Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moja Poezja :3
Brak wiersza
[Obrazek: 9iwzs7.png]
Odpowiedz
Fajnie, dobrze zrymowane i w ogóle, tylko taka płytka i prosta tematyka. Może taki masz styl ale proponuję próbować pisać poważniejsze, dłuższe wiersze, nie tylko krótką rymowankę o wesołych wakacjach. XD
Odpowiedz
Śliczny wierszyk : 3 . Czekam na więcej.
Odpowiedz
Fajnie. Poćwicz jeszcze takie dziecięce i rymowane, a potem zabierz się za poważniejsze, jak mówi Lyr. Ja tam nie umiem kompletnie pisać wierszy, więc gratuluję choć małego talentu. ^^ Rymy to zuooo dla mnie, wiersze białe łatwiej mi się pisze, ale nie mogę porównywać tego do moich opowiadanek 100 razy lepszych.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Brak wiersza
Odpowiedz
Głupie zakończenie. XD Ale fajny fragment że szara i w ogóle jak narysowana. :>
Odpowiedz
Dobrze ci idzie. Zazdroszczę, ja kompletnie nie umiem. :c Ten fragment o szarej jak spod ołówka najlepszy. Więcej takich. ^^
Odpowiedz
Niektóre rymy są bez sensu. D:
...jak mam być szczera to mi się nie podoba. Niektóre rzeczy są takie wymuszone jakby, i takie dziecięce. Ale i tak dobrze, że to nie jest coś w stylu "usiadła sobie sowa a pod nią przeszła krowa, a pod nią trawa rosła, więc widziano tam też osła".
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Na tym polega poezja - na metaforach i słowach często zrozumianych tylko przez autora. Uśmiech
Odpowiedz
Akurat żadnej metafory dotychczas nie zauważyłam. A ten twój typ poezji to typowo dziecięcy i w takich nie ma niezrozumiałych słów i określeń. Bo... są typowo dla dzieci.
Odpowiedz
Jakich "rozumianych przez autora"?
Nie wmówisz mi, że twoje wiersze są na tyle dorosłe, żebyś tylko ty sama je rozumiała.
A chociażby "Zakradłam się do niej powoli,
Bo nie chciałam, by zrezygnowała z swej roli.
Sfotografować ją chciałam,
choć aparatu zapomniałam." brzmi bardzo jak wymuszone. Jakbyś nie mogła znaleźć rymu i wymyśliła cokolwiek byleby się kleiło. Tak samo np "Zobaczę Łazienki
I pałac wielki." nie brzmią ze sobą zbyt dobrze.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Akurat jakby czytając / recytując dobrze zaintonować "zobaczę Łazienki i Pałac wielki" byłoby dobrze, akurat tu problemu nie widzę.
Ale rzeczywiście z tym aparatem wtopa, jak mówiłam - głupie zakończenie.
Odpowiedz
Podoba mi się o slonecznkikach. Szczególnie zakończenie :3.
Odpowiedz
Mają sens, a to już coś. Nie powalają, ale są dość dobre. C:
Odpowiedz
Brak wiersza
Odpowiedz