Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 4.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potomkowie Amiki. *v* ... I pewni dalecy krewni.
Uśmiech 
Dołączam do zabawy Uśmiech

Hej. To może zacznę. Od razu uprzedzam, że tego dnia niestety nie będę mogła dodawać zdjęć :/.

Zresetowałam tama, ustawiłam czas, wpisałam swoją nazwę/nick. I już po chwili
na ekranie pojawiło się jajko. Jak każda przyszła mamusia Język
z niecierpliwością i ekscytacją równą narodzin słoniątka XD czekałam, co "wyskoczy" z muzycznego jajeczka. I proszę! Moim oczom
ukazała się słodziudka dziewczynka :3,
nazwałam ją "Fiumeee?" Szczęśliwy (fiume po włosku oznacza rzeka). Mała interesuje się muzyką rock 'n' roll
(no to ma akurat po mnie Zawstydzony), gra na fortepianie - mój mały Mozzart, ma też pluszowego misia koalę ^^.
W celu rozbawienia nowonarodzonej pepitchi nakarmiłam ją sporą porcją mleka i
takiego czegoś w misce Duży uśmiech. Gdy już mała była najedzona i w pełni sił pograłyśmy, by zdobyć trochę punktów . Na razie ze statystykami u niej słabo, ale to się
nadrobi. Gdy skończyłyśmy grać mój mały Mozzart zachorowałSmutny.
Na szczęście w porę zauważyłam ten
defekt i pomogłam jej wyzdrowieć. Wtedy "tak pięknie" się ucieszyła, uśmiech mojej małej - bezcenne Duży uśmiech! Później jeszcze
trochę zjadła i poszła spać ; ]. Po obudzeniu ewoluowała w Hitodetchi. Jej zainteresowania nie zmieniły się.

Odpowiedz
Dlaczego słoniątka? Duży uśmiech Aż takie grube jajo było? Język
Odpowiedz
Komix "Prima Aprillis!"
[Obrazek: komikso.png]
Taki kawał wykręciła mi wczoraj Fiume -.-, a ja myślałam, że nie potrafi mówić! Nie byłam na Nią zła, w końcu to było Prima Aprillis, a kawał na prawdę jej wyszedł!
: D . Dodam jeszcze, że wczoraj do drzwi naszego domku zapukała przedszkolanka. : ) Pierwsza wizyta w przedszkolu, najwyraźniej nie zadowoliła małej Fiume. - przegrała w skakaniu na skakance z innym tamkiem-pszedszkolakiem :<.
-Mamio, cy j...j...jutlo tes musę iść do psedskola? Pseglałam w śkakankę, a jeśli jutlo tes mi się nie udia i inni mnie nie piolubią?
-Do pszedszkola iść musisz. To nic że Ci się nie udało, jutro na pewno będzie lepiej, a zresztą na skakance świat się nie kończy. :] Z resztą... zdawało mi się, że dobrze rozmawiało ci się, z panią pszedszkolanką?
-Tiak, jeśt baldźo miła.
-No, widzisz. A inne tamki na pewno cię polubią! Wierz mi, na pewno znajdziesz sobię dużo przyjaciół.

Fiume nie miała już wątpliwości, wprost nie mogła doczekać się, kolejnego dnia w przedszkolu. Trenowała grając w muzyczne bloczki, by tym razem okazać się lepszą "na skakance" i zdobyć podziw rówieśników. : ] Lecz po chwili zauważyłam, że moja Fiume nie jest w najlepszym humorze. Wtedy dałam jej do zabawy misia. Tak się ucieszyła, że nad jej małą główką pierwszy raz pojawiło się serduszko, tamek wyszczerzył do mnie swój słodki uśmiech :3.
"Dziękiuję Ci"

Mimo że słońce dawno schowało się za chmurami, to nie był koniec przygód. Gdy już prawie zasypiałam, doszły mnie pewne tajemnicze dźwięki. To oczywiście mój mały Mozzart postanowił w środku nocy pograć na pianinie O matko.

TEN WPIS Z PAMIĘTNIKA przeniosłam tutaj, wcześniej był opublikowany z wczorajszym wpisem.
Odpowiedz
Wiadomość z ostatniej chwili! Duży uśmiech Fiume ewoluowała w Ringotchi <3!
[Obrazek: 43453550177198879456_thumb.jpg]
[Obrazek: 39009958557325745452_thumb.jpg]

Jabłuszko ; ] obecnie interesuje się muzyką klasyczną.
[Obrazek: 80227626285430842170_thumb.jpg]
Odpowiedz
Oj, nie zgadniecie :3. Wczoraj był dzień pełen przygód!
Gdy moja tamka skończyła grać na fortepianie, nie była zbyt szczęśliwa. ;/ Pobawiła się więc pluszowym misiem, ale ja jeszcze nigdy nie widziałam... żeby skakała z misiem na głowie! XD
[Obrazek: 96548120172117941068_thumb.jpg]

No ale cóż. Duży uśmiech
Po jakimś czasie nad główką małej Ringotchi pojawił się wykrzyknik. Ktoś czekał u drzwi. Na spotkanie wyszedł nam nauczyciel szkoły muzycznej. Oznajmił, że szkoła muzyczna na nią czeka.

-Czy to zniaczy, że nie będę już chodzić do przedszkola? - zapytała nieco zdziwiona i podniecona ową informacją Fiume.
-Tak, zobaczysz, na pewno Ci się spodoba! Uśmiech
-Ale...ale... ale co to jest szkoła?
-To takie miejsce w którym zdobywasz dużo wiedzy, w Twoim przypadku będzie to szkoła muzyczna, gdzie będziesz doskanalić swój talent.
-O, to już nie mogę się doczekać!

Gdy nauczyciel wyszedł, Fiume poczęła ciągnąć nogawkę w stronę drzwi.

-Ja już chcę do szkoły! Mamo, szybko! Bo się spóźnimy. - nalegała.

Na podwórku szkolnym poznała dwie tamki: Penny i Thu. Dziewczyny założyły zespół o nazwie "Rock It!!" Czyli "Zakręć Tym". Nie wiem czy nazwa była do końca trafna, ponieważ grupa grała muzykę klasyczną ;D, jednakże w tej chwili wykonuje utwory muzyki jazzowej.

Fiumeee? - fortepian.
[Obrazek: 09216128235733735697_thumb.jpg]

Thu - tównież fortepian.
[Obrazek: 23515533204886102363_thumb.jpg]

Penny - gitara basowa.
[Obrazek: 89456858000252926668_thumb.jpg]

Zespół założony... teraz lekcja!
Tamkę nie chciało się słuchać nudnego paplania profesora XD, więc szybko wyszły z zajęć i oddały się grze. Oh! Jaka to piękna melodia :3! Trzeba przyznać, mają talent! ;D

[Obrazek: 96856163190579386994_thumb.jpg]

Ale to jeszcze nie koniec nowinek z życia małego Mozzart'a - Fiume.
Było już późno gdy nad jej głową pojawił się wykrzyknik. To król :3! Podarował Nam 2000p. Duży uśmiech
Odpowiedz
Fajnie, i plus za wyraźne zdjęcia.
[Obrazek: 83688019188091554304.png]
♥♥♥
Odpowiedz
Wczoraj, zrobiłyśmy sobię z Fiume małą sesje zdjęciową, oto najlepsze zdjęcia Oczko :

Z tulipankiem. :3
[Obrazek: 90332173516490294837_thumb.jpg]
Z trampkami XD.
[Obrazek: 29012821934846906773_thumb.jpg]
Szaro :< .
[Obrazek: 12831598364496486613_thumb.jpg]

[Obrazek: 64771533946567774546_thumb.jpg]
Ah, krokusy. ^^
[Obrazek: 84164308122973660720_thumb.jpg]

A teraz mała zagadka. Język
Jakimi tamkami są... przyjaciele Fiumeee? z zepsołu - Thu i Poppy nagrodą za odgadnięcie, obojga, "ras" nagrodą jest 5GP (zdjęcia obu tamków w poprzednim poście).

Razem z Fiume, zachęcamy do brania udziału. :3
PS: Po kliknięciu zdjęcia powiększają się.
Odpowiedz
Chamametchi i Ichigotchi.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
(03-04-2011, 18:36)Dogz20 napisał(a): Chamametchi i Ichigotchi.

Jasne ^^, już dotuję. Język
Odpowiedz
Ciekawe zdjęcia. ; )
[Obrazek: e16h3q.jpg]
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Odpowiedz
Bardzo fajny pamiętnik, oby tak dalej, zdjęcia wyraźne :].
Odpowiedz
(dzisiaj zdjęć do większości wydarzeń niestety nie będzie :< , przepraszam, ale nie wiem czemu Fiume budzi się zawsze gdy leżę już w łóżku, a wtyedy zazwyczaj nie mam przy sobię aparatu, a zdarzenia, które dziś opisuje, są właśnie ze wczoraj. ;/ )

Więc tak... do drzwi naszego domu znów zapukał Król Gotchi! ;o I ponownie wręczył nam 200p. ;o
Po pewnym czasie, zauważyłam że Fiume zaczęła się dziwnie zachowywać, już po chwili moja Ringotchi ewoluowała w Sebiretchi. Nie powiem, że jestem jakoś szczególnie zadowolona. No ale to nic, nie wygląd się liczy Oczko i tak jestem dumna z Fiumeee :3.
[Obrazek: 54151798956430984854_thumb.jpg]

A i jeszcze statystyki:
[Obrazek: 83953866257354671463_thumb.jpg]

Fiume najedzona puddingiem < mmm, aż ślinka cieknie :>> pognała na spodkanie ze swoim zespołem. Pięć sekund później stanął przed nimi nauczyciel, tym razem jednak nie pełnił on roli profesora. Zapowiedział eliminacje o.o! - wyłonili się jurorzy, nikt oprócz mnie nie był zbytnio stremowany, w zasadzie wszyscy byli w dobrych nastrojach. Fiumeee?, Poppy i Thu zaczęły grać. *Stop* - koniec, teraz czas na werdykt O.O, wstrzymałam oddech. Eh, dwoje było na nie, a tylko jedna osoba na tak ;((. Po jakimś czasie zespół ponownie spróbował swoich sił. I znów - te same noty. :<

Ale dość smutnych wiadomości, zmieńmy temat. Przypomniało mi się jeszcze o Tamagotchi, które dostała Fiume od nauczyciela muzyki, gdy zaprosił ją do szkoły. Okazało się że Mozzart (ale już nie mały Oczko) pokochał tmgc! Duży uśmiech Hmmm... dziwne, moje tamagotchi bawi się własnym tama? XD

To wszystko, teraz czekamy na swatkę. Język A właściwie... najpierw aż moja Fiume się obudzi, ale to może jeszcze potrwać. :c Mam dla Was niespodziankę, ale to później < buahah xd >. Zapomniała bym... dziękuję za komentarze i proszę o więcej :3.
Odpowiedz
Zagadka! ;D

Moja żółta* sebiretchi - Fiumeee, kocha cukierki. Oczko Chciała bym zrobić jej niespodziankę i kupić dla niej paczkę ulubionych cukierków. Nie stety zapomniałam jaki jest Jej ulubiony smak. Wiem tylko że był to smak związany z jej wyglądem (a dokłaniej kolorem). Jak myślicie jaki mógł być to smak?

Zagadka bardzo prosta, wręcz dziecinnie prosta. Ale za jej rozwiązanie można zyskać 15Gp. Więc myślę że warto.
Zapraszam do brania udziału! ^^
Odpowiedz
Cytrynowy lub bananowy smak. C:
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Cytrynowy. ^^ Dziękuję za przypomnienie Duży uśmiech. ~ juz dotujem.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości