Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobry Przyjaciel Moonsee
Właśnie dotarło do mnie pocztą moje tama v4. Szczęśliwy Jest srebrne. Jestem podekscytowana, gdyż to moje pierwsze tama w życiu. Jednocześnie odczuwam paniczny lęk przed jego włączeniem... Niezdecydowany przeraża mnie ilość funkcji i nie wiem, czy będę w stanie to wszystko ogarnąć....
[Obrazek: sygna2.png]
Odpowiedz
Paniczny lęk? Bez przesady, po krótkim treningu szybko się wprawisz, v4 było moim pierwszym Tamagotchi i nie jest trudne. :3 Fajnie, że ktoś ratuje dział który trochę przymierał, aż sama mam ochotę włączyć któreś z moich Tama.
Odpowiedz
Tamagotchi jest proste w obsłudze. Moim pierwszym Tama było v4.5 ale szybko się nauczyłam jak zdobywać punkty przez informacje w internecie o Tama. OsuMesu sprzedaje Tamagotchi v4.5 możesz kupić od niej jeśli chcesz. Zresztą będziesz mógł łączyć v4 i v4.5 przez podczerwień. v4.5 różni się tym, że są proste gry i inne postacie. Temat pamiętników umiera. Jak tylko będę miała P's to napiszę pamiętnik.
Michu a Ty kiedy napiszesz pamiętnik z elektronicznym kotkiem? Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
No więc włączyłam, choć przyznam, że z obawami... przed swoimi możliwościami pamiętania co do czego służy Szczęśliwy

Mam chłopca! Na imię dałam mu Bingo. Pierwsze co, to mnie przywołał, więc na początek go nakarmiłam. Minęło zaledwie kilkanaście minut, a już kilkakrotnie mnie przywoływał. Dwa razy go karmiłam, zrobił już dwie kupy, poskakał na skakance (zdobyłam aż 110 punktów gothi Szczęśliwy ) i obecnie poszedł na drzemkę. Nie jestem pewna co do karmienia. Czy muszę nakarmić go do syta, aby zapełnione były wszystkie serduszka? Bo mam wątpliwości... Karmiłam go dwa razy, ale znowu serduszka spadły do zera. Obecnie waży 10 LB.

Zdjęcie, przepraszam za jakość:
[Obrazek: IMAG0123.jpg]
Odpowiedz
Dzięki za podpowiedzi Zawstydzony A jeszcze mam pytanie... za co dostaje się punkty inteligencji, szyku i uprzejmości? W sensie, za które czynności które punkty się dostaje? Bo na razie odkryłam, że inteligencji otrzymuję za skakanie na skakance...

Odpowiedz
Za skakanie na skakance i drugą grę, naśladowanie punkty dostajesz losowo. Czyli mogą Ci się trafić albo inteligencji, albo szyku, albo uprzejmości.
Później jak Tama zamienia się w nastolatka, to odblokowują się 3 dodatkowe gry - kształty, taniec i flagi.
Kształty dodają tylko inteligencji, taniec tylko szyku, a flagi tylko uprzejmości.
I w Tama v4 raczej nie ma podziału na postaci dobrej i złej opieki, niby nastolatki są, ale mi jakoś zawsze trafiały się losowo. Są jednak postaci uniwersalne i musisz mieć dużo punktów życiowych, żeby Ci się nie trafiły.
Odpowiedz
Dziękuję Wam ślicznie za te wskazówki, co ja bym bez Was zrobiła Szczęśliwy

Po krótkiej drzemce mój Bingo obudził się gotów do pochłaniania wszelkiej żywności Szczęśliwy Ponadto coraz lepiej idzie mu gra na skakance. 7 punktów inteligencji, 2 punkty szyku i 400 punktów Gothi - tyle na razie odnośnie punktów. Waży 15 LB...

I uwaga, stał się właśnie dzieckiem (tak mi się przynajmniej wydaje)! Nie zdążyłam nawet się dokładnie przyjrzeć, bo za moment poszedł spać... Ale chyba stał się dzieckiem: Mizutamatchi, jeśli dobrze widzę na spisie postaci...

Zawstydzony
Odpowiedz
Super pamiętnik.
Tamek dlatego Cie przywoływał tak często bo bobasy wymagają opieki cały czas przez godzinę. A normalnie będzie cię przywoływał czasami, że niby chce jeść lub się bawić a wszystkie serduszka Hungry i Happy są pełne to wejdź w opcję dyscypliny a potem wybierz time out, żeby go ukarać wtedy pasek traning się zwiększy o jedną kreskę, a jak Tamek będzie płakał zapiszczy to wejdź w opcję praise, żeby go pocieszyć.
Odpowiedz
Btw.
Regulamin zakładania i prowadzenia pamiętników napisał(a):2. Do prowadzenia pamiętnika konieczne są zdjęcia Waszych Tamagotchi. Jeśli ktoś założy pamiętnik bez zdjęć, ma tydzień czasu na ich dodanie. W przeciwnym razie pamiętnik zostanie usunięty.
Można założyć pamiętnik bez zdjęć, ale wtedy będzie liczony jako normalne opowiadanie i będzie musiał być zamieszczony w dziale ''Nasza twórczość''.

Więc czekamy na zdjęcia tama. (;
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
^Inka, już jedno zdjęcie jest. Oczko
Odpowiedz
A rzeczywiście, mój błąd, przepraszam. ^^ Nie czytałam postów więc nie zwróciłam uwagi na link. XD
Zdjęcie dodajemy wklejając link pomiędzy [img]*link*[/img]. ^^
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Bingo wyrósł na pięknego dzieciaczka i poszedł już na dobre spać Szczęśliwy Zapewne obudzi się dopiero rano. Zapraszamy więc jutro - wieczorem zrelacjonujemy nasz pierwszy dzień spędzony razem. Pozdrawiamy i dobrej nocy!

[Obrazek: IMAG0124.jpg]
Odpowiedz
Fajnie, że ktoś tworzy pamiętnik. <3 I ja też mam taki wzór v4! c:
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Moonsee zamawiałeś v4.5 niebieskie z chmurkami, ale ten sklep wysyła losowo wzory obudowy.
Fajnie, że ktoś pisze pamiętnik. Czekam na dalsze wpisy.
Odpowiedz
Nie, Pan się pytał, czy jakiś konkretny wzór bym chciała, jak pisałam z nim na gadu gadu, ale powiedziałam tylko, że nie chcę różowego ani zbyt jasnego Uśmiech

Obecnie Bingo wygląda tak:

[Obrazek: IMAG0125.jpg]

Dziś sporo się działo. Od samego rana Bingo był zasypywany pocztą. Łącznie otrzymał ich 6, jeśli dobrze naliczyłam. Dwukrotnie otrzymał list z gwiazdkami, w jednym liście dostał 200 punktów. Niestety, były też złe wiadomości - w jednej kupa, w drugiej wąż (chyba?), a w trzeciej odjęło nam 100 punktów. Mimo tych nieprzyjemności miał dobry humor Szczęśliwy Wspólnie osiągaliśmy dobre wyniki w grach, idzie nam coraz lepiej Szczęśliwy

[Obrazek: IMAG0126.jpg]

Poza tym dziś Bingo spędził po raz pierwszy czas w przedszkolu. Myślę, że dobrze się bawił Szczęśliwy Popołudniu odwiedziliśmy Tamatown. Uzbieraliśmy tam ponad 2000 punktów, a Bingo bardzo ucieszył się ze zdobytych przedmiotów. Nie jestem pewna, czy bardziej mu smakował lizak, czy baton czekoladowy Szczęśliwy

Godzinę temu skończył roczek. Obecny stan punktów życia Bingo to:
25 inteligencji
13 szyku
20 uprzejmości

Przed chwilą mój dziubek zasnął, pewno z nadmiaru dzisiejszych wrażeń. Zresztą ja też miałam miły dzień. Jedyne co mnie denerwuje to fakt, że ekran ma już kilka drobnych rysek (nie wiem, czy to normalne, że tak szybko). A może jestem zbyt pedantyczna Szczęśliwy

Bingo prosił o przesłanie Wam buziaków na dobranoc Uśmiech

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości