Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[wszystkie wersje] Jak kontrolować proces ewolucji Tamagotchi
Tekst tłumaczony z Tama Zone

1. Musisz wiedzieć kiedy mniej więcej Twój Tamagotchi będzie ewoluował i przygotuj się na ten moment;
2. Weź np. wsuwkę do włosów lub ołówek, aby móc zresetować TMGC;
3. Przestaw godzinę, aby Twój Tama spał;
4. Przestaw zegar na minutę przed godziną, o której się ma obudzić [w ten sposób zostaną zapisane dane, które są potem wykorzystywane w opcji "DOWNLOAD"];
5. Obserwuj moment ewolucji;
6. Jeśli widzisz, że zwierzątko zaczyna ewoluować w postać, której nie chcesz zresetuj go ZANIM skończy się proces ewolucji (jeśli się spóźnisz, nic już z tego nie będzie);
7. Wybierz opcję "DOWNLOAD";
8. Powinieneś mieć postać, którą miałeś przed procesem ewolucji;
9. Obserwuj ponownie proces ewolucji;
10. Powtórz całą czynność, jeśli znów zacznie się zmieniać w niepożądaną postać.

Tekst oryginalny: http://tama-zone.com/index.php?showtopic=22547
Tłumaczenie: Carol Oczko (proszę nie kopiować bez mojej zgody)
Mogłabyś zrobić filmik jak to zrobić? Bo ja nie ogarniam.

To tak. Piszemy zdania od dużej litery, "mógłbyś" razem (zmieniłam na mogłabyś), nie robimy spacji przed znakami interpunkcyjnymi i piszemy kropki. Tego już nie poprawię, ale nie powinno się zaczynać zdania od "bo". W sumie tak w potocznej mowie ujdzie, ale we wypracowaniu się przyda. // Scal
[Obrazek: 2njkk86.gif]
thx w końcu nie mam sumo family!