Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[+color] Opis gier standardowych i specjalnej
W Tamagotchi +color możemy wyróżnić trzy gry standardowe i jedną specjalną. Te najzwyklejsze są dostępne o każdej godzinie, porze dnia czy wieku. Natomiast do nietypowej uzyskujemy dostęp tylko po zebraniu wszystkich Lucky Items. W związku z tym, że nie jest to rzecz najprostsza i w dodatku ciekawa postanowiłam Wam ją przedstawić. Zanim do tego przejdziemy, sporządziłam opis dotyczący tych z salonu gier, które mogą nam towarzyszyć aż do znudzenia.

Żeby rozpocząć naszą przygodę musimy wejść w ikonkę drzwi upoważniającą do wyjścia z domu. Po przejściu drogą widzimy biały salon gier, do którego wchodzimy. Tam pokazuje nam się lista trzech zabaw do wyboru.
[Obrazek: 29wti6a.jpg]
[Obrazek: 1z1fu6e.jpg]

Klikamy środkowym przyciskiem na pierwszą z nich. Polega ona na zbieraniu spadających, czerwonych jabłek do koszyka, tak aby żadne z nich nie upadło. Wydaje się bardzo proste, ale tu potrzebna jest szybkość i zręczność. Do sterowania posłuży nam pierwszy i drugi klawisz. Nagrodą za zwycięstwo w grze jest od 0-100 Gotchi Points.
[Obrazek: 2s8mjpt.jpg]

Kolejną zabawą jest dobrze Wam znane memo. Polega ono na znalezieniu pod zakrytymi kartami dwóch takich samych obrazków. Niestety, trzeba też uważać na rysunek z czarnym diabełkiem, ponieważ jeśli go odkryjemy, następuje koniec gry.
Mamy na to określony limit czasu. Pierwszym klawiszem przesuwamy się po planszy, a drugim odkrywamy karty. Tu można wygrać od 0-100 Gotchi Points.
[Obrazek: 35ismr9.jpg]
[Obrazek: r1ih3a.jpg]

Ostatnia zabawa polega na zestrzeleniu trzech baloników tak, aby nie trafić w szary z czaszką. Tu także ustalony jest limit czasowy. Do wygrania mamy od 0-100 Gotchi Points.
[Obrazek: 15f0vme.jpg]

Kiedy mamy zebrane wszystkie przedmioty szczęścia, możemy wypróbować zabawę odbywającą się w samym pałacu króla! Polega ona na zebraniu spadających pieniążków. Każdy z nich wart jest 10 Gotchi Points, a więc do wygrania mamy od 0-500 Gotchi Points. Opłacalne i jakże przyjemne.
[Obrazek: dzt16e.jpg]
[Obrazek: 2w30rvs.jpg]
[Obrazek: nvdu15.jpg]

Miłej zabawy!
Wszystkie fotografie są mojego autorstwa. Zanim skopiujesz - zapytaj. Umieszczone zostały w oryginalnym rozmiarze, gdyż nie posiadam programu dzięki któremu mogłabym je zmniejszyć.
Elektro, taki poradnik już jest, założyła go Michu Pychu.. :<
Michu, przepraszam. Nie zauważyłam Twojego poradnika. D: Mój błąd.