Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
~Scal's Tama Diary~
Leo- skrzypce. Duży uśmiech
[Obrazek: e16h3q.jpg]
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Odpowiedz
I 10 GP leci do Ciebie! :3
Nikt nie dostał 20 GP, ponieważ to dwie osoby odgadły po połowie. :3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5 Kwietnia 2011 rok,

Leo nie zdradził mi żadnych przeżyć z randki, ale spodziewam się, że bawił się dobrze. :3 Teraz ponownie odwiedził go Zajączek Wielkanocny. Leo porozmawiał z nim.
- Witam, Panie Zajączku.
- Tak naprawdę to Panienka Hip-Hop, córka Króliczka Wielkanocnego. Bardzo lubię słuchać Hip-Hopu i skakać.
- To bardzo ciekawe, Hippy.
- O! Koleżanki też mnie tak nazywają.
- Upiekłem dzisiaj ciasto, może się poczęstujesz?
- Bardzo chętnie. Za kawałek ciasta podziękuję Ci, dając dwa Królicze Jajka. Gdy podarujesz jedno jajko innej osobie, to połączy was coś więcej niż przyjaźń.
- O jejku, ale ładne te jajka!
- One też przynoszą szczęście! Nie tylko stopki. Muszę jeszcze rozdać innym Tamkom jajka. Do widzenia!
- Do zobaczenia, Hoppy!

Dane Lea:

Leo
1 YR
22 LB
BOY.

TONE: 574
RYTHM: 536
ORIGINAL: 894

LATIN MUSIC

Kikitchi
Gen. 2 G
15620 GP.

USER NAME:
SCALEE

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kącik projektowy

Dzisiaj Leo zaprojektował ubranie na Chantotchi - postać na którą Luci chce wyrosnąć.

[Obrazek: c0zsm.jpg]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rebusowo

Leo już jest nastolatkiem, więc czas wymyślać już imię dla dziecka!
Dobre pomysły zostaną nagrodzone niespodzianką!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Żegnamy,
Scalee i Leo
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
No to ja ci podpowiem kilka Duży uśmiech. Buahah. xd To może tak... dla chłopca: Timmy (czyt. Timi), Kappy (czyt.Kapi), Cody (czyt. Kodi). Dla dziewczynki: Iggy (to dla chłopczyka, wsm. też pasuje, czyt. Igi), Katie (czyt. Kati), Kafie (czyt. Kafi/Kefi XD, zresztą jak chceż Język). Mam nadzieję że się spodobały. Oczko A i dla dziewczynki może jeszcze być Poppy lub Pati. ;D
Odpowiedz
Ciekawe imiona, Kladie. Sama też pomyślę jeszcze, ale spodobałyby mi się takie, które jakoś francusko wyglądają. :3
Odpowiedz
Ejże! podoba mi się! Ja chcę więcej rysunków ^___^
Są słodziutkie Duży uśmiech, a proste.
<czeka na oklaski i rysunki>
Mam tylko jeden pomysł na imię:
Josa (czyt. Żos`a)

Lub bardziej chłopięco
Jose (Żose)
[Obrazek: RLwYm11.png]
Odpowiedz
Jutro spróbuję zeskanować jakieś rysunki. Podejrzewam, że jutro Leo stanie się dorosły. C:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Przed chwilą Leo wrócił do domu. Był na dyskotece z kolegami i z Luci. Gdy wrócił wydawał się być zakręcony i gadał jak dziecko. Po krótkiej rozmowie okazało się, że Luci dała mu pierwszego buziaka! :*
Bardzo się ucieszyłam i dałam mu do zjedzenia ulubioną słodycz - ananas. ^^
Odpowiedz
6 Kwietnia 2011 rok.

Dzisiejszego dnia Leo przemienił się w Kuromametchiego!
Od razu pobiegł do Szkoły, by pokazać się swoim przyjaciołom. Gdy ich zobaczył, oni wciąż byli nastolatkami. Po chwili zamienili się w dorosłych. Johnny, a raczej John z Hinotamatchiego zmienił się w Shimashimatchiego; Luci, a raczej Lucille z ChaMametchi wyrosła na Chantotchi! Skoro Johnny i Luci to teraz John i Lucille, to Leo to teraz Leonardo. Lucks porwali instrumenty z podłogi i zaczęli grać. Gdy skończyli okazało się, ze jednemu jurorowi nie spodobała się ich muzyka. Jurorzy ocenili tak: O O X.
Lucks wierzą, że uda im się następnym razem, ponieważ Lucille i Leonardo mają szczęśliwe jajka.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ciągle czekam na pomysły na imiona! :3
Wymyśliłam co prawda już imię, ale dobre pomysły i tak zostaną nagrodzone. A jeśli będą takie fajne, że będą lepsze od mojego pomysłu, to osoba, która wymyśliła imię dostanie premię! C:

Odpowiedz
Dla dziewczynki mogłoby być Rozie, a dla chłopaka Gutek lub Guczek.
Odpowiedz
Gwennie dla dziewczynki. (Zdrobnienie od Gwen)
Sevil dla chłopca.
Odpowiedz
Dla chłopca: eLGi (Eldżi XD), Sam.
Dla dziewczynki: Fiona, Elea, Ramona, Mona.
:3
[Obrazek: e16h3q.jpg]
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Odpowiedz
Dla chłopca: Michael, Piotrek, Tamosek, Pomocnik.
Dla dziewczynki: Milusia, Pusia, Helena, Halina.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Mam kolejne. :3 Mianowicie:
Dolce (słodka), Natti (nutka :3), Oro (złoty), Dorothy, Melodi, Cina (to chyba znaczy Chiny Duży uśmiech), Vernice (wernis), Canella (cynamon, ale nie jestem pewna), Orso (miś ^-^), Rose (rózowa XD), Petits (mały, ale może ładnie też jest... Petito, Petite), Mady, Riques (a to sama wymyśliłam Duży uśmiech), Poupée (czyli lalka, ale tego też nie jestem za bardzo pewna, a w tama możesz wpisać poupee). A, i nie dotuj mi za to, nie trzeba. Uśmiech
Odpowiedz
Bardzo przepraszam za przerwę, ale nie miałam czasu, gdy podróżowałam z Leo. Oczko

Leo nie został przyjęty przez jurorów muzycznych, ale jurorzy - projektanci go przyjęli! ^^
Wyjechał wtedy z Luci, Johnnym i ze mną w trasę pokazową. C:
Leo zwiedził Londyn i Nowy Jork prowadząc w tych miastach pokazy mody. Jedną z jego modelek była Luci. No i dzisiaj Luci przyjdzie o 16:30, bo Leo ma dla niej niespodziankę. :3
No i za pokazy mody Leo otrzymał 10000 GP! Oczko
Teraz jedzenia dla Leo nie brakuje! : D
Relacje z niespodzianki Lea postaram się opisać potem, bo teraz Leo mnie woła. C:
Odpowiedz
O 16:25 Leo stał nerwowo przed domem z Jajkiem Wielkanocnym w ręku i czekał. Po chwili przyszła szoferka Lea - Guitartchi. Przyprowadziła ona Chantotchi - Luci. Leo zaprowadził Guitartchi i Luci do domu. Powiedział Luci, żeby stanęła na środku salonu, po czym on uklęknął. Miałam wtedy łzy w oczach i z zapartym tchem trzymałam kamerę. Leo otworzył Jajko. Był w nim pierścionek zaręczynowy.
- Wyjdziesz za mnie? - spytał Leo.
- Tak. - odpowiedziała Luci.
Odbył się wtedy ślub prywatny, którego udzielił brat bliźniak Guitartchi.
Pojawiły się wtedy serca i salon zasłonił się kurtyną. Minęła chwila, błysnęły fajerwerki i moim oczom ukazało się małe jajeczko.
Wszyscy przyglądaliśmy się jajku, aż zaczęło pękać. Puk! I widać oczko! Puk! I widać drugie! Puk! Jajko pękło na pół i wyskoczyła z niego mała dziewczynka!
- Taa! Maa! - powiedziała malutka.
- Czas nadać jej imię. - rzekłam.
- Prawda. - powiedziała Luci. - Leo masz jakiś pomysł? Bo mi się podoba imię Marie.
- No a mi Carina.
Omal nie doszło do kłótni, bo wpadłam na pomysł.
- Może nazwiemy dziewczynkę Marina? To połączenie imion Marie i Carina. - powiedziałam.
- Świetny pomysł. - uznali jednomyślnie rodzice.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No cóż, zaczyna się nowe Tama-Pokolenie. Wkrótce rodzice zostawią Marinkę pod moją opieką. ^^
Polecą wtedy w długą podróż po Tama-Planecie czasami odwiedzając córeczkę.
Podoba wam się imię dla córeczki? C:
Komentujcie. :3

Odpowiedz
14 Kwietnia, 2011 rok.

Dzisiaj Marinę opuścili rodzice. :C
Było to dla niej smutne, ale ją pocieszyłam. C:
Opiekowałam się nią najlepiej jak mogłam i w pewnej chwili urosła na Hitodetchi.
Wtedy znalazła wyjęła z kuferka pamiętnik, który dostała wczoraj od mamy.
Myślę, że Marina będzie chciała być pisarką. :3
Potem odwiedziła nas przedszkolanka, którą już dobrze znałam. ; )
Dała prezent dziecku, jak zawsze robiła. Tym razem był to laptop.
Po minie Mariny pomyślałam, że właśnie o tym marzyła. Szepnęłam jej, żeby podziękowała pani Nanny. Marinka podziękowała jej i się do niej przytuliła.

Pamiętnik Mariny.

Pamiętnik Mariny, który otrzymała od mamy jest właśnie tutaj! Marina opublikowała tutaj swoje przeżycia z życia Tamoski.

Okładka pamiętnika:

[Obrazek: 2ng4ltv.jpg]

Pierwszy wpis Mariny, była jeszcze niemowlaczkiem:

[Obrazek: qsqy41.jpg]

Kolejny niemowlaczkowy wpis:

[Obrazek: 156y4wl.jpg]

Tym razem wpis Mariny, gdy jest dzieckiem:

[Obrazek: 2n7jknk.jpg]

Mam nadzieję, że podobał się dzisiejszy wpis.

Żegnamy,
Scalee i Marina

Odpowiedz