Taaak, tama ma podczerwień. Jedna użytkowniczka dała pokoje z ID aby przesłać do ID L na tym forum. Problem w tym, że nie wiem jak to zrobić. Mam jakiś stary telefon z podczerwienią, ale czy to się tak da? O co chodzi?
|
Przesyłanie z kompa do tamagotchi ID L?
|
|
Taaak, tama ma podczerwień. Jedna użytkowniczka dała pokoje z ID aby przesłać do ID L na tym forum. Problem w tym, że nie wiem jak to zrobić. Mam jakiś stary telefon z podczerwienią, ale czy to się tak da? O co chodzi?
28-03-2012, 15:30
Matko, ja się o takie rzeczy pytałam już sto razy. Zależy jaki model. Michu najlepiej wytłumaczy, w końcu wiele telefonów w życiu miała. c:
![]()
28-03-2012, 17:02
Albo prosto z komputera adapterem irDa. c:
Zamierzam sobie taki kupić w tym tygodniu. ![]() ![]() ![]()
19-01-2019, 17:51
Witam, trochę stary wątek ale cóż, to jedyny jaki znalazłem a nie chciałem robić nowego
Co polecacie zainstalować do iD L 15th przez podczerwień? Chodzi mi głównie o gry, ale jakieś dodatki czy cus zawsze spoko, gra wtedy staje się fajniejsza! Z góry dzięki ![]() Jeszcze jedno: gdzie polecacie kupić stacjonarnie adapter z podczerwienią do komputera? Wiem że mogę poszperać w necie bądź przez Allegro kupic ale czekać mi się nie chce :<
I’M PICKLE RICK
19-01-2019, 18:42
Z tego co słyszałam, adaptery są słabe. Najlepiej iść do lombardu i nabyć jakiś telefon, który ma podczerwień oraz wejście na kartę pamięci albo Blutucza.
Jeśli chodzi o instalowanie rzeczy, to zależy co wolisz. Jest gierka, w której nic nie robisz i tylko dostajesz kasę, a są takie całkiem ciekawe (chociaż to zależy już od Twoich preferencji dot. gierek ^^). Osobiście najbardziej lubię pobierać tła, jak dla mnie to najfajniejsza rzecz do zmieniania. Może trochę ciuszki, ale nie pamiętam już, mi się trafiały zazwyczaj te same postacie, a do nich miałam konkretne ciuszki, jakie preferowałam ^^"
19-01-2019, 19:08
Można też kupić jakiś stary telefon z podczerwienią i wejściem na kartę pamięci.
![]()
19-01-2019, 19:27
Wiem że adapter będzie tańszy, a telefon trochę droższy
Wracając do telefonów z podczerwienią to wiecie jak się na nich instaluje te wszystkie rzeczy aby przeszłać do iD L? Sorki za takie pytania ale jestem mielonym w tych sprawach ><
I’M PICKLE RICK
19-01-2019, 19:33
Ale adapter niekoniecznie będzie działać, wiem, że ja miałam problemy. A te telefony są na tyle tanie, że można pewnie za jakieś 50zł złapać. I nie instaluje ich się, po prostu wrzucasz obrazki na telefon i przesyłasz podczerwienią do iD L, wszystko jest magicznie zakodowane w jpg. XD
![]()
19-01-2019, 19:58
No dobra, obrazki już ogarniam (jako tła). A jak bym chiał zainstalować gierkę? ;V Skuszę się chyba na adapter bo na Olx jest tego pełno i to za 10 zł z przesyłka wiec nie będzie mnie bolec jak nie będzie działać
I’M PICKLE RICK
19-01-2019, 20:27
Tak samo, wszystko się wysyła jako jpg, a tamagotchi samo wie, czy to jest gra czy tło czy whatever.
![]()
19-01-2019, 22:14
Adaptery wcale nie sa tańsze... Te za parę groszy to adaptery do PILOTA. Nie maja funkcji transferu! Te co maja kosztuja tyle samo co telefon a prawie nigdy nie działaja, nie opłaca sie.
Jak nie problem z wysyłaniem to problem z oprogramowaniem (już nie robi sieę adapterów na dzisiejszego Windowsa). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
19-01-2019, 23:41
To dobrze że was spytałem! D: Dzięki Victor za to że te tańsze nie mają opcji transferu:3 To czyli najlepszym wyjściem jest cegiełka z podczerwienią? Chętnie bym taką kupił ale niewiem gdzie szukać, poszperam na Olx. Może ktoś z was ma taką której nie używa i mógłby sprzedać? Jeszcze jedno; Aby przesłać coś do Tama to Michu pisała że trzeba pobrać coś na komórkę, a z komórki do Tamka przesłać. Czego trzeba użyć aby pobrać coś na ciegiełke? Czy poprostu tam jest przeglądarka czy cus?? Sorki za takie pytania, ale serio, chce poprostu być w 100% pewny jak coś zrobić aby nie kupić cegły a tu nagle jakiś problem wyskakuje >.< Dzięki z góry !!!
I’M PICKLE RICK
19-01-2019, 23:48
Nawet na allegro pewnie można poszukać, wystarczy sobie znaleźć jakieś modele, które mają irdę, i powinno być. Ja jakiś czas temu szukałam i były całkiem tanio jakieś stare nokie i motorole. Plus jestem pewna, że gdzieś na jakimś tama-zone czy coś jest lista modeli z podczerwienią.
Może nawet sama będę musiała kupować, bo wiem, że miałam kiedyś nokię z podczerwienią w domu, ale nie wiem gdzie jest. XDD A co do przesyłania, to pewnie wziąć telefon, do którego można wsadzić kartę pamięci, lub taki, co ma bluetooth, żeby móc wysłać z innego telefonu. ![]() |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|