Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[wszystkie wersje] Jak pozbyć się rys na ekraniku domowym sposobem
Tłumaczenie tekstu z Tama Zone

Wielu z was na pewno słyszało o preparacie Displex. Wiecie również, że ceny na eBay'u są śmiesznie wysokie przez większość czasu. Istnieje inny sposób na pozbycie się drobnych rys na ekranie: wazelina. Znalazłem ten sposób gdzieś w Internecie. Jeśli nałożysz odrobinę na palec, następnie palcem na ekranik, przetrzesz kilka razy bawełnianą ściereczką, to wypełni ona drobne zarysowania, a Twój ekranik będzie lśniący, bez skazy. Być może trzeba będzie ją nałożyć więcej niż raz, ale drobne rysy zazwyczaj znikają już po pierwszym razie. Jeśli nie zadziała, możliwe, że będziesz musiał jednak zakupić Displex.

Tekst oryginalny: http://tama-zone.com/index.php?showtopic=24499
Tłumaczenie: Carol Oczko (proszę nie kopiować bez mojej zgody)

EDIT: Przed chwilą wypróbowałam na moim v3 i TMGC+C i gorąco polecam. ^^ (jednak czynność trzeba co jakiś czas powtarzać - rysy nie znikają na stałe, ale w przypadku Displexu jest podobnie Oczko )
Kocham Cię za ten poradnik. :* Muszę przetestować na moim (jakże zarysowanym) v5! Duży uśmiech
Poradników się nie komentuje.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Średnio mądre. Ktoś musi napisać czy u niego dana rzecz podziałała czy nie. Więc jakieś komentarze powinny być dozwolone. / Przepraszam za offtop, nie lubię tego robić.
No, ale może lepiej już po zabiegu (? XDD), niż przed. c: Wtedy to coś nowego wniesie.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Ok, masz rację, koniec offtopu! Oczko
Mi na v4.5 zadziałało, ale na +C się boję...
thx wypróbuję. KOCHAM WAS!

// Inka
Ja to robiłam przede wszystkim na TMGC+C, bo jednak często go mam włączonego i chodzi ze mną w wiele miejsc w torebce, więc ekan jest trochę porysowany. Ale odrobinka wazeliny i już po kłopocie na jakiś czas. ;D
Czy tylko mi nie działa ten sposób?;/