Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
~Scal's Tama Diary~
16 Kwietnia 2011 rok.

Dzisiaj Marina zmieniła się w Ichigotchi! Nawet ją narysowałam.
Oto jej rysunek:

[Obrazek: 2d0nj4l.jpg]

Odwiedziła nas dzisiaj pani Musique - nauczycielka Muzyki, która będzie wychowawczynią Mariny w szkole.
Zanim zaprowadziła ją do szkoły, podarowała jej trąbkę. W szkole pani podprowadziła Marinę do klasy Muzycznej, oznaczonej znaczkiem ♫. Marina poznała tam swoich przyjaciół - Ringotchi - Lydię i Kikitchiego o imieniu Louis. Kiedy pierwszy raz zagrali piosenkę, to innym uczniom bardzo się spodobała. ^^
Louis gra teraz na gitarze, Marina śpiewa, a Lydia gra na perkusji. C:
Potem wymyślili dla siebie zdrobnienia. Lydia to Dia, a Louis to Lou. Na Marinę mówią czasami Mari, lub Marie, lub po imieniu - Marina. Bardzo się ze sobą zaprzyjaźnili i nazwali zespół Candies. Nazwali go tak, bo uważają, że Marie jest bardzo słodka.
Przyjaźnią się, chociaż mają różne osobowości. Dia, jest dla Loua czasami straszna. To jest normalne, bo Lou jest bardzo wrażliwy i strachliwy. Lou nie boi się tylko Mariny, lecz gdy ją widzi to wygląda jakby był w siódmym niebie.
Według przyjaciół Marie jest bardzo przyjacielska i serdeczna. Nawet dla Colleen, lub inaczej Leeny, za którą nie przepada. Nie wiem dlaczego się nie lubią, ale o tym Marie opowie w pamiętniku. C:

Pamiętnik Mariny

Moja opiekunka już dużo napisała, więc ja opowiem o Leenie. Leena i ja nie lubimy się. Nie lubimy się ponieważ w przedszkolu ta wredna jędza wylała na mnie umyślnie sok pomidorowy i miałam na sobie wielką plamę. Dzisiaj dokuczała mi i przechwalała się, że jest postacią najlepszej opieki a ja nie! Grrr... Jestem na nią zła, ale nie pokazuję tego przy przyjaciołach. Dzieje się to tak, ponieważ kiedy byłam malutka tata nauczył mnie medytować i wyciszać duszę. ^^
Przynajmniej mam pamiętnik, w którym mogę ujawnić swoje myśli. C:
Dzisiaj nawet Leena chciała zabrać Loua do swojego zespołu. Lou poddałby się, gdyby nie Dia. Dia przyszła w ostatnim momencie i przemówiła do niego. On jej nie słuchał, ale gapił się na mnie. Nieco zakłopotana podeszłam, a on w tej chwili rzekł do Leeny, głosem najpoważniejszym na jaki było go stać. Powiedział, że zostanie ze mną i z Dią w zespole. ^^ Bardzo się ucieszyłam, bo ... no bo...
Marie weź wykrztuś to z siebie ...ZAKOCHAŁAM SIĘ W NIM. O! I to nie tylko dlatego, że on jest postacią najlepszej opieki. On też mnie bardzo lubi. I myślę, że też czuje do mnie to, co napisałam wielkimi literami. Wiesz co jeszcze? Zostanę pisarką. C: Będę wydawała książki, których czytelnikami będą ludzie z całego świata. No i będę miała dziecko. Córkę albo synka.To tyle na teraz, ale mam dla Ciebie jeszcze jedną wiadomość - może dzisiaj w nocy dorosnę! : D

Pewnie chcecie wiedzieć czemu zmieniłam nazwę pamiętnika na taką. ,,Wymarzone'' oznacza, że mają marzenia i do nich dążą, a ,,Tamki'' oznacza, kto dąży do celu marzeń. Np. Leo chciał być projektantem, a Marie - pisarką.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Super, żeczywiście "tamki z marzeniami", a ta truskaweczka z rysunku taka słodka. :3 Chcemy więcej takich rysuneczków. :>
Odpowiedz
Wybaczcie, że ostatnio nie pisałam, ale gdy ostatnio odwiedziłam babcię, zostawiłam u niej v6 i dopiero dzisiaj wujek mógł mi go przywieść. Postaram się nie zostawiać już tamagotchi u babci. C:

21 Kwietnia 2011 rok, Wielki Czwartek.

Marie ewoluowała w Mimitchi! Jakież to było szczęście! Marina wiedziała, że jest teraz najinteligentniejszą żeńską postacią na Tama-Planecie! ^^
Marie ma już 4YR, więc być może jutro odwiedzi ją Guitartchi!
A i zapomniałabym. Dia jest teraz Memetchi, a Lou - Kuromametchim!
Wszyscy wyrośli na postaci świetnej opieki. Nawet Dia się cieszy, że nie jest np. Masktchi. Nasze Candies gra muzykę Hip-Hopową. Od czasu do czasu Marinę odwiedza Panna Hip-Hop - córka Króliczka Wielkanocnego.

Notes Mariny

Jestem Mimitchi! C:
Bardzo się z tego cieszę. Super, że Dia i Lou też są postaciami dobrej opieki. C:
Dzisiaj nawet zaprosiłam ich do Cukierni - miejsca, w którym pracuję.
Postawiłam im po babeczce. Cały czas ukradkiem spoglądałam na torbę Dii.
Była ona śliczna! Cała fioletowa, obszyta błyszczącą srebrną wstążką! Była ona firmowa. Z firmy TM&GC. Jest to bardzo droga firmowa torebka, ale Dia ma bogatą siostrę - Lainę. Elaine, lub inaczej Laina często daje w prezencie Dii różne dodatki. Spoglądnęłam wtedy na oparcie mojego krzesła, by zobaczyć moją torebkę. Chętnie bym ją opisała, ale jest nie było! Zobaczyłam ją w drzwiach kawiarni. Trzymała ją oślizgła, fioletowa ręka. Nie wiedziałam do kogo należy ta dłoń, więc szybko podeszłam. W tamtym momencie ręka uciekła z moją torebką.
Smutna podeszłam do Dii i Loua i powiedziałam, że ktoś ukradł mi torebkę.
Dia mnie pocieszyła i powiedziała, że nic się nie stało.
- Własnie, że się stało! - krzyknęłam - Tam był mój pamiętnik!

W taki właśnie sposób ten dział pamiętnika nie jest moim pamiętnikiem, lecz tymczasowo - notesem. Kiedy odnajdę sprawcę kradzieży, to słono za to zapłaci. Były tam moje sekrety, moje opowiadania, którymi chętnie bym się podzieliła i cząstka mojej duszy, która tam zawsze zostanie.

Wiesz co? Przed chwilą przyszedł Pan Listonosz i przyniósł mi list, w którym było serduszko. Pisało na nim:

Droga Marie,
Serdecznie zapraszam Cię do mojego apartamentu, nr. 875 w Hotelu przy ulicy Mameczowej. Przyjdź o 15:00. Mam dla Ciebie niespodziankę. :3
Twój Lou

Chyba Lou chce mi coś dać, lub powiedzieć coś, czego nie może słyszeć Dia.
O! Dia ma chłopaka! Właśnie mi mówi o tym przez telefon!

- Jak on ma na imię?
- To jest Max. On jest Togetchim. - mówi rozmarzona Dia.
- Super! Od zawsze podobali mi się Togetchi.

Krótka rozmowa, ale jakże konkretna.
Zacznę się przygotowywać do spotkania z Louem. Ciekawe jak wygląda Max. <3 Marie, weź się nie zakochuj w chłopaku Dii... CDN.

Rebusowo

Jak myślicie, kto ukradł torebkę i jak miał na imię?
Za dobrą odpowiedź - 25 GP!
No i jeszcze kolejne pomysły na imiona! Tym razem dla dziecka Mariny!
Za każde imię drobne pieniążki forumowe. C:

Odpowiedz
Rebusowo - Są trzy postacie które przyszły mi do głowy... ale coś mi się nie zgadza. D: Violetchi, Makiko i Kunoitchi. Oślizgła ręka? Przecież to do Violetchi, ani Makiko nie pasuje! ;o Więc...czy to była Kunoitchi?
Odpowiedz
Pomyśl jeszcze. Jest to jedna z postaci wymienionych przez Ciebie.
Oślizgła ręka mogła przypominać Marinie postać, której nie lubi.
W pamiętniku Mariny była pewna osoba. Osoba, której nie lubiła...
Osoba ta nie lubiła także Dii, więc była...

Inaczej nie mogę podpowiedzieć. C:
Przeczytaj moje ostatnie wpisy, myślę, że wpadniesz na właściwy trop. :3
Odpowiedz
To Violetchi.
Odpowiedz
Umh, Kuro upszedziłaś mnie. D:
Odpowiedz
Minęło już trochę czasu od ostatniej notki, ale myślę, że zrozumiecie, że powodem braku notki były Święta Wielkiej Nocy. C:

26 Kwietnia 2011 rok

Czas szybko mija. Marina ma już nastoletnią córkę! C:
River, tak jak jej matka jest Ichigotchi. Jej zespół nazywa się Vacation.
Jej najlepszą przyjaciółką jest Ringotchi imieniem Thu. Riva lubi także Lisę - Chamametchi. To właśnie one stworzyły zespół Vacation.

Podróżniczy pamiętnik River

Myślę, że nie wiecie, dlaczego mam na imię River. Scalee nazwała mnie tak,
bo kiedy byłam bardzo malutka, to wskoczyłam do Sekwany. Oczywiście Scal mnie uratowała. C:
Chyba wiecie, że River to rzeka po Angielsku. :3
Choć mam na imię River, to mówią na mnie Riva.
Moimi zainteresowaniami są podróże i muzyka. No in imprezy.
Najbardziej lubię Azjatycką Muzykę, ale z zespołem gram Hip-Hopa.

Imprezki

Razem z Rivą organizujemy przyjęcie. Oto zaproszenie na nie:

[Obrazek: 125j3p0.jpg]

PS. Jest napisane w liczbie pojedynczej, bo to ja piszę a Riva mówi mi co mam pisać. C:

Zgłoszenie ma wyglądać tak:

Imię Tamka: np. Asusia, Ella.
Rasa Tamka: np. Memetchi, Ichigotchi, Belltchi. (Rasy z wszystkich wersji)
Nick Opiekuna: np. Kladie, Inka.

Relacje z Przyjęcia w jutrzejszej notce!~!

Żegnamy,
Scalee i River
Odpowiedz
Zgłaszam się z ^^...
Imię Tamka: Lisa. xd A za to postać pasująca do Thu. Duży uśmiech
Rasa Tamka: Ringotchi Dx. (v6)
Nick Opiekuna: Kladie. c;

Odpowiedz
A co mi tam :3
Imię tamka: Orion
Rasa tamka: Mametchi
Nick opiekuna: SakuNoTora (może być też Oponex jak chcesz ^^)

PS. Jakiej rasy jest Lou? Uśmiech
Edit- przeczytałam już xD dziękuję :*
[Obrazek: RLwYm11.png]
Odpowiedz
Zgłaszam się :3
Imię tamka: Susan
Rasa tamka: Memetchi (v6 xD)
Nick opiekuna: Ecco
Odpowiedz
Cieszę się, że się zgłaszacie. :*

PS. Marina ożeniła się z Vivem - bratem Loua. Vivian był Mametchim. Duży uśmiech
Odpowiedz
Szkoda mi Lou`a Smutny Myślałam, że to z nim Marina spędzi życie... Takie wystawienie dla brata D:<.
[Obrazek: RLwYm11.png]
Odpowiedz
Lucy Harmonijka Leo Saksofon
Odpowiedz
9 maja 2011 rok

Wybaczcie za przerwę, ale ostatnio nie miałam czasu wchodzić na forum. Przepraszam. :*

Moja River wyszła za mąż za Androtchiego. Bardzo się z tego cieszy, ponieważ ma z kim teraz podróżować do obcych krajów. Akurat dzień przed wyjazdem do Brazylii Riva urodziła synka. Musiała przełożyć datę podróży. Mały Victor jest teraz ważniejszy. River podjęła duży krok. Przeprowadziła się wraz z rodziną do Nowego Jorku w USA. Willa prapababci Poppy będzie teraz domem wakacyjnym dla rodziny Vica. Rysunki Vica oraz rodziców są w Kreatywnym Zakątku. River zostawiła synka pod moją opieką i poleciała do Brazylii. Kiedy Vic będzie większy, to Riva będzie mu przysyłała listy opisujące jej przygody w różnych krajach.

Kreatywny Zakątek

Pojawią się tu zdjęcia, rysunki, a może nawet filmiki mojego autorstwa.

Rodzinka w samolocie ( rysunek trochę się zgiął ):

[Obrazek: scfle8.jpg]

Mały Vic na poduszce:

[Obrazek: 90n3gp.jpg]

Rebusowo

W jakie dziecko zamienił się Vic?
W nagrodę można otrzymać 30 GP!

Żegnamy,
Scalee i Vic

Odpowiedz