Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy Japońskie wersje posiadają atest CE?
Jak w temacie. Bardzo chciałbym jakąś z tych ID L, ale rodzice się nie zgadzają ''Bo to Tamaguczi wyprodukowane w Japonii, to na pewno CE nie mają a ja nie będę płacic i do Anglii jechac!'' więc proszę, jeśli ktoś z was ma jeszcze pudełko od tych Tamagotchi to może mi powiedziec?
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
"Znakowanie CE jest obowiązkowe dla pewnych grup produktów w Europejskiej Strefie Ekonomicznej (EEA), w której skład wchodzi 27 państw członkowskich UE i kraje EFTA – Islandia, Norwegia i Liechtenstein. Znak ten jest również obowiązkowy dla wszystkich produktów wytworzonych w krajach trzeciego świata, a sprzedawanych w strefie EEA. W takim przypadku importer musi się upewnić, że wytwórca spoza UE podjął niezbędne kroki, pozwalające mu umieścić na swym produkcie znak CE."

A iD L jest sprzedawany w Japonii, czasami USA. Tak więc nie ma CE, bo po co. ^^ Nawet na pudełku patrzyłam, obmacałam całe pudełko i samego iD L'a i nie ma. XD Mogłaby mieć ta angielska wersja, ale nic mi o niej nie wiadomo.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
O_O To jak on przeszedł przez straż graniczną O_O Przynajmniej będę miał Tama-Go.
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
Przecież nie będą otwierać ci paczki i patrzyć czy ma atest, no weź. XD Kupowałam 2 plecaki, włosy dla lalki, buty dla lalki, dwie lalki i tamagotchi z zagranicy - wszystko doszło bez dodatkowych opłat i wszystko normalnie przepuścili. ^^ Celnicy nie tacy straszni, naprawdę. XD
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Ale moi rodzice się uparli że jak nie ma to nie kupią i kropka! Bo Celnicy sprawdzą, okaże się że nie ma i trzeba będzie zapłacic, i jechac do Ameryki. Trudno przynajmniej będę miał Tama-Go, a to jakaś namiastka +Color.
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
...Jeszcze nie słyszałam aby ktokolwiek tu latał do Ameryki czy tam anglii bo atestu nie ma.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Trudno nie będę. miał Tamagotchi P + dwa Deko Pierce. Przynajmniej będę miał Tama-Go z jedną figurką.
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
(30-03-2013, 07:47)franek02 napisał(a): Trudno nie będę. miał Tamagotchi P + dwa Deko Pierce. Przynajmniej będę miał Tama-Go z jedną figurką.

Atest na pewno ma gdyby nie miał to pewnie ludzie by nie mieli Tama japońskich. Ja mam trzy japońskie Tamagotchi Angel ID i ID L Wiesz powiem szczerze, że ja nigdy się nie poddaję i tak łatwo nie rezygnuję z marzeń. Ja też marzę, żeby mieć te Tamagotchi P's i TamaDeco tylko muszę poczekać na odpowiedź od Smeg. Zresztą każdy Tamafan o tym marzy. Jak masz obawy to Smeg na pewno Ci sprowadzi. Napisz do Niej na e-maila.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Nakłam że mają i tyle.
Ja sama mam, hm... z 8 czy więcej japońskich wersji i wszystko ok.

Jedyny problem miała stara użytkowniczka Hazey, parę lat temu jak +c były nowością, ale to się już raczej dzisiaj nie zdarza. Padło na jej paczkę i wyjęli ją i obejrzeli tama chyba, jednak włożyli je spowrotem i nigdzie nie musiała latać. Jedyne co to było lekko porysowane, ale +c się zbyt łatwo rysują.
Odpowiedz
Oj, to im powiedz, że ma, że pytałeś na forum i się dowiedziałeś, że jest wszystko ok... A Tama-Go się kompletnie nie opyla kupować, bo bez figurek jest po prostu nudne i będziesz żałować. I to nie jest nawet namiastka +C. Smutny Wiem, bo mam obydwa i +C jest genialny, a Tama-Go po paru dniach mi się znudziło, bo nie mam żadnych figurek do niego.
Suma sumarum: pogadaj z rodzicami, wytłumacz, że nie ma problemów, to się dadzą namówić. ;D
Odpowiedz
TamaGO przede wszystkim nie opyla się kupować na allegro. 120zł i jedna figurka 70zł... Jak na ebayu i za 3 dolary można znaleźć samo tama go i wszystkie figurki za 60zł.
Odpowiedz
Wystarczy, że powiesz rodzicom, że kraje Azjatyckie takie jak Korea Południowa, czy Japonia i posiadają własny atest produktów, który jest respektowany przez resztę świata, wszystko dlatego, że Chiny bezczelnie podrabiają znak CE.

[Obrazek: comparison-of-real-and-fake_CE-conformity-marking.gif]

Jak można zauważyć w podrobionym certyfikacie CE, literka E ma wszystkie "ząbki" tej samej długości, a oryginalnie środkowy powinien być krótszy.

Może taki troszkę "fejkowaty" argument o osobnym certyfikacie do nich trafi, co do podrabiania certyfikatu przez Chiny to nie zmyślam, czasem warto na to zwrócić uwagę kupując cokolwiek Uśmiech
[Obrazek: Roflcopter.gif]
Odpowiedz