Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[v4.5] Od czego zależy rozwój postaci
W niektórych wersjach to, jaki tamek będzie zalezy od różnych punktów i opieki: dobrej lub złej. Czy w TMGT v4.5 jest zależna opieka przy przemianie w kolelny etap? Bo wiem, że od punktów zależy w której kategorii punktowej będzie tamek (ja tam to zawsze nazywam jak w v5: Mame, Meme i Kuchi x3) a czy od opieki też zależy? Mój aktualny może zamienić się w UraKutchipathi lub tego takiego co wygląda jak karateka. Zamieni się w któregoś z nich losowo czy to zależy od czegoś? Z góry dzięki za odpowiedź.
emm... to działa tak, że zależy od rodziców których miałaś poprzednio, jaka to będzie rodzinka (mame, meme, kutchi) a potem gdy masz nastolatka, możesz sobie dowolnie rozłożyć punkty życiowe (w siłę, inteligencję i przyjaźń) od punktów życiowych zależy, jaką będziesz mieć postać dorosłą.
[Obrazek: RLwYm11.png]
Nie w v4.5 nie wyrośnie postać uniwerersalna tylko w Tamagotchi v4.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Aha, dzięki za odpowiedzi. No to teraz od czego zależy czy będę mieć UraKutchipatchiego czy tego drugiego na tej tabeli co jest na forum? x3
Jak dla mnie, to ta tabela jest trochę... przekłamana... kiedyś po internecie chodziła bardzo dobra tabela, postaram się ją znaleźć.

EDIT:
[Obrazek: tabelawzrostuv45chopcy.png]
[Obrazek: tabelawzrostuv45dziewcz.png]

No, i tu masz dokładnie co z czego wyrasta Duży uśmiech

Znaczek przy postaci dorosłej oznacza jakich punktów musisz mieć najwięcej by mieć tę postać.
W v4.5 są uniwersalne Tamki, ale chyba cholernie trudno je zdobyć, Chaowzee z TZ je miała i powiedziała, że musiała zeswatać ze sobą staruchów i dzieci dziecka starucha były uniwersalnymi. Ale chodzi o to, że próbowałam tego z koleżanką i nie zadziałało. D: Musi być jakiś inny sposób, ale nie wiem jaki. D:
Jeśli chodzi o opiekę to podobno nastolatki są z opieki, ale dorośli już z punktów życiowych. XD
A te grupy chyba nie trzymają się kupy. XD Bo z tego indyka z grupy UraMeme zwykle jak ma się dużo punktów humoru wyrasta Celebtchi, a ja miałam bardzo dużo punktów humoru, chyba ponad 300 i stał się UraMametchim. XD Grupa UraMame. A koleżance kiedyś z UraYoungMemetchi z grupy UraMeme z bardzo dużą ilością punktów siły chyba powinna wyrosnąć UraVioletchi, też z grupy UraMeme, a wyrosła Shitekitchi z grupy UraKuchi. XD
Mi się zawsze zgadzało wszystko z ta tabelką O_O a tmgc v4.5 mam od jakichś 3 lat.
Barszo możliwe, że jest jakoś inaczej, ale wg mnie ta tabela jest póki co najbardziej prawdopodobna.
Tak, ta tabelka jest nieco przekłamana Język Na forum gdzieś jest taka trochę lepsza i to z niej wyczytałam, że mój Aru będzie UraKutchipatchim albo tym takim drugim. To tamta jest ta prawidłowa, bo by się wszystko zgadzało z poprzednich pokoleń Duży uśmiech
[Obrazek: V45growthChartMALE-1.png]
PS Aru się już przemienił, więc można zamknąć temat Duży uśmiech