Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Żółknięcie.
Smutek 
Mam pytanie. Co zrobić by obudowa tamagotchi nie "żółka" w niektórych miejscach? Co należy zrobić kiedy już "zżółknie"? Da się to wyczyścić jakoś?
Odpowiedz
Zółknięcie ? Yhhhh .... nie spotkałam się z takim problemem akurat na tamagotchi jednak na innych rzeczach tak... najlepiej spróbować octem bądź zmywaczem do paznokci Oczko
Odpowiedz
Czyli więc tamagotchi takie o różowych lub niebieskich kolorach powinno być w oświetlonym miejscu pozostawione?
Odpowiedz
(11-07-2013, 19:24)Michu napisał(a): Nie, no zmywaczem do paznokci to się wzorek zetrze i zmywacz takie nie fajne smugi zostawia. Niektóre tama żółkną z czasem. Osu niektóre pożółkły i Mijam też, mi jak na razie tylko to najstarsze v2 troszkę jakby się odbarwiło ale jeszcze nie zżółkło. Nie wiem jaki jest na to sposób, póki co się tym nie przejmuję. Z tego co wiem to najczęściej spotyka różowe tama v4,5 i niebieskie v4 z chmurkami. Jak się je trzyma naprawdę bardzo długo w ciemnym miejscu i nie ma kontaktu ze światłem, to wtedy tak sie dzieje. Na początku myślałam, że może od światła, ale przeprowadziłam inspekcję swoich i się okazało, że jednak cos rusza to różowe v2 którego nigdy nie używam, tylko leży w pokrowcu w zamkniętym kuferku.

Chociaż można zmyć jak ktoś chce sobie zmienić wzorek ,prawda? Enjeru no chyba tak,ale wiesz nie na upalnym słońcu,ale światło mu nie zaszkodzi wręcz przeciwnie .
Odpowiedz
No, ale po co sobie niszczyć wzór tamagotchi? Fakt, zawsze można przerobić na swój własny, jednak zmywacz do paznokci brzydko pachnie. :|
Odpowiedz
Ja to wiem,ale niektórzy mają swoje pomysły. No tak zmywacz strasznie jedzie
Odpowiedz
Ja mam v4.5 od Osu zżółknięte. ;[
Trzeba pogooglować jak się tego pozbyć. ;/
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości