Liczba postów: 196
Liczba wątków: 15
Tamagotchi: v4.5 i v5, kto wie co dalej?
Powolutku będę pewnie się przymierzał to kupna kolorowego tama i to są moje główne dwa typy, z którego chciałbym wybrać jeden, ale nie mogę się zdecydować. Prosił bym o ładne przybliżenie zarówno wad, jak i zalet obu tamków, oraz którego by wybrał, zwięźle, lub szczegółowo uzasadniając swój wybór?
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
Zależy ile chcesz wydać.
iD L jest wycofane ze sprzedaży, więc będzie droższe od P's.
iD L 15th anniversary ma w sobie postacie ze starszych wersji które znasz, nie tak jak iDL co ma niemalże same nowe. No i ma inne miejsca do odblokowania, np fontanna ze świata akai, świat z debirutchi, świat z angelgotchi itp. Jednak była to edycja limitowana i chodzi po jakieś 100 dolarów, nie mniej, a często więcej.
P's jest najnowsze, więc jest najtańsze, no i ma dużo opcji (przedszkole, szkoła, praca, zmiana koloru tamka, osobowość tamka...) no i pierce.
Liczba postów: 8,747
Liczba wątków: 204
Tamagotchi: ~ 100 εїз
A co dają te ozdóbki na P's? Są jak figurki do Tama-Go czy po prostu mają ładnie wyglądać?
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 1
Tamagotchi: v4, v5, v5.5, +C, P's
Raczej bliżej im do figurek. Dają głównie nowe postaci, jakieś miejsca, itemy.
![[Obrazek: 2kj0vs.png]](http://i40.tinypic.com/2kj0vs.png)
Don't worry be happy~
Liczba postów: 196
Liczba wątków: 15
Tamagotchi: v4.5 i v5, kto wie co dalej?
Ehhh jak to działa jak figurki w tama go to wolę jednak iD L'a ;p, a 100 dolców za 15th trochę przeraża. Zobaczy się jeszcze  dzięki za odp.
Hyh, no ja miałam nadzieję, że to są zwykłe ozdóbki, a nie kolejne dodatki, na które trzeba kasę wydawać. ;/
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 1
Tamagotchi: v4, v5, v5.5, +C, P's
Hm, jak dla mnie to raczej nie są specjalnie potrzebne, nawet nie planuję kupowania ;p. Bo w zasadzie w jednym takim czymś są 3 nowe postaci, jedno miejsce, kilka itemów, nowy wygląd ikonek. Albo to samo, bez nowych postaci, za to z możliwością "zmiany" tych, które już są. Bez nich Tama raczej nie traci i nie jest nudne jak Tama-Go. Ale możliwe, że z czasem zmienię zdanie ^^".
![[Obrazek: 2kj0vs.png]](http://i40.tinypic.com/2kj0vs.png)
Don't worry be happy~
Znaczy, wiesz co, mnie w ogóle nie kręcą takie pierdółki, bo ja jestem raczej wierna zasadzie "im mniej tym lepiej" (wygląd), więc dla mnie ideałem w tej kwestii jest kolorek.  Już iD było dla mnie 'ble' jak zrobili ten kryształek wokół ekranu. ;D Kij, że i tak je kupię...
No, a wracając do P's to widziałam zdjęcia na Tama Zone i tu i jakoś do mnie ta wersja nie przemawia. ^^
Te ozdóbki mają o wiele więcej opcji niż figurki do tama go, no i samo tamo ich nie potrzebuje, to taki o dodatek.
Mają w sobie dodatkowe postacie, przemiany postaci, gry, itemki itp, ale oczywiście P's ma też funkcję ściągania plików na nie jak iD czy iD L, no i ma dużo wbudowanych przedmiotów.
Jak dla mnie to już troszkę za dużo tego wszystkiego... Te ozdóbki mi się w ogóle nie podobają z wyglądu... Z resztą jak samo P's... Fakt, na niektórych zdjęciach wygląda ładnie, ale kurka, te diamenciki mnie odrzucają. xD I jeszcze to serce czy inna ozdóbka nad ekranikiem. Litości.....
Może funkcje ma fajne. Widziałam, że ma baaaaaaaaaaardzo duuuuuuuużo lokacji, co jest spoko. Ta postać niedorozwiniętego ślimaka mnie dobija. xd Ogólnie jakoś mnie to tej wersji nie ciągnie...
Ozdóbek nikt nie każe kupować i naprawdę nie są konieczne. Mi też wygląd P's się nie podoba, ale opcje ma super.
Jednak najbardziej opłaca się kupić P's na amiami razem z piercami, bo kosztują jakieś 4 dolary jeden, a samo P's jest tanie, bo 40 dolców. Przesyłka 30$, ale naprawdę to wszystko wychodzi taniej niż na ebayu.
No z tego, co widzę, to przy obecnym kursie dolara 224 zł (bez pierców). Znaczy się mniej niż dałam za kolorka na ebay'u jak były nowe jeszcze, bo ja zapłaciłam wtedy ok. 250 zł.
|