Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tama-Go wady i zalety
Zrób ten opis ze zdjęciami, bo_ja bym bardzo tak chciał zobaczyć wszystkie funkcje Tama-Go i sorry za offtop.

Nie zaczynamy zdania od "no więc", poprawiłam pisownię- Michu
.o. to filozofia życia
.o. to życia sens
...
.o.
Wada- Od razu jak je się otworzy na ekraniku jest ryska. Potwierdzone przez dwie osoby.
[Obrazek: a4mw45.png]

Buahahahahahaha! Herbata powraca!
A ja nie, ha.
Za to ma strasznie mały otwór ten taki śróbkowy, i przez to tata starł mi trochę tam obudowę. =w=
Wada- nie można grać nim w nocy, bo nie ma podświetlanego ekraniku.

Chciałabym tylko dodać, że w nocy to Tama śpi o.o Niepotrzebne podświetlenie.
Ogólnie, no to chyba mimo wszystko brak kolorowego wyświetlacza, takie rozbudowane Tama i trzeba się męczyć na czarnych pixelkach Smutny
Dla mnie cztery odcienie szarości to jest coś nowego i kusi mnie ta wersja, żeby ją kupić.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
wada/zaleta
Dla niektórych to wada, a dla innych zaleta.
Stworki z TMGO okropnie szybko rosną! Moja przyjaciółka miała niemowlaka w tym samym dniu zmienił się w dziecko, wczoraj był już nastolatkiem, a dziś z samego rana zmienił się w Kucipatchi'ego...

Z tego co czytam, wyniknełam, iż to TMGT jest po prostu takim testem na zabawkę z wymiennymi akcesoriami. Raczej się nie opłaca kupować.
Zalety: ciekawy pomysł z tymi figurkami...
Wady: ...ale i te figurki to są też wady, bo bez nich nie ma ciekawej gry. ua, beznadzieja :O
Zalety: Jak będziesz się bawić tym czymś do odczytywania chip'ów spod figurek i włożysz figurkę to może się tak stać że źle ją odczyta i będziesz mieć nowe gry itp... mi się tak udało że wkładając figurkę Kuchipatchi zadziałała jak Mametchi i wkładając Chamametchi zadziałała jak ta gratisowa w zestawie z tama-go Memetchi .
Wady- Jak wszyscy o tym wiedzą strasznie wielkie ;( I jak ściągam tą pokrywkę na ''tapety wymienne'' to muszę to robić linijką bo potem zawsze mi się coś z paznokciem robi.
[Obrazek: 25asw9y.gif]
Zalety: Tamki mają dom, nowe postacie, figurki, gdy idziesz np. do sklepu to widzisz jak tamek wychodzi przez drzwi i idzie, stworki szybko rosną, nie ma swatki tylko coś w stylu randki w ciemno, pojawianie się specjalnych wystrojów domku (odkryłam już 2 ^^).
Wady: Nie wiem, czy też tak macie ale mi się bateria wyczerpała po 2 tygodniach O_O (proszę o odpowiedź czy tak powinno być). Może to dla tego, że na rynku kupiłam...a tam same badziewia.... Kolejną wadą jest "miganie", czy wy też coś takiego macie że tamaGo tak miga? No nie wiem jak to inaczej określić....
Zauważyłam 2 różnice w starszych i nowszych wersjach kolorystycznych W starszych niebieskim, zielonym i białym szkiełko, które można zdjąć jest na całą obudowę z wyświetlaczem, a w nowych różowych, fioletowych i czarnych obudowach jest szkiełko ale tylko zabezpiecza tapetkę, a ekranu nie i może się zarysować.
Tutaj widać różnicę szkiełek: http://tamagotchistar1101.weebly.com/tama-gos.html
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
(14-10-2010, 15:53)Dogz20 napisał(a): Jakie zauważyliście zalety i wady w Tama-go
Ja go jeszcze nie mam ale zauważyłam jedną zaletę, że można zmieniać ramówkę jak się po dłuższym czasie znudzi.

Nie da się zrobić konta na tamatown. Podejrzany
XDDDDDDDD Jak może się nie dać? Poza tym co to ma do wad TMGC?
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Myślę, że Tama-Go ma jedną wadę - nie może bawić się zabawkami. Zaletą są oczywiście figurki, wystrój wnętrz, gry. Po prostu, dużo, rzeczy mi się w nim podobają i nie zwracam uwagi za bardzo na tą wadę.
Oh, rzeczywiście XD. W takim razie, dla mnie Tama-Go nie ma wad.