Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Życie w jajku
Zdjęcie 
Dzień 1.

W kilku słowach wstępu. Kolorowe tamagotchi było moim marzeniem od wielu lat.
Obiecałam sobie, że jak tylko będę miała możliwość sprawię sobie takie. Wybrałam Tamagotchi iD L niebieskie, jako że jestem maniaczką tego koloru. Długo się wahałam nad wersją (pomiędzy iD L a P's).
Tama przyszło w piątek, ale wedle tradycji rodzinnej tego typu prezenty znajdujemy pod choinką Oczko. Moje czekanie sięgało kresu ( całe 4 dni niecierpliwości).
Myślę, że w tym pamiętniku znajdziecie moją niewiedzę na temat kolorków za co z góry przepraszam xD PS: Większość zdjęć robiona jest jeszcze na wigilijnym stole Oczko

Miłego czytania !

[Obrazek: ed798_DSCN0964__and_21103;_and_26412;.jpg]

Taak... To jest moje maleństwo. Tak bardzo inne od moich pozostałych, tak bardzo... Jajkowate XD
[Obrazek: nj490_DSCN0936.JPG]

Przywitajcie się z moją pierwszą kolorową dziewczynką Arią !

[Obrazek: za977_DSCN0934.JPG]

Aria bardzo lubi śnieg, nie mogła się doczekać by wyjść z ciepłego domku by pobawić się trochę Uśmiech

[Obrazek: he67_DSCN0952.JPG]

Poszłyśmy do parku pomimo dość śnieżnej pogody, podziwiając okoliczne budynki.

[Obrazek: un635_DSCN0948.JPG]

Pobawiliśmy się przez chwilkę i wróciliśmy do domku. Międzyczasie mała dwa razy zachorowała. Nie wiedziałam co zrobić. Na próżno było mi szukać strzykawki do której się przyzwyczaiłam. Nie wierzę, przez głupią chorobę miałabym stracić małą ? Klikałam każdą ikonkę szukając pomocy, przypadkiem kliknęłam na koniczynkę. Co jest... Udało się? Zwycięstwo.

Aria zaczęło burczeć w brzuszku, więc dałam jej babeczkę. Znaczy kilka babeczek, strasznie zgłodniała po graniu w piłkę w parku.

[Obrazek: wc538_DSCN0937.JPG]

Pod osłoną nocy po całej godzinie grania gierki i opiekowania się, moja mała Aria zmieniła się w Paletchi. Niestety nie udało mi się uchwycić jej ewolucji ;.;

[Obrazek: pv93_DSCN0959__and_21103;_and_26412;.jpg]

Tym sposobem zakończyłam swój pierwszy dzień z kolorkiem. Teraz nie mogę doczekać się jutrzejszego dnia Uśmiech
Odpowiedz
Śliczne masz Tama zresztą ja też lubię kolor niebieski. XD
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Matko... Faktycznie to ryż, a serio myślałam że to babeczka ^^". Byłam tak podekscytowana, że nie doczytałam ;.;

Dzięki Wam za miłe słowa! Przy okazji Wesołych Świąt Uśmiech
Odpowiedz
Tak samo piękne, jak moje. <3
Gratuluję cudnego prezentu, będziesz zachwycona! ^o^

Moja Giragiratchi wpadła się przywitać z Arią. ;3
[Obrazek: tumblr_mya12uWs6u1soif0yo2_500.jpg]
Odpowiedz
Dzień 2.

W nocy o północy niespodziewanie do Arii przyszedł Mikołaj, wraz z zaprzęgiem reniferów.

[Obrazek: eu624_DSCN0972.JPG]

Rano w Tama zastałam deszczową pogodę. Nie zważając na to poszłyśmy grać w gierki.

[Obrazek: pb700_DSCN0976.JPG]

Później z uzbieranych GP wybraliśmy się do zmieniacza pokoi. Wybrałyśmy wystój w bąbelki, jednak Arii on nie bardzo przypadł do gustu. Trochę przestraszyła się choinki, która wyglądała tak jakby chciała ją zjeść ^^"

[Obrazek: zq515_DSCN0980.JPG]

Musiałyśmy znowu grać w gierki by zmienić tapetkę. Tym razem wybrałyśmy tą:

[Obrazek: xb821_DSCN0978.JPG]

Jako, że dzisiaj mogłyśmy wybrać się w nowe miejsca, poszłyśmy do Tama Depa.

[Obrazek: na325_DSCN0987.JPG]

Kupiłyśmy parę błyszczących nasionek. Szybko wróciłyśmy do domu, by zasadzić nasionka w ogródku:

[Obrazek: dr828_page1.jpg]

Teraz czekamy aż z roślinki coś nam wyrośnie.

Teraz razem z Arią żegnamy się z Wami do kolejnego wpisu!

~Na koniec macie świąteczną fotkę :

[Obrazek: pk506_DSCN0975.JPG]
Odpowiedz
Twoje Tama jest śliczne Duży uśmiech Nie mogę doczekać się następnych przygód Duży uśmiech
[Obrazek: 14vs7ja.png]
Odpowiedz
Mi jakoś nie przypadło go gustu to niebieskie iD L, ale pamiętnik podoba mi się. (>^^<) Czekam na kolejny wpis z życia twojego maluszka!
Odpowiedz
Tofik, oszalałaś?! ;O Niebieskie jest boskie, najpiękniejsze, najcudowniejsze. <3 A zaraz potem wszystkie inne poza różowym, bo na żywo jest paskudne. ;P Jak dla mnie iD L mają naładniejsze obudowy ze wszystkich tmgc. ^o^
Ej, ja się nie załapałam na Mikołaja i renifery. ;<<<
Odpowiedz
No, ale ono mi się nie podoba, noo. (ToT) Ale może mówię tylko tak dla tego, że nie widziałam niebieskiego na żywo. Jak sobie kupię następne iD L (być może niebieskie), to zmienię zdanie.
Odpowiedz
Zdjęcie 
Moja mała Aria jest teraz Painaputchi! Tak bardzo jestem na dobrej drodze by zdobyć upragnioną postać.

[Obrazek: hi753_DSCN1032.JPG]

Z rana wybrałyśmy się pochmurną pogodą do TamaDepa na małe zakupy.

[Obrazek: tk139_DSCN1040.JPG]

[Obrazek: do291_DSCN1041.JPG]

Kupiłyśmy mikrofonik Oczko

[Obrazek: tt278_DSCN1042.JPG]

Po powrocie do domu od razu go wypróbowałyśmy.

[Obrazek: mu197_DSCN1044.JPG]

Arii bardzo spodobało się śpiewanie, zobaczymy co wyniknie z tego zainteresowania.
..............................................................

Potem poszłyśmy do parku.

[Obrazek: tf779_DSCN1047.JPG]

Spotkałyśmy oto tego pana:

[Obrazek: xf503_DSCN1052.JPG]

Ponieważ Arii się nudziło kupiłam jej zestaw do malowania.
[Obrazek: in884_DSCN1060.JPG]

Od razu zabrała się za tworzenie dzieła:

[Obrazek: nh768_DSCN1062.JPG]

...................................................................................

Na koniec trzymajcie Arię, która wszystkich Was kocha <3

[Obrazek: hi585_DSCN1046.JPG]
Odpowiedz
Słodki ananasek Duży uśmiech Twój pamiętnik spodobał mi się, będę śledzić jego dalsze losy.
[Obrazek: 14vs7ja.png]
Odpowiedz
O! Pinaputchi! Gratuluję, ja zawsze mam Sabosabotchi. ;P Bo zawsze mam więcej niż 0-2 care miss'ów.
Słodka. Duży uśmiech
Odpowiedz
Ja mojej nie spuszczałam z oka xD Przed chwilą znów urosła, ale o tym jutro Uśmiech
Odpowiedz
Tak jak wspominałam Aria urosła. Jest dorosła. Jest moją ukochaną postacią, czyli Lovelitchi <3

Od razu zabrałam się za zbieranie Happy Symbols.

Aria wystąpiła na swoim pierwszym koncercie i tym sposobem otrzymała pierwszy znaczek.

[Obrazek: nv240_khkgo.jpg]

Potem wybrałyśmy się do kawiarni, bo uzyskać kolejny symbol.

[Obrazek: jq970_3.jpg]

Następnie po smacznym deserku, kupiłyśmy sukienkę.

[Obrazek: mi925_catst.jpg]

Aria na razie ma 3/4 symbole.

Trochę mi się nudziło, pozbierałam trochę kasy i zrobiłam z Arii małą księżniczkę. Dodatkowo udało nam się zdobyć zwierzaczka Uśmiech

Mamy małą puchiberitchi [Obrazek: Puchiberitchi.jpg]

A tu zdjęcie Arii:

[Obrazek: ff241_vk.jpg]

.................................................
31.12.13
[Obrazek: iw103_DSCN1172.JPG]

Arii trochę się nudziło. Wreszcie zebrała 4 happy symbols, więc mogłam ją wydać za mąż. Udałyśmy się do swatki.

[Obrazek: br626_DSCN1178.JPG]

[Obrazek: fs952_DSCN1180.JPG]

[Obrazek: bi471_cats.jpg]

Wykluł nam się chłopczyk. Nazwałam go Berry, ponieważ jak był mały przypominał mi jagódkę. Chciałam, by był Kuromametchim, jednak pomimo tego, że opiekowałam się nim przez całą godzinę czekając aż stanie się dzieckiem wyrósł mi na Nittobotchi. Myślałam, że się załamię ;.; . Ale nic, opiekowałam się tą tłustą sałatką i urósł mi na Bokuhoshitchi.

Teraz mały Berry jest już dorosły. Pomyślnie zebrał swoje 3 stępelki szczęścia i czeka właśnie na 4.

[Obrazek: uv859_berry.jpg]
Odpowiedz