Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kolorowe tama
Dobra, wiem, ze podobne wątki były już zakładane, przeczytałam chyba wszystkie, ale nadal nie wiem. Chciałabym kupić tama z kolorowym wyświetlaczem. Zazwyczaj spór toczył sie pomiędzy dwoma konkretnymi modelami, ale ja bym chciała was zapytać, ktore kolorowe tama ze wszystkich dostępnych najbardziej polecacie i dlaczego Duży uśmiech czym różnią sie od siebie poszczególne wersje. Będę wdzięczna za każdą pomoc Duży uśmiech
Odpowiedz
+color - najmniej opcji i bardzo drogie, raczej dla kolekcjonerów, niezbyt dobre na pierwsze kolorowe
iD - można wgrywać swoje rzeczy przez podczerwień
iD L - ulepszona wersja poprzedniej wersji, chyba najbardziej polecam :"D
iD L 15th Anniversary - jedno z wydań specjalnych, gdzie są postacie ze starych wersji <3 ale ostatnio mocno podrożało w sumie D: Ogólnie najbardziej bym to polecała, bo sama mam
P's - też bardzo fajne i polecam :"D Jest możliwość dokupienia pierców z postaciami i innymi bajerami
4U - to jedno z najnowszych, łączy się przez NFC
4U+ - zupełnie najnowsze, ulepszona wersja poprzedniego, to też polecam, a jeśli masz dobry telefon do łączenia się z nim to tym bardziej Duży uśmiech Chociaż jeszcze ma wysoką cenę

(porównanie lekko słabe, ale nie ma sensu wypisywać konkretnych funkcji, to w tematach o konkretnych wersjach możesz poczytać, ew. obejrzeć jakieś filmiki na yt)

Poza tym mogłaś to zapytanie wrzucić do wątku "które tama wybrać" czy jakoś tak i pewnie i tak ktoś to przeniesie tam :p
Odpowiedz
Colorek wcale nie ma jakoś szczególnie mało opcji, większość trzeba sobie po prostu wykupić poprzez bilety w sklepiku. Ogólnie myślę, że jak na pierwsze, kolorowe tama, to iD L będzie dobrym wyborem. Chociaż, mnie zwykłe iD L wybitnie nudzi, już wolę P's.
Na kanale Carol, masz wprowadzenie do P's i iD L w języku polskim, warto zerknąć. Uśmiech http://forum.tama-world.pl/member.php?ac...le&uid=115
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
O, dziękuje, te filmiki pomogły, jeszcze trochę poczytam o innych wersjach i coś wybiorę Duży uśmiech tylko pytanie. Jak to jest z łączeniem? Wszystkie kolorowe mogą się ze sobą łączyć?
Odpowiedz
4U korzysta z innej technologii, niż reszta kolorowych wersji (NFC), więc 4U może łączyć się tylko z innym 4U/4U+. Ale reszta, ma wbudowane porty podczerwieni, więc możesz je łączyć. Problem jest chyba tylko z Colorkiem, to stara wersja, więc łączy się tylko z innym Colorkiem, lub (chyba) za którąś próbą z iD.
Odpowiedz
Jak na razie najbardziej do mnie przemawia iD l 15th anniversary, tylko jest strasznie drogie.. Różni sie czymś od zwykłego iD l poza postaciami?
Odpowiedz
Właściwie to tak, masz więcej lokacji, inne itemki, specjalne formy postaci i inne tła pod ikonki. Mimo wszystko myślę, że zwykłe iD L jak na pierwsze kolorowe tama, to dobry wybór.
Odpowiedz
Zdecydowanie iD L jest najlepszym Tamagotchi ze wszystkich kolorowych. Oczko

(26-09-2015, 12:32)Dolfi napisał(a): O, dziękuje, te filmiki pomogły, jeszcze trochę poczytam o innych wersjach i coś wybiorę Duży uśmiech tylko pytanie. Jak to jest z łączeniem? Wszystkie kolorowe mogą się ze sobą łączyć?
Cieszę się, że moje filmiki pomogły. Oczko

Łączenie:
TMGC+C - TMGC+C, iD, iD L
iD - TMGC+C, iD, iD L
iD L - TMGC+C, iD, iD L, P's
P's - iD L, P's
4U - 4U, 4U+
4U+ - 4U, 4U+
Odpowiedz