Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[akcesoria] Sklepik u Carol
[Obrazek: t5k5xf.jpg]

Jako, że szydełkowanie idzie mi już śpiewająco, postanowiłam robić różne ładne pokrowce na Tamagotchi. Z doświadczenia wiem, że najładniejsze i najwygodniejsze są sakiewki. ^__^
Ale robię też okrągłe pokrowce na Tamagotchi z kolorowym wyświetlaczem, które mają miejsce na ekranik i guziczki.
Na chwilę obecną dysponuję jedynie włóczką w kolorach: czarny, kremowy, wrzosowy.
Jednak, jeśli ktoś sobie zażyczy inny kolor - nie ma problemu, włóczka nie kosztuje strasznie dużo.
Wzorków jeszcze nie robię, ale jak się nauczę, to dam znać. Na chwilę obecną jestem w stanie na wierzchu wyszyć jakiś wzorek muliną lub naszyć kształt wycięty z miękkiego polaru (serduszka, gwiazdki, figury geometryczne - zależy od tego, co kto lubi), wprawić naokoło ćwieki różnych kształtów, naszyć kolorowe guziki, szydełkowane kwiatuszki... Pomysłów może być mnóstwo.
Pokrowce mogą być też zrobione w paski różnego koloru - zależy od Waszych preferencji.
Co do przesyłki i zapłaty - będę wystawiać je na allegro i wrzucać tu linki do aukcji.
UWAGA! Jeżeli już ktoś zamawia u mnie jakiś wzór i chce, żebym wystawiła specjalnie dla niego zamówioną rzecz na allegro, to musi być na 100% pewny, że taki pokrowiec ode mnie chce!
Wszystko robię bardzo starannie. (;
Tu są przykładowe zdjęcia. Te, które mam gotowe (ze zdjęć) są już do sprzedania.

Ceny do ustalenia w zależności od wielkości, ilości kolorów, ozdóbek itp.

KONTAKT
Można pisać na PW lub na maila (którego sprawdzam kilka razy dziennie): sq9kll@gmail.com

[Obrazek: fwmydv.jpg]
[Obrazek: 1zv4jyb.jpg]
[Obrazek: sys6co.jpg]

[Obrazek: auhagn.jpg]
[Obrazek: 6rivjo.jpg]
[Obrazek: 30swz2t.jpg]

[Obrazek: 2b8pag.jpg]
[Obrazek: vdok9f.jpg]
[Obrazek: 4fwnwo.jpg]
Odpowiedz
Dla mnie to i tak wygląda jak sweterki takie małe ^^ Nie żebym cię hejcił, ale jak taki sweterek ma ochraniac Tama? Przecież nie osłania wyświetlacza przed rysami, tylko tył więc. Pamiętaj ja się tylko pytam, nie hejtuję cię.
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
Wooow, wyluzuj się. Przecież widzę, że tylko pytasz... xD
Jak chcesz ochrony ekranika to przecież są też sakiewki. Poza tym te 'sweterki' są dość popularne wśród posiadaczy Tamagotchi, widziałam już tego wiele w Internecie. I mi się spodobało. Po prostu. Na ekranik możesz sobie kupić folię ochronną w każdym sklepie z telefonami komórkowymi. Ja taką nakleiłam na iD L. Na +C się nie sprawdziło, bo już zniekształcało obraz.
A co do ochraniaczy... Właśnie dałeś mi genialny pomysł. Mogę zrobić okrągłą klapkę zapinaną na guziczek. Na wzór tego:
[Obrazek: tumblr_mlq6qsddVD1r3zd9no1_1280.jpg]
Odpowiedz
Widzisz, nieświadomie dałem ci pomysł ^^ tylko zdjęcie nie działa.
Już działa. Nawet fajne by takie coś było ^^
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
Pokrowiec na małe Tamagotchi z ozdobnym, szydełkowanym kwiatkiem. Jest on wrobiony w pokrowiec tą samą włóczką, żeby nie było śladów szycia, czy wystającej gdzieś brzydko nitki. Oczko
Takimi kwiatuszkami mogę ozdobić każdy wykonany przeze mnie pokrowiec. W środek kwiatuszka mogę wszyć guzik lub po prostu zrobić kwiatek dwukolorowy, ze środkiem innego koloru.
Na razie mam tylko jeden taki pokrowiec.
[Obrazek: 35c4nl4.jpg]
[Obrazek: ama5ap.jpg]

EDIT

Sakiewka dwukolorowa. Jak już wspominałam, mogę robić je w różnokolorowe paski. Ta akurat czarno-biała. (;
[Obrazek: x4kch3.jpg]
[Obrazek: 3179vkz.jpg]
[Obrazek: 33l2gjc.jpg]
[Obrazek: 2n4xp5.jpg]

Zdjęcia dużej sakiewki. Ta czerwona co prawda została zrobiona kiedyś przez moją mamę, ale chciałam po prostu pokazać różnicę rozmiarów pomiędzy małą a dużą.
[Obrazek: 4zyo2c.jpg]
[Obrazek: 11tyl9f.jpg]
[Obrazek: ztrtf.jpg]
[Obrazek: nrtpv.jpg]
[Obrazek: 2zs1l3s.jpg]

W sumie takie sakiewki mogą też służyć do przechowywania figurek do Tama-Go, czy też pierce'ów do Tamagotchi P's. W większej można trzymać jedno Tama-Go. ^__^
Ale też można w nich trzymać zupełnie coś innego przecież, nie tylko Tamagotchi... Ja kiedyś sobie zbierałam do takiej sakiewki pieniążki jak na coś odkładałam. Potem była moda na granie w kulki, to trzymałam w niej kulki. Potem zbierałam Drakulce (nie wiem, czy ktoś to kojarzy) to swoją kolekcję też trzymałam w takim woreczku. (; Niektórzy też trzymają w nich biżuterię, MP3, żeby się nie zepsuło gdzieś luzem w torbie, cukierki, różaniec... No, generalnie wszystko, co się zmieści. Duży uśmiech
Odpowiedz
Słodki, mini woreczek na jedno zwykłe Tamagotchi lub 1-2 Tamagotchi Nano / Chibi. (;
Czarno-biały, ozdobiony szydełkowanym kwiatuszkiem. Kwiatuszek jest wrobiony w woreczek tą samą włóczką. Jeśli się komuś nie podoba - mogę go odczepić.

[Obrazek: 262qr1t.jpg]
[Obrazek: c57qu.jpg]
[Obrazek: kxau1.jpg]
[Obrazek: 5apbh0.jpg]
[Obrazek: 96jjnk.jpg]

I porównanie wielkości:
[Obrazek: 34ruj4y.jpg]

EDIT: Duży woreczek z ozdobnym kwiatuszkiem na ściągaczu:
[Obrazek: b7mnnc.jpg]
[Obrazek: 33lh55f.jpg]
[Obrazek: 149cox0.jpg]

EDIT: Woreczek średni w paski w kolorach biały i malinowy, ozdobny kwiatuszek na ściągaczu:
[Obrazek: 30m0mkh.jpg]
[Obrazek: 207oqe0.jpg]
[Obrazek: 9topcp.jpg]
Odpowiedz
Sorry za post pod postem, ale złapałby mnie limit na obrazki.

Pokrowiec z ochroną na wyświetlacz:
[Obrazek: tumblr_mmy4w95CJL1soif0yo1_500.jpg]

Teraz zajmuję się również amigurumi. Oczko

Hanatchi:
[Obrazek: tumblr_mmnjw5Y7br1soif0yo1_500.jpg]

Meduza:
[Obrazek: tumblr_mmn2a7H0Wb1soif0yo1_500.jpg]

Ośmiorniczka:
[Obrazek: tumblr_mmmwjbbjZn1soif0yo1_r1_400.jpg]

Kotek:
[Obrazek: tumblr_mmy3ysrQ9R1soif0yo1_500.jpg]
Odpowiedz
Planuję, tak szczerze, ale głupio mi było go bez oczu zostawić. xD Muszę tylko w pasmanterii kupić jakieś ładne guziczki. Oczko
Odpowiedz
Ale fajna/ny(?) Hanatchi. Ten nos taki pulchny *_*.
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Odpowiedz
No, jak Hanatchi. ;P Wszystkie są wypchane, nie są puste w środku. ;P
Odpowiedz
Widzę, że patrzyłaś na dzieła Calyssy? ;]
Musiałabym się nauczyć szydełkować ładnie takie kształty. A ten pierwszy obrazek nie działa. ;[
Odpowiedz
Zreblogowałam z notką 'o mój boże, muszę się nauczyć jak szydełkować takie rzeczy *__*' zanim zobaczyłam tu Twojego posta. xD
W weekend będę w domu, więc pomęczę mamę, żeby mi pokazała jak robić ładne linie proste, bo jak na razie robię wszystko w kółeczko. Oczko
Odpowiedz
Pokrowce dopasowane. Mogę zrobić takie zarówno dla Tamagotchi większych, jak i mniejszych. Mogę też zrobić na coś innego, np. telefon, czy odtwarzacz mp3.

[Obrazek: tumblr_mn9ud8DA181soif0yo2_500.jpg]

[Obrazek: tumblr_mn9ud8DA181soif0yo1_500.jpg]
Odpowiedz
Nowości, nowości! ^__^

Zielony pokrowiec z białą falbanką:
[Obrazek: tumblr_mnf7twIvmJ1soif0yo1_500.jpg]

[Obrazek: tumblr_mnf7twIvmJ1soif0yo2_500.jpg]

Biały pokrowiec z kwiatuszkiem koloru malinowego z tyłu:
[Obrazek: tumblr_mnf7srCWtH1soif0yo2_500.jpg]

[Obrazek: tumblr_mnf7srCWtH1soif0yo1_500.jpg]

Pokrowiec Shimashimatchi:
[Obrazek: tumblr_mnf7queDPP1soif0yo1_500.jpg]