Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasza Powieść Fantastyczna (NPF) - Sprawy Organizacyjne
Moje musi się rozgrywać w XVII wieku. XD
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Spoko, Ann~
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
To mieszamy światy~ (zawsze ciś się wymyśli żeby to wszystko połączyć xD)
EDIT: To uwaga! Rezerwuję Inkę na moją siostrę! : DDD xD
Miałam się zapisać ale jak wymyśliłam już moją postać to uznałam że muszę zacząć o niej pisać sama. XD
Mam nową. :3
Imię: Sekomora (można mówić Soe)
Typ: zjawa - demon.
Oczy: raczej normalnej wielkości, XD kolor morski.
Włosy: jasny blond, opadające na ramiona.
Wzrost: 170 cm.
Znaki szczególne: blada cera, niezapominajki we włosach. XD
Charakter: spokojna, opanowana, raczej pracowita, nieufna.
Ulubiony kolor: błękitny.
Dziwne cechy: lubi dawać ludziom podpowiedzi w postaci tajemniczych szeptów, pojawiać się niespodziewanie, śledzić innych, często pichci coś w swoim kociołku. XD
Szczególna, dziwna zdolność: niewidzialność (jak jej się chce to się robi niewidzialna i wtedy lubi śledzić), umiejętność porozumiewania się z wiatrem, wodą, zwierzętami i roślinami (mniej z ludźmi XD), zna również kilka zaklęć (ale nie można jej przez to nazwać czarownicą).

EDIT: Pochodzenie: Jezioro 5 Wierzb.
Rodzinka: Córka - Mechito Koa.
Hehe. Teraz Jam.

Nazywam się Anju Nobaka... Mam 16 lat. Pochodzę z małego miasteczka w Japonii. Jestem dość niska jak na 16 lat. Mam krótkie, czarne włosy z czerwoną grzywką, która symbolizuje krew. Noszę zwykłe ubrania. Suknia przyozdobiona dużą ilością falban i koralików. Na suknię zakładam czarną poszarpaną pelerynę z kapturem. Moje oczy są brązowe, duże i błyszczące. Nocą zmieniają swój kolor. Wtedy są szkarłatne. Czemu szkarłatne? Ponieważ pochodzę ze szlachetnego rodu wampirów. Niestety nie jestem zwykłym wampirem. Od rodziny różnię się tym, że jestem dziennym wampirem. To znaczy że światło słoneczne mi nie przeszkadza, skóra mi się nie pali, nie mam zawrotów głowy. W nocy zaś śpię jak normalny człowiek. Jednak nim nie jestem. Uwielbiam pić krew osób nieśmiałych i smutnych, tych którzy nie potrafią poradzić sobie ze swoimi problemami życia codziennego. Niestety muszę żywić się w nocy gdy wszyscy śpią. Jestem waleczna, odważna, wrażliwa na los innych, pyskata, niegrzeczna, mściwa.
Od kilkunastu lat trwa wojna. Wojna pomiędzy wampirami, czarodziejami, demonami, aniołami a ludźmi lodu. Prawie pół roku temu, demony zabiły moich rodziców. Zostałam sama z moją młodszą 7-letnią siostrą. Po pewnym czasie ją i też zabiły. Nie mogłam pogodzić się ze stratą najbliższych. Zaprzyjaźniłam się z upadłym aniołem, który pomógł mi dojść do siebie. Teraz wytrwale walczę w tej wojnie, aby zachować honor i uchronić wymierający gatunek wampirów. Myślę, że uda mi się samej pokonać wrogów.
(26-12-2011, 14:46)Anju-Chan napisał(a): Hehe. Teraz Jam.

Nazywam się Anju Nobaka... Mam 16 lat. Pochodzę z małego miasteczka w Japonii. Jestem dość niska jak na 16 lat. Mam krótkie, czarne włosy z czerwoną grzywką, która symbolizuje krew. Noszę zwykłe ubrania. Suknia przyozdobiona dużą ilością falban i koralików. Na suknię zakładam czarną poszarpaną pelerynę z kapturem. Moje oczy są brązowe, duże i błyszczące. Nocą zmieniają swój kolor. Wtedy są szkarłatne. Czemu szkarłatne? Ponieważ pochodzę ze szlachetnego rodu wampirów. Niestety nie jestem zwykłym wampirem. Od rodziny różnię się tym, że jestem dziennym wampirem. To znaczy że światło słoneczne mi nie przeszkadza, skóra mi się nie pali, nie mam zawrotów głowy. W nocy zaś śpię jak normalny człowiek. Jednak nim nie jestem. Uwielbiam pić krew osób nieśmiałych i smutnych, tych którzy nie potrafią poradzić sobie ze swoimi problemami życia codziennego. Niestety muszę żywić się w nocy gdy wszyscy śpią. Jestem waleczna, odważna, wrażliwa na los innych, pyskata, niegrzeczna, mściwa.
Od kilkunastu lat trwa wojna. Wojna pomiędzy wampirami, czarodziejami, demonami, aniołami a ludźmi lodu. Prawie pół roku temu, demony zabiły moich rodziców. Zostałam sama z moją młodszą 7-letnią siostrą. Po pewnym czasie ją i też zabiły. Nie mogłam pogodzić się ze stratą najbliższych. Zaprzyjaźniłam się z upadłym aniołem, który pomógł mi dojść do siebie. Teraz wytrwale walczę w tej wojnie, aby zachować honor i uchronić wymierający gatunek wampirów. Myślę, że uda mi się samej pokonać wrogów.

Anju, to jest pierwszy rozdział?
Okej, nie było mnie, więc sprawy organizacyjne - ja piszę po Scal, bo ona jest bardziej rozgarnięta i chcę zobaczyć jak ona to napisze. Romans będzie słaby i nudny i głupi, bo moja postać jest zamaskowaną mną i jak to ma być jej pamiętnik, to będzie coś w stylu "aaaa on mnie nie kocha, mimo że mnie kocha to mnie nie kocha", ale będzie. 8DD Chociaż zupełnie nie wiem, jak miałby wyglądać w świecie fantasy, bo nigdy nie pisałam czegoś podobnego.
Dobra, kończę ględzić i idę coś szkicować.
(26-12-2011, 14:52)Rin napisał(a): Anju, to jest pierwszy rozdział?

To "mowa wstępna". xD

(26-12-2011, 14:56)Anju-Chan napisał(a):
(26-12-2011, 14:52)Rin napisał(a): Anju, to jest pierwszy rozdział?

To "mowa wstępna". xD

No właśnie bo nie byłam pewna za co to potraktować. XD
Spoko. :3 Ja mogę byc po Ecco, ewent.
Ja tam się wzorowałam, przy wymyślaniu postaci, na mnie. Tylko charakterek dałam taki jak CHCIAŁABYM mieć a nie taki jaki mam. XD
To dajcie mi napisać 1 rozdział oki? Będę pierwszeja!
Ja miałam mieć pierwszy rozdział! xD

W sumie nie czuć jeszcze tych klimatów fantasy ale po prostu musiałam jakis mini dramacik dać. xD

Kap, kap, kap...
...kap...
...kap...
- Cholera! - Wrzasnęłam na całe gardło podrywając się ze swojego nieco prowizorycznego, piętrowego łóżka. Z sufitu równo na moją poduszkę kapały kropelki deszczu które dostatecznie dobrze rozproszyły mój sen. - Cholera - zaklęłam już nieco ciszej mocno zachrypniętym głosem. Przeklęty dach. Przeklęty dom. Niepotrzebnie się budziłam, teraz jest mi tylko zimno. Zawinięta w koc wyczołgałam się z łózka. Na dole leżała Kaori. Jej mocnego snu nic nie było w stanie zmącić. Jej twarz, nie zmącona żadnym grymasem sprawiała że wyglądała na dużo młodszą niż liczyła sobie lat. Ja z kolei zwykle jestem brana za starszą niż w rzeczywistości jestem.
Przyjrzałam się śpiącej Kaori. Łączyło nas zamiłowanie do snu, lekka nadwrażliwość i nerwowość, jednak poza paroma wspólnymi cechami charakteru nie byłyśmy do siebie prawie wcale podobne. Łączyły nas więzy krwi, ale ja miałam białą matką, ona żółtą*, moje włosy miały rudy kolor, ona była brunetką. Mimo podobnego wieku między nami było dziesięć centymetrów różnicy. Kaori kiedy milczała była mała śliczna i słodka, co stanowiło całkowite przeciwieństwo do mnie. Mimo podobnego wieku już od pierwszego spotkania zaczęłam ją traktować jako dużo młodszą. Gdy miałyśmy zaledwie po osiem lat, nasz wspólny ojciec odszedł i zostałyśmy same z moją matką. Stałam się wówczas mostem do porozumienia się mojej rodzicielki z siostrą. Mama zawsze była specyficzną osobą, a fakt zamieszkiwania w domu córki kochanki jej męża nie ułatwiał sprawy. Podejrzewam jednak że na swój sposób pokochała ona Kaori, ciężko jedynie jej się było z nią porozumieć. Od dzieciństwa byłam szkolona w walce, oszustwach i szybkim, strategicznym myśleniu. Mama nie tolerowała słabości i dlatego właśnie moja rolą była obrona przed nią Kaori, która była drobna i słabo rozwinięta fizycznie, miała tylko swoja magię, co nie do końca uznawała matka. W jej przekonaniu takie rzeczy zawsze mogą zawieść i należy być wszechstronnie przygotowanym na każdą sytuację. Idąc za tym tokiem rozumowania udało mi się podłapać od siostry wielu przydatnych sztuczek które stały się nieodłącznym elementem mojego stylu walki.
Spojrzałam jeszcze raz na śpiąca siostrę i zawinięta w kocyk pokicałam do kuchni. Poczułam że oczy robią mi się wilgotne. Też mi się zebrało mi się na wspomnienia. Muszę być silna - powiedziałam sobie w duchu i w kolejnym momencie zemdlona osunęłam się na ziemię.

* Czy nie powinno być czarną? Bo w sumie bardziej pasuje do jakiś zacofanych czasów, ale nie chciałam żeby było nieporozumienie że Kaori jest mulatką. xD

Popisałam się długością ne? xDDD
I zapadła ciemność!
Hę ? To 1 rozdział?
Tak, wiem że długi xD Nawet go nie przeczytałam ale kij. Przecież każdy i tak na razie pisze inną historię więc nie musimy się dogadywac co i jak,
Lol dobre. XDD
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Wcale nie jest długi.... xD