Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezenty!
Więc standardowo - wymieniacie się prezentami na Wielkanoc? Duży uśmiech
U mnie niby co roku się mówi, że to już koniec i więcej prezentów nie będzie, ale jednak zawsze coś się rano pojawia (w ogóle moim rodzicom się max nudzi i zawsze chowają prezenty, bo chcą by moja siostra się pomęczyła i poszukała, ale ja wtedy też muszę szukać >:c). Chociaż ja już niczego szczególnego nie dostaję, tylko jakieś słodycze i pieniądze. Ale w sumie nie narzekam.
[Obrazek: usRtoXY.png]
My raczej też prezentów nie dajemy, chociaż czasami jakaś kasa przyjdzie. XD
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
U mnie również nie ma, ja dopiero w zeszłym roku dowiedziałam się, że jest taki zwyczaj.
[Obrazek: jLDUSeK.png]
U mnie tylko dzieci dostają słodycze, ew. jakiś drobiazg.
U jednych dziadków była taka tradycja, że chodziliśmy do lasu i szukaliśmy słodyczy Duży uśmiech To było mega magiczne, ale zrobiło się mega zawstydzające dla mnie, jak już wiedziałam o co chodzi w zajączku wielkanocnym XD No i od jakiegoś czasu tego nie praktykujemy, bo ja i brat już ogarniamy, nie wiem jak młodsza kuzynka... No i smutne trochę, bo mój najmłodszy kuzyn doświadczył tego tylko raz, jak jeszcze w wózku był :C
Ogólnie tak tylko dodam, że moja koleżanka, która nie pochodzi z rodziny "mieszanej wyznaniowo" (u niej w domu chyba niewierzący wszyscy, jedna babcia katoliczka, druga świadek Jehowy), ma taką tradycję, że to właśnie na Wielkanoc wymienia się takimi większymi prezentami, nie na Boże Narodzenie. o: Śmiechowo, że tak mega różne zwyczaje są wszędzie Duży uśmiech
W tym roku mam zamiar kupić sobie lalkę tak dla siebie xD
O, no i Henryczek pewnie też coś dostanie od mamy <3
u nas w rodzinie też nigdy nie było takiej tradycji, dopiero gdy związałam się z Matusiem to dowiedziałam się że niektórzy dają prezenty na Wielkanoc Język , Matuś pewnie oczekuje jakiego prezenciku na te święta więc pewnie mu sprezentuje komiks
U nas w rodzinie nigdy na Wielkanoc nie było prezentów. Ale zawsze się kupi jakieś słodycze, czekoladowe jajka, czekoladowego zająca. Duży uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Jak byłam młodsza to zawsze miałam schowany jakiś prezent w domu w Wielkanocny poranek. Teraz już od kilku ładnych lat tego nie praktykujemy.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Prezenty na wielkanoc? Jest cos takiegow Polsce? O.o
Jest. "na zająca/od zająca", ale to dla dzieci raczej.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
No przecież że jest, moja siostra w podstawówce nadal dostaje prezenty na Wielkanoc. Ja w przedszkolu/podstawówce też zawsze worki zabawek dostawałem. W Poznaniu w ogóle kiedyś chowali w centrach handlowych prezenty dla dzieci i właściwie wszyscy moi znajomi z dzieciństwa coś na Wielkanoc dostawali, normalne święta jak Boże Narodzenie. Może w innych rejonach Polski się tego nie obchodzi, ale przynajmniej w Poznaniu wszędzie już są króliki, pisanki, lampki świąteczne..
[Obrazek: usRtoXY.png]
Moi rodzice są z Łodzi/Włocławka i u mnie ta tradycja była. Ale rodowici gdańszczanie też zgarniali prezenty, więc praktykuje się to na Pomorzu.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Nie znam takiej tradycji, u nas tego nie ma. XD
Jak już pisałam, do nas zajączek nie przychodzi, ale ja zrobiłam parę drobiazgów dla rodzinki. Projekty  od tej youtuberki https://m.youtube.com/channel/UC-YWvwZjd4UMvSQBe-3vafw

[img=300x24][Obrazek: 7Vbq3sl.jpg][/img]
Frogless, świetne są! :3
Dzięki Duży uśmiech

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości