Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podróby
Ja widziałam inną podróbę Colora: http://www.youtube.com/watch?v=sNgr6xCjZVk
Odpowiedz
To już było w tym temacie.
Odpowiedz
Kolejna podróba Tamagotchi na allegro:
http://allegro.pl/tamagotchi-interaktywn...21850.html
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Nie, to jest podróba RakuRaku Dinokun. Ale widać, że to nie jest oryginalny Dinkie Dino.
Tu jest drugie takie: http://allegro.pl/palmtop-tablet-dla-dzi...22211.html

A tu są podróby Tamagotchi. Są takie same jak te sprzedawane w parkach, tylko są minimalnie tańsze. http://allegro.pl/tamagotchi-interaktywn...84749.html

EDIT: Przyszły mi te podróby z allegro i powiem, że są kiepawe. W różowym się hoduje dziewczynkę, w niebieskim chłopca. Mają pozżynane opcje sklepu, kupowania przedmiotów, zarabiania GP, nawet jest udawane połączenie przez podczerwień (bo portu iR tak na prawdę tam nie ma, jest tylko czerwony kawałek plastiku). Postacie są brzydkie i w większości nie da się nawet zgadnąć czym tak na prawdę są. Generalnie podrobione ciekawie, ale jednak po 5 minutach się nudzą i już je wyłączyłam. A dźwięk jest tak ohydny, że aż uszy bolą... ;P
Poza tym obudowy są niedokładnie zrobione, brzegi są poszarpane, ekraniki są brudne i porysowane.
Tak więc teraz wam mogę powiedzieć, że nie warto ich kupować.
Odpowiedz
Jeden był negatywny komentarz, że są niby nowe a wyglądają jak po śladach użytkowaniach by były. Ja od początku wiedziałam, że nie warto tego kupować.
Odpowiedz
moje podróby tama nie przetrwały długo... Uśmiech
Odpowiedz
Ja na początek kupiłam taką podróbę (na razie mam ją jakieś 3-4 godziny Duży uśmiech)
http://img836.imageshack.us/img836/968/dscf5132w.jpg (nie wiem jak wstawić obrazki Smutny)
Za 11 zł + 5 zł przesyłka, całkiem dobra podróbka, ale jest tylko 1 gra, polega na "odtworzeniu" ruchów kurczaka (chyba kurczaka). W sklepie trochę mało rzeczy, chyba później się więcej odblokuje.
Jak tamagotchi mi się bardziej spodobają to zamierzam kupić sobie v4 lub v4.5, oczywiście jeżeli fundusze mi na to pozwolą Niezdecydowany.
Odpowiedz
Powiem szczerze i prosto z mostu: nie łudź się, że będzie więcej gier, bo podróby nie są rozbudowane tak, jak Tamagotchi od BanDai. (;
Aczkolwiek jestem zdumiona, że chwalisz podróbkę, ja raz kupiłam parę i były to wyrzucone pieniądze.

Co do obrazka. Musisz skopiować adres url zdjęcia, następnie napisać [img] wkleić adres url i napisać [/img]. Czyli tak:
[img] http:// www. adresobrazka. com [/img]

ale bez spacji. Oczko
Odpowiedz
Podróbę kupiłam, żeby nie było takiej sytuacji, że np. kupiłam sobie v6 za 60 zł, pogram z tydzień i mi się znudzi. Jak mi się podróba nie znudzi to kupię oryginalne. A za ten obrazek dzięki.

P.S A wiesz może gdzie bym mogła kupić v4 lub v4.5? I tak przy okazji która jest lepsza?
Odpowiedz
Podróby to nie to samo co oryginalne tama. Nie zdziwiłabym się, jeżeli podróba znudziłaby ci się po kilku dniach, a v6 nie.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Ja miałam podróbę dotykową Infrared Tama 20 zł wyrzucone w błoto. Po dwóch tygodniach psuł się ekran dotykowy i mi się znudziło, wogóle nie przypominało Tama. A oryginalne Tama jeszcze mi się nie znudziło. Nie kupuję podrób, ale takie prawdziwe elektroniczne zwierzątka zanim poznałam Tamagotchi. Aktualnie mam piesia. Kiedyś miałam takiego samego(10 lat temu, ale po 5 latach użytkowania się zepsuł i mi spadł nieraz. Nano puppy znane w USA) I TO NIE JEST PODRÓBA TAMA.
Odpowiedz
Generalnie podróby są nieopłacalne, bo się szybko psują, rozlatują, ekraniki się wyłączają, albo pasek pikseli zanika, dźwięk itp (miałam takie akcje, wiem, co mówię) i dlatego nie warto w ogóle tego kupować. Są inne rodzaje elektronicznych zwierzątek, które nie są podróbkami Tamagotchi, a po prostu wyrobem innej firmy na równie wysokim poziomie, jak choćby Giga Pets, Kidi Pets, Dinkie Dino (czyli Rakuraku Dinokun) i inne. Uśmiech
Lepiej sobie kupić coś trwałego, ładnego i z dużą ilością funkcji, niż szybko psujący się badziew za 20 zł, który padnie po tygodniu.
Ja mojego v3 mam już... *liczy na paluszkach* ... 8 lat. I działa i je dalej kocham. ;3
Odpowiedz
No Kidi Pets jest naprawdę bardzo fajne i funkcjonalne i mają ładne animacje. Takie elektroniczne zwierzątka są przesłodkie.
Ja podróbek Tama nie kupuję bo to badziewie.
Odpowiedz
(18-04-2013, 18:42)Kaldia napisał(a): żeby nie było takiej sytuacji, że np. kupiłam sobie v6 za 60 zł, pogram z tydzień i mi się znudzi.

A w to BARDZO wątpię, bo Music Star (czyli v6) to najlepsze czarno-białe Tamagotchi jakie kiedykolwiek wyszło. Ma w cholerę funkcji, przedmiotów do kupienia, super gry, daje koncerty, może zmieniać instrumenty... No, jest mega. Moim zdaniem, jak kupować czarno-białe Tamagotchi, to albo v4.5 albo v6.

EDIT: Wczoraj udało mi się w sklepie z zabawkami kupić jedną ze starszych wersji elektronicznych zwierzątek, którą miałam bardzo dawno temu, jakoś po tym jak dostałam moje pierwsze zwierzątko. Można wybrać jedno z chyba 30 zwierzątek i ma fajne opcje, które są zebrane w górnej części wyświetlacza. I tak są:
1. Jedzenie (woda, lód w rożku, ryż w misce, kawałek ciasta, spaghetti, hamburger, lizak, jabłko),
2. Gry, są dwie - łapanie spadających kuleczek oraz kopanie piłki do bramki,
3. Nauka (nie pamiętam jak wyglądała ta opcja, a mój piesek jeszcze jej nie potrzebował),
4. Ikonka medycyny,
5. Sprzątanie kup,
6. Gaszenie światła,
7. Dane zwierzątka,
8. Opcja pogodowa - gdy pojawi się na ekraniku domek z padającym deszczem trzeba dać zwierzątku parasol, kiedy zaś słońce - czapkę z daszkiem.

Ciekawe jest to, że w dolnej części ekranu jest ikonka telefonu, która się podświetla, gdy zwierzątko jest np. głodne, dwie ikonki czaszki, które się podświetlają po kolei, gdy zwierzątko jest chore i jego stan się pogarsza oraz 4 ikonki kup, które też podświetlają się po kolei. Uśmiech
Fajne to, pamiętam, że mi frajdę sprawiało hodowanie tego zwierzaczka, a kosztowało mnie jedynie 8 zł. ^__^ Jedyną wadą jest jego dźwięk, który czasem jest brzęczący, więc bywa, że drażni w uszy. Uśmiech

[Obrazek: tumblr_mmxyhhQczl1soif0yo1_500.jpg]

Fajne jest też to, że spać idzie sam i wtedy mnie woła, żebym mu zgasiła światło, ale za to obudzić go muszę ja, więc nie muszę się bać, że mi np. w nocy zdechnie. Wiem, bo od wczoraj do dziś rana miałam kotka, ale stwierdziłam, że wolę mieć pieska i go zresetowałam. ;P
No i tu jest minus: przycisk 'reset' jest z przodu, po środku. Na szczęście nie mylę się i go w ogóle nie używam, już się przyzwyczaiłam do używania poszczególnych przycisków. Uśmiech
Odpowiedz
No, powiem Ci, że super jest. ^__^ Ma ten stary klimat. Oczko Tak wygląda mój piesek:
[Obrazek: tumblr_mmy3xelMPl1soif0yo1_500.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości