Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rodzinka Lyree - cdn(ł) :)
6.04.2011, środa.
Z rana do Leo przyszła Lisa. Zakochanie na prawdę jej służy; wyglądała prześlicznie. Razem z Lisą zjawił się pan Listonosz i wręczył Leo kopertę - była w niej gwiazdka. Po chwili para poszła do szkoły. Nie odprowadzałam ich, po co mają się krępować? Uśmiech
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oto dokumentacja naszej wczorajszej wycieczki do TamaTown:
[Obrazek: 2lx749c.png]
^ Mała kąpiel. ^.^
[Obrazek: 118g09f.png]
^ Tu podziwialiśmy rybki. :3
[Obrazek: 141o1so.png]
^ Spotkaliśmy też Gozuratchiego.

Mała zagadka: Podczas bycia w TT Leo spotkał młodszego kolegę, oto on, ale zamazany:
[Obrazek: 16hj0ud.png]
Jaka to rasa? Nagrodą jest 10 gp. c:
Odpowiedz
To jest Kuchitamatchi. :3
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Tak. ^-^ Już dotuję gp.
A tu zdjęcie z kolegą Leo:
[Obrazek: fawpya.png]
Odpowiedz
6.04.2011, środa. (popołudnie)
Niestety skończyły nam się gp, więc Leo od rana głoduje. Za 100 gp nie można nic kupić w Tama-Sklepie. Mam nadzieję, że to nie wpłynie na jego marzenie o zostaniu Togetchim. Ponieważ pauzowałam MS myślę, że Leo przemieni się jutro lub pojutrze. Oby Król Gotchi przysłał nam jakieś fundusze na życie.
W tej sprawie poszliśmy do TamaTown, Król na pewno zrozumie, jaka jest nasza sytuacja. Niestety, nie wpuszczono nas nawet do Gotchi-Zamku ponieważ "Król jest zajęty i ma ważniejsze sprawy na głowie niż rozdawanie pieniędzy". Łaski bez, poradzimy sobie sami - powiedział Leo. Ale naprawdę nie mieliśmy żadnego planu. Pozostawało liczy, że Lyree coś nam przyśle.
Między Lisą a Leo układa się coraz lepiej. Już kilka razy rozmawiali jak pogodzić karierę z rodziną i wspólnie orzekli, że rodzina jest najważniejsza. Postanowili, że pobiorą się, gdy tylko będzie to możliwe.
Ich wspólnym marzeniem jest wychować wspaniałe dziecko i tym samym przydłużyć Tama-pokolenie. Uśmiech
Odpowiedz
8.04.2011, piątek.
Przepraszam za brak wczorajszej notki. Byłam u okulisty. c:
Podczas mojej nieobecności Leo przemienił się w KuroMametchiego. :3
Niestety nie spełnił swoich marzeń, ale ważne, że jest już dorosły. Gdy tylko się przemienił pobiegliśmy do szkoły muzycznej - dziś miał być wielki egzamin. Zespół uzgodnił co zaśpiewają, dostali ostatnie rady od nauczycielki i zaczęli grać. Niestety zagapiłam się, więc nie widziałam jakie noty dali im sędziowie, ale z miny nauczycielki (Podejrzany) wywnioskowałam, że nie poszło im najlepiej. W ramach pocieszenia zespół poszedł do kawiarni na lody.
Mieliśmy tylko 100gp, a Leo był głodny, wysłałam go więc do pracy. Zarobił 600gp, kupił 5 hamburgerów i je zjadł. ^^ Nagle pojawiły się drzwiczki - Pan Listonosz! W dymku pojawiła się Lyree i dała nam 2000gp.
- Dla mojego wnuczka, a może wnuczki? - powiedziała uśmiechnięta. Uśmiech

Dane Leo:
2yr
34lb
Tone: 523
Rhythm: 510
Original: 735
Hip-Hop Music
2gen
2090gp

Pytanie konkursowe: W kogo przemieniła się Lisa, a w kogo Paul?
Za podanie jednej odpowiedzi nagrodą jest 10gp. c:
Odpowiedz
9.04.2011, sobota.
Wybraliśmy się ponownie z wizytą w TamaTown. ^-^
[Obrazek: 2i6zyxf.png]
Najpierw poszliśmy 'surfować':
[Obrazek: ygd4i.png]
Po tym wysiłku należało się posilić. Co powiecie na hot-dogi? Tu zdjęcie z miłą panią z budki hot-dogowej. : D
[Obrazek: 16ackjt.png]
A może teraz wybierzemy się na zakupy? - zaproponował Leo. W sumie, co nam szkodzi - sklepy są niedaleko.
[Obrazek: 15x7u3m.png]
W sklepie gitarowym najbardziej przypadła nam do gustu fioletowa gitara - prawda, że ładna? c:
[Obrazek: 2ec0q3p.png]
^ Tą 'kreację' zaproponowano nam w sklepie odzieżowym. No nie wiem...
W kolejnych miejscach Leo się przebierał. Zdjęcia dla miłośników KuroMametchiego. ;D
[Obrazek: 1hq9ky.png]
^ Lata 70 + akcent kowbojski. XD
[Obrazek: t5m0xy.png]
^ 'Jestem gwiazdą i rozdaję autografy' - w tym wcieleniu Leo czuł się jak Super Gwiazda. ; D
[Obrazek: 10n73vk.png]
^ Tu poważnie, nie wypadło najlepiej. XD

A jak Wam się podobało? ;3
Odpowiedz
11.04.2011, poniedziałek.
Wczoraj byliśmy na przesłuchaniu. Zespół zagrał rock'n'roll'ową piosenkę i po chwili wszyscy stali przy biurku sędziów. X O X
Dokładnie takie miny mieli członkowie zespołu wychodząc. XoX
Dzień rozpoczął się miłym akcentem: z rana zapukał pan Listonosz i wręczył nam paczkę - od Gotchi Króla. W środku były banany. :3
Potem musiałam wyjść do szkoły, więc zapałzowałam moje Tama. Dzięki temu, gdy wróciłam był w dobrej formie. Zaczęliśmy od gier; do maxa brakowało nam kilkudziesięciu punktów w 2 pierwszych kategoriach. W końcu udało się! Teraz trzeba omówić z zespołem ważne kwestie jak np. jaką muzykę zagrają? Powinni też częściej ćwiczyć. Sędziowie wezwą ich jutro, a może nawet dzisiaj?
Spotkali się w sali z nutką, gdy młodsze dzieci zakończyły ćwiczenia. Do dyspozycji mieli całą salę. Uzgodnili, że zagrają Classical Music - ich ulubiony gatunek. Przez resztę czasu ćwiczyli śpiew, umówili się też, że każdy będzie ćwiczył w domu. Przecież chcą wygrać te eliminacje. Ponieważ mieli umówiony koncert nad morzem, przeszkadzało by im to, ale Leo wymyślił, że przełożą go na 19.00, a do tej pory na pewno solidnie poćwiczą.
Pewnie zastanawiacie się dlaczego Leo i Lisa nagle tak przejęli się karierą. Otóż chcą zapewnić swojemu dziecku godną przyszłość; chcą by ich maleństwo żyło w dostatku i spełniło swoje marzenia. :3
Już jutro Leo i Lisa będą pełnoletni. Oznacza to, że będzie mógł się odbyć ich wymarzony ślub. c: Razem wkroczą na nieznaną ścieżkę życia, przedłużą tama-pokolenie, aż w końcu osiądą na Tama-Planecie, skąd będą oglądać życie swojego dziecka i pomagać mu... : )
Cdn...
Mam nadzieję, że będziecie śledzić dalsze losy Leo i Lisy, a także - już niedługo - ich maleństwa. c:
Komentujcie. Uśmiech
Odpowiedz
13.04.2011, środa.
Wczoraj zawitała do nas swatka. Tym razem nie była to jednak uśmiechnięta staruszka zawodowo zajmująca się kojarzeniem par, ale jej odpowiedniczka w Music Star - Guitartchi. ^^
Przyprowadziła ze sobą piękną Lisę, która wyrosła na Makiko. Po chwili pojawiła się kurtyna, wystrzeliły fajerwerki i... pojawiło się jajko! Chwila napięcia... i jest! Lena~! :3
Malutka jest przeeesłodka. c;
Teraz cała Tama-Rodzinka jest w komplecie, przynajmniej 2 generacja.
Nagle pojawiły się drzwi - czas na przesłuchanie! Uśmiech Niestety, sędziowie nie przyjęli zespołu i tym razem. :c (O O X) Trzeba będzie pójść do pracy. Wybraliśmy fabrykę warzyw i owoców, miły budynek z jabłkiem. Zebraliśmy roślin za 600gp. Tyle też wynosiło wynagrodzenie Leo. :3
Z sekretnika Leny
Jeśli nie wiecie sekretnik to połączenie notatnika i sekretu, czyli jest to sekretny notatnik. Pewnie zastanawia Was też to, że takie małe stworzonka jak ja umie już korzystać z komputera. Otóż jestem super inteligenta. : D Mogę nawet wyjść Tama-Jajka, jeśli zechcę. c :
W domu jest nuuudno. Musiałam pójść z rodzicami na przesłuchanie, ale oni się nie dostali (moim zdaniem śpiewali fajnie), a potem taka brzydka pani długo coś do nich mówiła i każdy dostał linijką po głowie. D: Jak tak ma wyglądać moja przyszłość, to dziękuję bardzo. ==" Teraz rodzice mówią coś o wyjeździe w najbliższym czasie. O! Powiedzieli, że na "Tama-Planetę". Hm, to pewnie tam gdzie moja babcia Lyree i dziadek Mike. I ja pewnie też kiedyś tam będę...
Tak czy inaczej jutro ucieknę na trochę z domu i pozwiedzam "prawdziwy" świat. : D Będzie super!

edit.
Znów pojawiły się drzwiczki. Wolałam dmuchać na zimne, więc poćwiczyliśmy trochę nim otworzyłam. Po raz kolejny przeczucie mnie nie zawiodło - to kolejny dziś egzamin! ;3
Nie będę streszczała po raz kolejny tego wydarzenia, ważniejszy jest werdykt sędziów, a ten brzmiał... O O O : D
Zespół dostał 10.000gp od Guitartchi. c:
W rankingu zespołów jesteśmy na 72 miejscu i mamy 46.312.618 fanów. :3

Komentujcie~
Odpowiedz
Super, że przeszli! C: Wogle to świetny pamiętnik, bardzo fajnie się czyta. :3 A mam pytanko... ile YR miał Twój Leo gdy przyszła do niego swtaka? Bo kurde czekamy z Am, a swatki nie widać. =.=
Odpowiedz
6 YR. Wtedy Tamek jest "pełnoletni". ^^
Odpowiedz
AA, dziękuję. ^^ To jeszcze dwa latka z moją Am poczekamy.
Odpowiedz
A u mnie może mieć 5 YR. : D

Koniec offtopu.~

Lubię Twój pamiętnik, Cheer. C:
Jest taki ciekawy. :3
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
14.04.2011, czwartek.

Leo i Lisa odeszli od Leny. Biedactwo, to zawsze przykry moment, gdy wiesz, że masz zacząć być samodzielna.
Jednak Lenka zaskakująco dobrze sobie poradziła - nawet nie płakała i zażądała zmiany zabawki z robota na konika. Oczywiście maleństwo trzeba było nakarmić, szczęśliwie mamy dożywotni zapas jedzenia dla niemowlaków. c: Żeby zapełnić serduszka happy zagrałyśmy w Sound Block. Małej bardzo się spodobało. : D
Mam nadzieję, że pójdzie w ślady swoich rodziców. c;
Pytanie za 20gp: Jaką muzykę gra Lena?
PS: Dziękuję za miłe komentarze. Cieszę się, że podoba Wam się mój pamiętnik. :'3
Z sekretnika Leny
[i]Dziś odeszli moi rodzice. :c Było mi trochę przykro, ale z drugiej strony... nie jest tak źle. c;
Jak wcześniej wspominałam z rana uciekłam z MS'a. W 'prawdziwym' świecie było super! : D
Odpowiedz
Haha, super. Duży uśmiech
A jaka słodka godzilla :3.
Odpowiedz
Ale wielki ten Twój chomik. XDD
Fajnie, to zdjęcie jak Tsubutchi siedzi na ms'ie jest genialne. 8D
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz