Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bani's and Aiko's Diary ?
Tęcza 
Dołączyłam do zabawy :3.

Chciałabym dać szansę na udział w pamiętniku Tamagotchi v3. Pierwszej wersji, która pojawiła się Polsce 2007 r. Moja Tamagotchi choć stare, zabawa z nim mi się nie nudzi Oczko. Kiedy go kupiłam, okazało się, że ma wadę fabryczną. Kawałek wyświetlanego się obrazu jest popsute. Jednak nie przejmuje się tym. Pamiętnik będę prowadziła o dwóch Tamagotchi. Tym drugim sprzymierzeńcem jest Tamagotchi v4.
Dzień 1

Przedwczoraj kupiłam baterię do Tamagotchi. Kosztowały mnie one 20 zł, a mam zamiar kupić jeszcze dwa, ale to już inna historyjka ^.^ . Więc, każdy wie co się dzieje kiedy włoży się taką baterię do Tamagotchi - wyskakuje jajko. Ale czy wiesz jakie Tamagotchi może w tym jajku siedzieć? Czy to chłopiec, czy dziewczynka? Nikt tego nie wie, dopóki się nie wykluje.

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,565735_zdjc...medium.jpg]

Moim zdaniem, te jajka są takie słodkie, jak maluszek Tamagotchi :3.
Potem trzeba ustawić godzinę, datę swoich urodzin, nazwę właściciela zwierzątka, tak jak zawsze. Nie mogłam już wytrzymać, myślałam, że mi się nigdy jajko nie wykluje. Ale jednak...

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,849848_zdjc...medium.jpg]

Wykluła mi się dziewczynka. Jej widok normalnie mnie rozbrajał, taka była słodka x3 . Postanowiłam, że nazwę ją Bani, ponieważ jest podobna do króliczka.

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,485364_zdjc...medium.jpg]

Bani była bardzo głodna i nieszczęśliwa.
- Mamusiu, ja ście jesć!
-Już, już!

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,731984_zdjc...medium.jpg]

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,339493_zdjc...medium.jpg]

Po nakarmieniu Bani, postanowiłyśmy razem pójść (na prawdziwy) na plac zabaw. Kiedy inni ujrzeli Bani, to były piski i słowa takie jak ''Woow''. Nic nowego. Rzadko teraz o Tamagotchi. Nie sprzedają ich już w Polsce Smutny. Jaka szkoda.

Wróciłyśmy do domu i poszłyśmy razem do sklepu (już nie prawdziwego). Sklepikarz był bardzo dla nas miły.

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,136857_zdjc...medium.jpg]

-Witajcie. Mam do zaoferowani a dzisiaj perukę, Donata (to taki pączek), hamburgera i wisienki. Co wybieracie?

-Donata, Donata!! - krzyczała Bani. No i tak wybrałyśmy Donata.

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,136857_zdjc...medium.jpg]

Potem pograłam z Bani w grę ''Get''. Okazała się być bardzo dobra w tej grze. Wygrałyśmy 150 p. (Już wcześniej w to grałyśmy xD) . Bani zrobiła się senna i poszła spać. Zgadnijcie w kogo ewoluuje?

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,905591_zdjc...medium.jpg]

Dobranoc Bani :* .

FumiSakata
Odpowiedz
Ślicznie opowiadasz, śliczne tama. Uśmiech Liczę na więcej. :3
[Obrazek: rwlzzs.jpg]
Odpowiedz
Dziękuje Ci Duży uśmiech. Oczywiście, że możesz liczyć na więcej! Juto nowy wpis!
Odpowiedz
Tęcza 
Dzień 2

Wczoraj Bani zmieniła się w Tamatchi! Jednak po kilku godzinach zachciało jej się mieć towarzystwo. W Tamagotchi v4 pojawiła się nam Aiko - Mizutamatchi. Są oni tacy sweet x3 .
[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,900731_zdjc...medium.jpg]

[Obrazek: k,NzU5NDg3MzQsNDk0NDcwODE=,f,337292_zdjc...medium.jpg]

No, ale dzisiaj będzie więcej pisania niż dodawani zdjęć. Wczoraj nad tamtym postem męczyłam się dwie godz. O.o - wysłanie zdjęć z telefonu do kompa, zapisanie ich w folderze, zapisanie ich na necie, kopiowanie wszystkich po kolei do tamtego postu. Masakra.
Więc Bani i Aiko bardzo się polubiły. Są teraz najlepszymi przyjaciółkami. Aiko chodzi do przedszkola i rzadko teraz widuje się z Bani. No cóż wykształcenie kosztuje ;] . Jednak znajdujemy trochę czasu na zabawy. Dzisiaj kupiłam Bani rolki i okulary przeciw słoneczne. Kosztowały mnie razem 1000 GP. Za to Bani podarowała Aiko latającego helikoptera na pilota. Zastanawiałam się przez 5 minut, komu Bani zarąbała tą zabawkę xD. Skoro jej nie kupiłyśmy, skod się wzięła?

Znowu tak jak wczoraj poszłyśmy na plac zabaw, znowu wszyscy piszczeli i mówili ''WOOOW''. Tak, że niektórzy wyglądali z kona (prawie wypadli). Myślę sobie ''Jaka sensacja, to tylko Tamagotchi -.- ''...

To wszystko :**

FumiSakata
Odpowiedz
Heh. xD W moim v3 też dają prezenty wytrzaśnięte nie wiadomo skąd xD Np. parasolkę :3
[Obrazek: rwlzzs.jpg]
Odpowiedz
Świetny pamiętnik, siora xD.
Odpowiedz
Śliczne zdjęcia i super opisujesz.Duży uśmiech oby tak dalej!
Odpowiedz