Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ID L vs P's róznice
Jak oglądałam filmiki na YouTube to zauważyłam różnice w animacjach.
1. W P's jak Tamek urodzi niemowlaka to bobas najpierw się bawi samochodem, potem dorosły Tamek czyta małemu książkę i jak dorosły Tamek odchodzi to maluch nie budzi się z płaczem.
2. Nowa animacja jak Tamki wezmą ślub w P's:
https://www.youtube.com/watch?v=HT-KqfGQcc4
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
1. Nowe lokacje do odblokowania (ostatnio widziałam zdj. ze studnią życzeń).
2. Doczepiane pierce'y, które urozmaicają używanie TMGC, ale samo w sobie jest na tyle rozbudowane, że daje radość i bez nich.
3. Wygląd: serduszko (do zastąpienia piercem) nad ekranikiem i diamenciki dookoła niego.
4. 24 nowe postaci.
5. Wszystko dzieje się w Dream Town, a nie tak jak w poprzednich wersjach w Tama Town.
6. Można pisać i wysyłać do innych listy.
7. Łączy się tylko z iD L lub innym P's.
8. Łączenie się z 4 innymi Tamagotchi jednocześnie umożliwiające wspólną zabawę, np. gotowanie razem, granie w gry i inne opcje, które dodają dopinane ozdóbki.
9. Podczas wzrostu postać zdobywa własną osobowość, np. mądrość, bycie modnym, charyzma, rozwój fizyczny i inne.
10. Może iść do szkoły w tym samym czasie, co jego właściciel.
11. Może dostawać dorywcze prace.
12. Przyjaciel, z którym raz się łączył, może wpaść z niezapowiedzianą wizytą.
13. Może mieć zwierzątko.
14. Prowadzi 'pamiętnik' ze zdjęciami zawierający informacje o tym, co robił z przyjaciółmi.

Tyle wycztałam na Tama Wikia.
http://tamagotchi.wikia.com/wiki/Tamagotchi_P's
Odpowiedz
Wiem, po prostu wypisałam wszystko to, co było na Tama Wikipedii po kolei.
Powinno być w temacie, nie wiem, choćby "Co wiemy o Tamagotchi P's". Byłoby łatwiej. ;> Bo wiadomo, że lepiej wypisać wszystko, niż się potem zastanawiać co było w jakiej wersji. Zwłaszcza, jeśli ktoś nie ma obu wersji - do czego się ma wtedy odnieść? Najlepiej porównuje się z tym, co się ma. A jak się czegoś nie zna, to znacznie wygodniej jest mieć wypisane wszystkie opcje tegoż choćby Tamagocza. ;]
Odpowiedz
Ale są też tacy, którzy nie posiadają ani jednego ani drugiego. Nie mają wtedy punktu odniesienia. (;
Jasne, temat z różnicami też jest spoko, ale jednak dla tych, którzy już są obeznani z jedną z tych wersji. Uśmiech
Odpowiedz
W ogóle w P's inaczej się ustawia jasność ekranu, datę, godzinę i wyłącza dźwięk. Tak jak w ID ID L wciskamy A i C i ustawiamy W P's jest inaczej. Jak chciałam ustawić kontrast jak w ID ID L nie wiedziałam czemu nie działa, ale już wiem jak się to robi. W ikonce wagi można ustawić te 3 opcje.

EDIT:
W P's zauważyłam, że mój Monakatchi je posiłek w restauracji z Mametchim! A wcześnej wyhodowałam tą postać i Tamki jedzą razem.
Odpowiedz
Michu a zauważyłaś, że pod obudową P's między przyciskami po pewnym czasie są tam pyłki pewnie dlatego, że to szkiełko jest przeźroczyste jak szkło. W ID i ID L obudowa jest inna. Na TamaTalk jest taki temat i wielu użytkownikom pyłek dostał się gdzie przyciski w środek obudowy. Ja też mam ze trzy pyłki pod obudową między przyciskami, ale nie zwracam na nie uwagi.
Odpowiedz
A w P's są cztery pory roku trzeba tylko użyć łopatki w kształcie liścia najlepiej jak obudzi się o 7:00 jak Tamek będzie dorosły i jak będzie miał zwierzaka:
I wtedy wyskoczą nam przyjemne rzeczy:
Wiosna - Drzewo kwiatowe z różowymi płatkami,
Lato - Słoneczniki,
Jesień - Drzewo z opadającymi żółtymi listkami,
Zima - bałwanek ze śniegu.
Czasami mogą wyskoczyć kupki.
Podoba mi się, że w P's dopracowali animacje w porach roku. Uśmiech

EDIT:
Podoba mi się w tej wersji, że jak już mamy stępelek postaci np. Nandetchi jak się jeszcze raz przytrafi możemy iść do parku spotkać Tamka i p2 razy będą na randce i zaproponuje czy chce się z nią ożenić wtedy nie musimy czekać aż odblokuje się wejście do swatki! A w ID L trzeba czekać, aż odblokuje się lokalizacja do swatki.
Odpowiedz
StEMpelek, Dogz.

Mnie też to denerwuje, wolałam jak była taka swatka jak w kolorku, że można było sobie do niej powędrować kiedy się chciało. ;P
No i ogólnie zgadzam się z tym, co Michu napisała wcześniej. Znaczy tak, P's bardzo mi się podoba, jest słodkie i będę je hodować, ale w iD L faktycznie jest więcej fajnych rzeczy. Oczko
W sumie to zauważyłam, że jak przyszło to moje iD L to miałam fioła na jego punkcie przez 3 miesiące, a P's mam od miesiąca i już 2-3 razy je zdążyłam wyłączyć. Język
Odpowiedz
Michu, daj im czas, do iD L bardzo długo wychodziły różne rzeczy do wgrania, chyba ze dwa lata... A w P's chyba gry są też w pierce'ach, ale tego nie jestem na 100% pewna. Oczko
Odpowiedz
Mi się też ten Sanrio podoba. ^^ Ale chciałabym też Baby Change, Berry Sweets i Disney Change. *__*
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości