Liczba postów: 348
Liczba wątków: 30
Tamagotchi: v5,v3,MS,Tama-Go
Witam was. Wszyscy wieszają psy na Tama-Go. Ale ja chcę się Was spytac, jakie funkcje dokładnie posiada i jakie figurki warto kupic. Nie wiem czy kupic czy nie, niektóre osoby na forum mają i jeśli będę kupował figurki to będzie podobne do ID, lub czy przynajmniej do +Color? Mam zamiar kupic sobie i nie wiem czy warto.
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Najfajniejsze gry ma figurka Chamametchi oraz Mametchi. Mnie kusi jeszcze figurka Violechi, ponieważ można sadzić różne drzewka i roślinki. Ja jestem z Tama-Go zadowolona, A Tama-Go bez figurek jest trochę nudne.
http://allegro.pl/tamagotchi-tamatown-ta...23226.html
http://allegro.pl/tamagotchi-tamatown-ta...23235.html
http://allegro.pl/tamagotchi-tamatown-ta...24321.html
Jeśli u tego sprzedawcy kupisz Tama-Go jedną figurkę dostaniesz gratis!
Wiem. Kupuję właśnie u niego. A co z Facepletami?(dobrze to pisze?). Czy trudno zrobic taką samemu? A jak znajdę jakąś fajną to trudno to wyciąc? Strasznie mi się podoba Faceplate z figurki Kuchipatchiego(ten w takie czarne wzorki). Czy bez Music city jest jakieś Tamatown dla Tama-Go?
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Niestety Tamatown Music City to TamaTown również było dla Tama-Go.
A Faceplate? Łatwo to wyciąc? Na jakiej stronie mogę znaleźc nowe?
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Kilka osób na forum podawało linki do swoich faceplate, ale ja myślę, że lepiej kupić oryginalne z figurką. Czy łatwo wyciąć takie wydrukowane? Myślę, że musisz mieć do tego dobrą rękę.
Czy w Tama-Go jest pauza? Podobno słyszałem że można ustawic żeby Tamek chodził do szkoły tak jak ty i nie musisz się nim zajmowac, a on normalnie rośnie, czy mi się coś pokręciło? Skoro nie można dawac imion to jak potem w Memory wyświetlają? Po gatunku? Gdzie można pójśc w Tama-Go oprócz Centrum gier, sklepu i swatki? Jakie baterie wchodzą do Tama-Go? Paluszki czy od zegarka? Czy klapka się odsuwa tak jak w ID czy się odkręca? Czy to od tych figurek się łatwo rozsuwa to zabezpieczenie? Czy tama jest aż tak grube, że przeszkadza w noszeniu na szyi? Czy baterię szybko padają? Czy z figurką Violetchi można sadzic kwiatki i drzewka jak w Colorku?
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
W Tama-Go nie chodzisz do szkoły i można je pauzować normalnie - trzymasz razem przyciski A i B. Wyświetla się chyba tylko postać po gatunku. Jak masz figurki to masz więcej gier do Tama-Go i itemy z tego co wiem. Wchodzą do niego (o ile się nie mylę) baterie AAA paluszki. Nie wiem o co chodzi ci z tym odsuwaniem, ale możesz ją normalnie wyjąć bez żadnego odkręcania. Tak, bardzo łatwo, ale szybko tamta część tamagotchi się rysuje przez wkładanie figurek, ale to normalne. Tego tamagotchi nie można nosić raczej na szyi. Nie da rady, bo raczej łańcuszek by się zerwał pod jego ciężarem. Polecam po prostu pokrowiec i do torby lub plecaka włożyć. Mi bateria trzymała rok. Równy. Oj, tego to ja nie wiem czy można, ponieważ nie posiadam tej figurki.
A czy jak będę codziennie pauzował Tama-Go to mogą wystąpic jakieś błędy? A jak przyczepię tę smycz nie na ten łańcuszek tylko na to jakby kółeczko, gdzie zawieszony jest ten łańcuszek to też mi się może urwac? Czy w Tama-Go bez Tamatown, brakuje jakiś ważnych lub ciekawych funkcji? Czy w Tama-Go są kostiumy jak w ID, lub jak przynajmniej w MS? Czy Tama-Go jest grube jak trzy normalne Tama?(Jak tak to takie trochę za grube na noszenie w kieszeni...)Czy w Tama-Go zarabia się pieniążki za granie w gry czy jakoś inaczej? O co chodzi w zakładce Character? Czy jak w Tama-Go włożę ten faceplate tą białą stroną to będzie wyglądało jak +Color?(nie no żart ;0) Do czego służy dodatkowa płyta w Tama-Go?(na jednej aukcji widziałem Tama-Go z BONUS CD!) Czy Tama-Go jest podobne do ID, albo chociaż do +Color?(funkcjami nie kolorem ekranu ;0) Jak NIE będę zabierał Tama-Go do szkoły i nie pauzował to wytrzyma 8:10 do 14:00? Czy lepiej pauzowac codziennie lub przestawic godzinę tak żeby spał?
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Nie, nie będą. Pauzujesz tak samo jak w v3 czy v4. Nic się nie stanie. Tego to ja nie wiem, czy ci się urwie, nigdy nie próbowałam, ale i tak mimo wszystko polecam pokrowiec. Mhm, czy ja wiem? W TamaTown mogłeś chodzić swoim zwierzakiem, rozmawiać z innymi, kupować coś do swojego apartamentu. Wydaje mi się, że nie ma tam kostiumów, chyba, że są z jakąś figurką, ale tego to ja niestety, nie wiem. Mniej więcej chyba 3-4 tamagotchi, no i dlatego też noszę je tylko w pokrowcu. Zbiera się za granie, a za przejście całej jednej gry dostajesz aż 1000 gp, więc sporo. Dodatków płyta? Pewnie jakieś DVD, film anime z Tamagotchi czy coś. Nie wiem, nie widziałam tego. Zakładka Characters pokazuje ci ilość figurek, które wprowadziłeś do Tama-Go (każdą inną, a nie tą samą). Nie mam porównania, gdyż nie posiadam kolorowego tamagotchi. Raczej powinno wytrzymać, ale co jest problemem, by za pauzować? Przecież to tylko pauza jak w zwykłym tamagotchi. Eh, pauza nie różni się od tej w tamagotchi v3. To zwykła pauza. Tamagotchi nie będzie piszczał i był głodny czy ci nie umrze.
W figurce Mametchiego jest kostium królika dla dorosłego Tamka, a w figurce Chamametchi jest kostium wróżki.
Tutaj masz kartę jakie itemki lub jedzenie są w figurkach:
http://translate.google.com/translate?de...ic%3D23456
Ile mniej-więcej waży Tama-Go? Pytam się o tą pauzę, bo chcę żeby normalnie rósł, a nie zahibernowany dnie i noce nie rośnie. Co to jest Friendship level(wiem że to wskaźnik przyjaźni ale co to daje?) Czy w Tama-Go można używac baterii ładowalnych? Czy Tama-Go łączy się z MS? Czy Tama-Go ma pocztę? O co chodzi ze swatką? Czy staruszek też może iśc do swatki? Jak szybko(bez pauzowania) Tamki rosną? Jak kupię czarne Tama-Go czyli nowsze to podobno będę miec ten plastik od Faceplatów(nadal nie wiem czy dobrze to pisze...) tylko dookoła ekranu, a w tych starszych ten plastik był na cały ekran i była ochrona przed zarysowaniami. Czy to prawda? Jak będę go codziennie pauzowac to mam szansę na postac z przynajmniej dobrej, lub średniej opieki?( Kikitchi,nadchodzę! XD)
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
aisuj52
Niezarejestrowany
Bez problemu można używać baterii ładowanych (ja takie używam). W Tama-Go nie ma poczty. Kiedy Twój tamek ma 6 lat (dni) może iść do swatki. Przedstawiany jest wtedy partner, możesz go akceptować lub nie, masz 3 próby, potem jako partner pojawia się staruszek. Czy staruszek może do swatki, tego nie wiem. Po godzinie mniej więcej bobas zamienia się w dziecko. Dzień później w nastolatka, a kiedy tamek ma 2 dni zmienia się w dorosłego. Masz rację, te nowe tama-go mają szybkę dookoła ekranu, starsze mają na całym ekranie. Masz szanse na tamka z dobrej opieki nawet pauzując. A ponad to dodam że w figurce violetchi możesz sadzić drzewka (wiśniowe i jabłoń) bądź możesz kupić kwiatki które Twój tamek będzie oglądał w swoim pokoiku w wazonie. W sklepiku u violetchi możesz też kupić sukienkę w kwiaty która jest tak jakby kostiumem. W figurce Kutchipatchi i Ringotchi masz restauracje w których Twój tamek może jeść. Chamametchi i Mametchi w swoich sklepikach sprzedają zabawki i po jednym kostiumie dla Twojego podopiecznego. U Memetchi możesz kupić ciuszki w których Twój tamek zaprezentuje Ci się i po chwili wróci do normalnego stanu. To tyle co wiem o figurkach.
Powtarzam pytanie co to jest ten Friendship level? I do czego służy park? Można tam spotkac zwierzaka jak w ID L? Czy Tama-Go szybko się nudzi? Ile nichkame może miec max.liter? Czy można wpisywac cyfry jak w MS?
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Nie w parku spotkasz tylko dorosłe postacie Tamagotchi, żeby się pobawiły wspólnie. Friendship zwiększają się serduszka jak często grasz w gry.
|