28-01-2014 Biżuterię się jeszcze bierze z Dream Town. ![]() Co do sklepu, jest zapewne tak jak w poprzednich wersjach, że się asortyment co parę godzin zmienia, ew. na następny dzień. ![]() Dogz, Twój post niewiele pomaga. Przecież napisała, że nie ma się z kim łączyć, to po co o sobie piszesz??? RE: [Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep - winduru - 04-02-2014 (28-01-2014, 16:39)Carol napisał(a): Biżuterię się jeszcze bierze z Dream Town. Tak, próbowałam ją stamtąd wziąć, ale wypadła tylko raz (i to akurat taka, którą już miałam), a cała reszta - bez względu na ilość kuponów - dawała mi pojedyncze sztuki jedzenia. Sklep mnie zaniepokoił, bo już drugi dzień czekam na nowy asortyment... //EDIT 4.02.2014: Ze sklepem już problemów nie mam (zresetował się przy kolejnej generacji i działa) - podejrzewam, że to kwestia mojego przesadnego majstrowania przy zegarku (skakałam dość intensywnie po datach i godzinach). To jednak tylko podejrzenie, nie jestem tamagotchiowym specjalistą
RE: [Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep - Carol - 04-02-2014 A wiesz, że to możliwe? Nawet bardzo. A tak offtopowo, dałam Ci ~follow na tumblr. ![]() Ja też XD // Michu RE: [Tama Friends] Odblokowanie gier i pusty sklep - winduru - 05-02-2014 (04-02-2014, 21:28)Carol napisał(a): A wiesz, że to możliwe? Nawet bardzo. Dedukcja, udało się, yay :3 Offtopowo dziękuję
|