Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czarno, biało... Kolorowo!
Dołączam do zabawy Uśmiech

Niestety mój aparat jest lekko niesprawny z powodu braku baterii, ale wszystko szybko nadrobię :* Póki co niestety... Musicie zadowolić się samym tekstem.

Dzień 1.
-cisza-
Ojej, a to co? W małym jajeczku zaczyna coś chrobotać!
Och, to niezbyt ciekawy dzień na narodziny nowego życia... Gdy maluszek powie o swych dzisiejszych urodzinach, zapewne wielu będzie myślało, że to prima aprilisowy żart...
Och! Wykluł się! Mała, czarna kuleczka... Co to w ogóle jest? Nie wygląda jak żaden znany mi ptak...
[Obrazek: tmgctakwygldam.png]
Trudno, zobaczymy co z tego wyniknie.
Dam Ci, skarbie, na imię... Pomyślmy...
Nie może być za długie, bo będzie ciężko wołać go Dezyderiuszem czy Apoloniuszem...
Japońskie też nie, wszystkie oklepane, żadne angielskie słówka... bo będą się w szkole śmiać gdy nazwę Cie Earn albo Draw...
Niech będzie... Jake!
Tak, ślicznie pasuje.
Jake uśmiechnął się odsłaniając swój jedyny ząbek słysząc swoje nowe imię.
Nie wiedział w zasadzie co paplam, ale i tak według mnie to imie pasowało do niego prześlicznie.

W kilka sekund później usłyszałam potężne burknięcie dziecięcego brzuszka i ciche popiskiwanie Jake`a, był głodny, smutny i zziębnięty.
Nie Miałam pojęcia co jedzą takie zwierzątka. Nigdy wcześniej się z takowym nie spotkałam.
Pogłaskałam dzieciaczka po główce i podałam mu bułkę, którą miałam schowaną w plecaku, ale jedna mu nie wystarczyła!
Zdziwiłam się bardzo, ponieważ bułka była większa od niego, a zjadł takich cztery lub pięć!

Gdy był już najedzony, dalej wydawał się jakiś markotny, trzeba go rozruszać. Wyciągnęłam z kieszeni skakankę... Skąd ona do cholery się tu wzięła?!
No nic... Jake bardzo się ucieszył na jej widok więc i mi było przyjemnie ciepło na sercu.
[Obrazek: tmgc1.png]
Graliśmy chwilkę, zdolny z niego skoczek, 30 skoków bez żadnego upadku!
Jestem z Ciebie dumna, Jake.
Huh? A to co jest?! Jakiś worek z czymś twardym spadł mi prosto na głowę, co widocznie ucieszyło małego stworka... Wspaniały synek...
Ach, pieniądze?! Po ich przeliczeniu okazało się że są one w ilości dokładnie 400 sztuk.
Nie znałam tej waluty, nie były to ani dolary, ani funty...
Dziwne dziwne...
Może kiedyś do czegoś się przydadzą.
Och nie, tak miło było, a Jake się rozchorował Smutny
Może to spowodowane zimnem po opuszczeniu wygodnej skorupki? Dostał dreszczy a nad jego maleńkim ciałkiem latała przerażająca czaszka... Wystraszyłam się, ale podałam mu natychmiast aspirynę i wszystko wróciło do normy Uśmiech
[Obrazek: tmgcchoroba.png]

KOMIKS!!!- wybaczcie jakość, skaner to tylko maszyna. Jak nie widać napisów- pisać w temacie. Przetłumaczę.
[Obrazek: komix1.png]
Dzień 2.
Gdy się obudziłam i spojrzałam w koszyczek, w którym ułożyłam wcześniej do snu mojego maluszka, okazało się, że jest tam coś zupełnie innego!
No nie, gdzie się podział Jake, i co robi w moim domu to... to COŚ?!
Jakaś panda zajęła łóżeczko Jake`a, nie daruję.
Zapewne przypominałam w tym momencie moją matkę po powrocie z wywiadówki, ale gdzie do jasnej ciasnej jest mój malec?!
Panda się obudziła, w sumie to nawet nie wygląda teraz jak panda. Bardziej jak fasolka z uszkami, oczkami i nóżkami.
Podeszłam i lekko szturchnełam ją w policzek.
Maleństwo zapiszczało cienko "tama!".
Po głosiku poznałam, że to jedaek jest mój skarbek.
Jak te dzieciaki szybko rosną...

W tym momencie na środku pokoju zmaterializowała się dziwna różowa kulka w sukience i czepku.
Nosz Kur*@ no...
Przygarnęłam jednego zwierzaka, a pojawiają się przede mną jakieś dziwolągi.
To coś porozmawiało chwilę z Jake`iem, dało mu plecaczek i polazło, zaczął się cieszyć jak idiota...
Powie mi ktoś co tu się dzieje?!?!?!

Maluch zrobił tak słodką minkę, że właściwie zapomniałam o zaistniałej sytuacji i nakarmiłam go sushi.
Pobawiliśmy się chwilę skakanką no i znowu!
Granatowe dziwadło w strażackim kapeluszu wparowało mi przez drzwi do pokoju. Maiło na plecach jakąś gwiazdkę...
Zrzuciło "ładunek" w coś innego, co wyglądało jak skrzynka pocztowa z gębą i oczami i polazło... Tego już za wiele!
Walę to. Do jutra. <wielce foch>

Komiks!!!- trochę się różni od opowiadania ale wiadomo, filmy też zmieniają i nie są jak książka Uśmiech. Zomaczymy co komu bardziej przypadnie do gustu.
[Obrazek: komix2.png]

Btw. szukałam jakiegoś żelowego długopisu albo czegoś ale nic nie miałam Smutny wybaczcie proszę więc jakość...
[Obrazek: RLwYm11.png]
Odpowiedz
Bardzo fajny komiks. Ładnie rysujesz Uśmiech
Odpowiedz
Jasne ^^ po prostu bałam się, że zepsuję :< postaram się następne robić piórem... chwilę... nie mam tuszu T^T
To pozostaje długopis.
Odpowiedz
Nie chce mi się ciągle edytować jednego posta, więc wybaczcie dubla. Może przynajmniej ktoś raczy tu napisać, co się podogba, czego brakuje.
następna część komiksu:
[Obrazek: komix3.png]
Odpowiedz
Czas na komiks w kolorze!
Jakość winą skanera ^^, w drugiej klatce miało być zielono, kołderka jest błękitna, przedszkolanka jasnoróżowa.
[Obrazek: komix4.png]
Odpowiedz
Wow, słowa uznania od Michu, normalnie chyba zaczynam być z siebie dumna ^^... Bardzo się cieszę, że się podoba ^_^ i dziękuję :*
Miałam to dodać wczoraj, ale niestety internetu nie miałam Smutny tata ciągle coś zasysał z torrentów ^^
A tam poza tym... to nie chciało mi się tego rysować ^_^ <leń> następna część jutro! ;D
<ukłon>
Odpowiedz
Twoje rysunki ślicznie wyglądają w kolorach. :3
Komiks jest cudowny!
Uwielbiam Twój pamiętnik! C:
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Komiksy cudne, a w kolorach jeszcze ładniejsze. ;3
Odpowiedz
Skoro inni organizują konkursy, to czemu ja nie miałabym zorganizować jednego?
Mianowicie- potrzeba mi imienia dla dziewczyny występującej w komiksie.
Najlepiej, by imię było japońskie, a także coś oznaczało, coś co pasuje do jej wyglądu i osobowości.
Proszę pisać imię i objaśnienie Uśmiech
Osobie, której imię najbardziej mi się spodoba zapłacę 20GP
Odpowiedz
Sachiko - wesołe dziecko.
Usagi - królik, króliczek.
Yoko - słoneczne dziecko. ( dziewczyna w komiksie ma rude, brzoskwiniowe włosy)
Yoshi - miła, wesoła, dobra.
Momo - brzoskwinia. (dziewczyna w komiksie wygląda jakby miała brzoskwiniowe włosy.)
Mi - piękna.
Kei - szczęśliwa, wesoła, słoneczna.
Hana - kwiat.
Harumi - wiosenna piękność.
Chou - motyl.
Akane- błyskotliwa ruda, czerwona.

Mam nadzieję, że pomogłam. C:
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
No to zobaczymy Uśmiech Zastanawiam się między propozycją Michu, a Harumi i Usagi Uśmiech
Rozwiązanie w następnym komiksie.
Planuję też wprowadzić jeden konkurs, będzie on polegał na odgadnięciu SŁOWA, którego sylaby, będę podawać w tym temacie.
Jednak, żeby nie było łatwo obrazki z sylabami, będą udostępniane tylko na 2-3 godziny, kiedy zostaną wstawione- będę informować na Shoutboxie, albo ustalę godziny Uśmiech zobaczymy ^_^ tymczasem, komiks:
[Obrazek: komix5.png]
Odpowiedz
Brak mi słów!
Twój pamiętnik jest genialny!
Rysunki są prześliczne!
... brak mi słów!
Kocham ten pamiętnik!
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcTAqcxYFZlnZ53GR9pUPKu...aXkbGNvyC6]
Odpowiedz
Siedziałam pół godziny nad samym koloringiem D:< biedne moje kredki.
Michu! Śniłaś mi się! Duży uśmiech za dużo forum, oj za dużo ^^
[Obrazek: komix6.png]Co
Co o imienia- jutro napiszę, mój umysł pracuje zbyt wolno, by się zdecydować :*
Odpowiedz
Saku piękne te twoje rysunki, masz moje uznanie!
Ale tą dziewczynę w wannie mogłaś troszkę ocenzurować. Oczko
Odpowiedz
Jak się nazywa ten ząb?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości