Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
~Forumowa Rodzinka~
...czyli kontynuacja pomysłu Calli.
Co tu dużo wyjaśniać, no. Razem z Osu będziemy się starać raz na tydzień dodać krótkie, (mam nadzieję) zabawnie przedstawione, jakby "streszczenie" tego, co działo się ostatnio na forum. ^__^
Pierwsza będzie Osu, która zwiedziona ostatnimi wydarzeniami poszła pisać. : D
Tak więc - czekajmy cierpliwie~
Do tego czasu temat zamykam, Osu jest modem, to doda i otworzy. c:
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Odcinek 0 - Pilot.
W zaciszu działu dla moderatorów zwanego potocznie DDM'em nie działo się nic ciekawego. Każdy robił swoje.
Mama Smeg sprawdzała ustawienia, Ciocia Michu uważnie obserwowała SB, a Siostra Inka grzebała w szufladach. Przemierzała stosy starych postów wspominając dawne czasy. Jej uwagę przyciągnęła ogromna, niebieska książka leżąca na samym dnie. Obok niej znajdowało się zakurzone zdjęcie. Była na nim nieśmiertelna Ciocia Calli. Siostra Inka wytarła je i objęła, z łezką w oku. Ale co z książką? Na okładce było napisane dużymi literami ''Forumowa rodzinka''.

-MAM POOOOOMYSŁ! : DDDDDD - masakrycznie głośny krzyk Siostry Inki rozległ się po całym forum.
-Jaki? - Siostra Osu zapytała wstając z odpoczynkowej sofy.
-Kontynuujmy forumową rodzinkę! : DDDD - zaproponowała Inka.
-OMGOMGOMGOMGOMG, OK, ALE SIE PODNIECIŁAM! 8DDDD - wrzasnęła Osu.

Szczęśliwe siostrzyczki wszystko zaplanowały, dopracowały, obmyśliły. I było gotowe. Pierwsza miała pisać Osu. Siadła na kanapie odpoczynkowej i przez tydzień zastanawiała się co ma zrobić. W końcu sięgnęła po różowy zeszyt z kucykami i długopis w kształcie tęczy zaczynając pisać. Na pierwszej stronie wyskrobała ''Z dedykacją dla naszej ukochanej, nieśmiertelnej Cioci Calli, która na zawsze pozostanie w serduszkach wszystkich forumowiczów''.

~~

Odcinek 1 - Gdzie kucharek 56, tam nie ma co jeść!
Na naszym forum powodziło się dobrze, do jakiegoś czasu. Z dnia na dzień wzrastała liczba zagłodzonych. Ale dlaczego? Bo nie mieliśmy kuchni.
Dużo ludzi nam mówiło o jej otworzeniu. Odkładałyśmy to i odkładałyśmy. I nic z tego nie wyszło.
Pewnego dnia w DDM'ie znalazłyśmy samoprzylepną karteczkę przyczepioną do drzwi. ''Wybaczcie, jestem głodna, idę coś zjeść. Może kiedyś wrócę. Susi.''. To był cios. Wszyscy na forum popadli w rozpacz.
Trwała ona bardzo długo. W końcu postanowiłyśmy zrobić coś z tą kuchnią. Tak nie mogło być. Przez nią odeszła Susi i wiele innych ludzi!
Ciocia Michu szybko napisała książkę kucharską. Stała się ogromnym bestsellerem.
Siostry Inka i Yasai poszły na zakupy. Niestety, budżet był za mały i starczyło im tylko na opakowanie klusków śląskich za 4.99, była obniżka. To zawsze coś.
Siostra Osu przytargała lodówkę.
-Osu, skąd to masz? - zapytała Inka.
-Bo wiecie..
-Nie mów, że znowu ukradłaś z innego forum! D: - krzyknęła Yasai.
-Yyy.
-Osu, a jakie to forum tym razem? - zastanawiała się Michu.
-To TZ.
-O nie, chyba lepiej będzie jak to odniesiesz. - powiedziała Inka.
-Ale patrzcie, jest wypełniona pysznym jedzeniem, są nawet kluski śląskie z Ameryki.
Już nic więcej nie trzeba było mówić. Wieczorem całe forum zebrało się na uroczyste otworzenie kuchni. Trzeba było jakoś to przygotować.
Smeg i Michu dmuchały baloniki.
Inka zrobiła transparent.
Yas wysłała zaproszenia z kucykami.
A Osu zajęła się podkładem muzycznym.
Wszystko było gotowe. Przyjęcie mogło się zacząć.
Jego główną atrakcją były jednak kluski śląskie. Które mogły być lepsze - amerykańskie czy polskie. Wszyscy użytkownicy wzięli po kawałeczku i skosztowali. Później zrobiłyśmy głosowanie. Hm, wygrały amerykańskie. Trochę dziwne..
Wszyscy bawili się do nocy. W końcu odechciało im się jeść. Ciekawe na jak długo.

Osu: Jednak na długo. W kuchni pustki. I po co była ta cała impreza. Następnym razem niech ktoś inny się o to troszczy, bo ekipa nie ma zamiaru starać się na marne!
Skarbonka forumowa wyczyszczona do sedna, a wszystko przez te głupie kluski śląskie z przeceny! >w<
Inka: Chociaż.. Były przecież pyszne. : D
Osu: Może i tak, ale niech ktoś inny robi te forumowe składki.. Jak wylądujemy pod mostem. ._.
Inka: Przesadzasz.
Osu: Dobra, zmęczyłam się, teraz Ty rób za narratora. Idę chyba spać.

Jest noc. Przed kuchnią pojawia się tajemnicza, czarna postać. Chwila, to przecież Susi. Duży uśmiech Suu..
A, mam jeszcze przez chwilę robić za narratora. A więc.
Co tam się dzieje? Susi znana Wam wszystkim jako Sajmon grzebie w lodówce i wcina złote korniszonki z Nebraski. Uciekła. Zostawiła coś..

To jej komórka. O, chyba przyszedł jej sms.
Może powinnam odczytać?
A może nie powinnam.
Nie, lepiej..
Albo zobaczę, a jak to coś poważnego? D:

''Nas zły plan z pewnością się powodzi! Pamiętaj, bądź bezwzględna! Nie zawiedź nas! Jak tylko coś wyśpiewasz to przyjadę do Ciebie, odetnę sobie twarz, położę ją na pizzy
i zjem oglądając kucyki!
''

O nie, muszę to komuś pokazać. D: Ale wszyscy już śpią...

*po kilku godzinach*
Nic nie wymyślę, w tym smsie nie ma nawet podpisu, idę spać, Inka się tym zajmie.

Dobranoc. : D

~~

Z góry przepraszam, że tylko o administracji, ale to dopiero pierwszy odcinek, w kolejnych się rozkręci i będzie o wszystkich. : D
A, i przepraszam jeszcze za to, że tak długo zwlekałam z tą rodzinką.
Bałam się też, że się nie spodoba. Proszę o szczere opinie i wytykanie błędów, dzięki temu czegoś się nauczę i następnym razem ich nie popełnię.
^ Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. XDD

Poprawiłam literówki i otworzyłam temat. ^__^ // Inka
Odpowiedz
Bardzo fajnie to zrobiłaś, zwłaszcza wątek z Susi. Ciekawie to robisz i Inka zapewne też mnie zwali z nóg. Nie mogę się doczekać kolejnej części. ^^
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Bardzo ciekawe, nie ma się tu czego przyczepić. Sajmon robi za zły charakter o.o . *szok* Czekam niecierpliwością na następny odcinek ;*.
Odpowiedz
Musicie się postarać, żeby dorównało oryginałowi. :c
Na razie akcja jest niezła, aczkolweik czekam na więcej (i mnie <3). XD
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Ciekawe, mi się bardzo podoba. Może dlatego, że oryginału nie widziałam. Czekam na ciąg dalszy. ^^
Odpowiedz
Opowiadanie super. 8D Czekam na ciąg dalszy. 8D

(02-11-2011, 23:27)OsuMesu napisał(a): są nawet kluski śląskie z Ameryki.
XDDDDDDDDDDDDDDD

[Obrazek: e16h3q.jpg]
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Odpowiedz
Jakoś... nie śmieszy mnie to.
Mam nadzieję, że się rozkręci, bo nazwa tematu zachęca do czytania.
Unhappy Junhyung is unhappy.
Odpowiedz
Mnie też to nie śmieszy. D:
Odpowiedz
Hehe, dzięki za szczere opinie. Uśmiech Wiem, że wyszło beznadziejnie, ale co. Język
Odpowiedz
Nie wyszło najgorzej, ale jednak mnie też to nie śmieszy. D :
[Obrazek: 1tLhpRw.png]
Odpowiedz
Oryginał był lepszy. D: *pamięta Czery pod Tesco po Sylwestrze*
Mam nadzieję, że w następnym odcinku akcja się rozkręci. c:
Odpowiedz
Nie wszystko musi was śmieszyć <3 Jak nie lubiłam orginału tak to mi się podoba. Język *jedyna która nie lubiła orginału*
[Obrazek: 2nudrc.gif]

Odpowiedz
Dzięki tej lodówce przyszłam. W końcu pomyślałyście czego mi brakowało. Duży uśmiech

Bardzo fajnie.
wierzę, że nie będzie źle, ziomek.
trzymaj się, pilnuj się.
Odpowiedz
Susi już nigdy więcej nie będzie głodna dzięki swojej babeczce i mega kawaśnemu kubeczkowi z własnego avatara. <3
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz