Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Tamagotchi: nie ma
Witam , mam pytanie otoz siostrzenica ma 9 listopada urodziny i zastanawiamy sie nad kupnem wlasnie tej oto zabawki zwanej Furby, pamietam swoje mlode czasy kiedy sam bylem na to "napalony"..

ale poprostu wtedy to kosztowalo krocie.. i tego nie mialem, ale chce wlasnie dac mozliwosc pobawienia sie tym pluszakiem swojej siostrzenicy, ktora bedzie miala 6 lat wlasnie 9 listopada. I pytanie do was czy zabawka jest warta swej ceny? bo czytalem wasze inne opinie jedni pisza ze tak drudzy nie poniewaz stare byly lepsze itp osobiscie niechce zeby wyrzucila ta zabawke po 5 dniach w kat a 250zl pojdzie w bloto

mozecie mnie jakos do niej przekonac czy odradzic? z gory dzieki za odpowiedzi;]
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Furby ogóle są fajne.

A z tego, co słyszałam, to te nowe Furby to już w ogóle. ^^
Ale.
Szczerze mówiąc, jak wyszły te pierwsze Furby (bodajże w 1998) to akurat miałam 6 lat i dostałam takiego pod choinkę. I kompletnie nie wiedziałam jak się tym bawić. Wróciłam do tego dopiero w 3-4 klasie podstawówki. Uważam, że tu może być podobnie. 6 lat to moim zdaniem trochę za mało na taką zabawkę i pewnie po paru dniach faktycznie pójdzie w kąt.

Radziłabym z tym trochę poczekać.
No niby na zabawce pisze ze jest od 6 lat , ale tak jak mowisz moze w calosci tej zabawki nie wykorzystac..:] i moze sie znudzic. A co z reszta opini? co inni powiedza?:]
A z pozniejszym wiekiem, co idzie w furbim "docenic"? powiedzcie mi dokladnie co on jeszcze robi procz spiewania oddawania glosu jak sie go poglaska i procz tych osobowosci. Wiem ze uczy sie jeszcze z czasem naszego jezyka i co jeszcze? jak zapyta go cos to odpowie jej czy nie? co ten furby posiada ze taki drogi jest?::>
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
Furby jest zabawką interaktywną. Znaczy się można mu wydawać różne komendy za pomocą serii czynności, jak np. głośny dźwięk, zgaszenie lub zapalenie światła (ma czujnik światła i czujnik ruchu), pogłaskanie go w różnych miejscach i tak dalej. Do tego są specjalne instrukcje dołączone. Ja mam tego pierwszego Furby'ego, który podobno się równa tym nowym i można u niego aktywować gry w ten sposób. Jednak, tak jak mówię - jestem pewna, że nawet w miarę bystre dziecko w tak młodym wieku tego po prostu nie ogarnie.
Poza tym do tych nowych jest jeszcze do ściągnięcia aplikacja na smartfona, czego 6-letnie dziecko na pewno nie posiada i nie potrzebuje.