Źródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://moje-nasze-tamagotchi.blog.onet.pl/Moje-Tamki-i-cos-fajnego,2,ID347806692,n">http://moje-nasze-tamagotchi.blog.onet. ... 47806692,n</a><!-- m -->
Właściwie, to jakie nowe funkcje, postacie ma EnTama?
Jest to takie v.4, tyle, że po japońsku. :>
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
Właśnie że OGROMNE różnice. I to nie 4,5 tylko v4.
Sory za błąd, już poprawiam. Wymień jakie ma różnice. :> // sajmon
Można gotować. I zapewne tak jak w Uratama - W pracy nie ma gry. ^_^
No jest gotowanie, chyba więcej prac niż w connexion, jest e-tamago, punkty życiowe można zbierać poprzez używanie itemów, i co najważniejsze- są trzy rodzaje niemowlaków. Są dwa do mame, dwa do meme, dwa do kuchi i z każdych może wyrosnąć coś innego TYLKO z rodziny określonej. No i jest specjalna grupa- hatena. Trzeba mieć specjalną kartę do swatki aby urodziło się niemowle z tej grupy.
Aa, przed dostaniem się do szkoły tamos pisze test do którego nauczyciela ma uczęszczać, i są ustalone godziny szkoły i pracy. I prace można dostać ZAWSZE.
Dziękuję. :> // sajmon
Hilla ma Entama, Michu. (:
Ja mam, Osu ma z 38529529 entama. XD
I ma normalne, UraTama (japońskie v4,5) ma niebieskie.
Napisałam, że normalne.
Ja się nie nadaję na pamiętnik, może potem zrobię.
OsuMesu
Niezarejestrowany
Michu, mam tą obudowę, chodzi Ci o taką z Twin Packa, żółtą z różowymi listkami? :3
Mam kilka EnTama i bardzo różnią się od v4. :3
Więcej postaci - bardzo dużo niemowlaków i dzieci, specjalna grupa Hatena. :3
Gry - Razem 4. W pierwszej musimy odkrywać karty, w drugiej na taki manekin zbierać ciuchy i unikać kupek, a w trzeciej zbijamy klocki żeby uwolnić niemowlaka. :3 To główne gry. :3 Mamy jeszcze jedną - musimy odszukiwać punkty życiowe zapakowane w paczkach. W tą grę możemy zagrać jak Tamek idzie do szkoły. Prawie niczym nie różni się od tej z v4 i v4.5, ale nie dostajemy podpowiedzi, sami musimy zgadnąć gdzie są punkty. :3
Zostawanie w przedszkolu lub w szkole - Możemy wysłać Tamka do szkoły lub do przedszkola na dłuższy czas. Będzie gadał sobie z przedszkolanką lub z nauczycielem. :3 Musimy tylko nie klikać przycisku żadnego jak tam pójdzie. Ale uwaga, to nie trwa cały dzień, Tamek po jakimś czasie idzie do domu. :3
Więcej przedmiotów - przedmioty są super, jest ich bardzo dużo. Niektóre dodają punkty życiowe. Uwaga, możemy używać przedmiotów, które dostaniemy od przedszkolanki/nauczyciela/do pracy. :3
Listy - listy są bardzo rozbudowane. Dostajemy takie, które mogą uszczęśliwić Tamka, ale też mogą rozweselić. :3 W niektórych odbierają nam GP, a w niektórych dostajemy ich trochę. :3
Gotowanie - można gotować, ale trzeba połączyć ze sobą odpowiednie składniki. Tamki z grupy Hatena podobno nie mogą gotować, bo nie mają swojej grupy składników.
Nie ma sklepu - jest uliczny sprzedawca, przychodzi o określonych godzinach. Przynosi tylko jeden przedmiot.
Macie jeszcze jakieś pytania? :3 Zadawajcie. :3
Jest jeszcze entama cyoi/ciao. Ta edycja nie różni się prawie niczym, tylko obudowami i grami (są łatwiejsze).
Ja znalazłam właśnie swoje entama. Ale widzę że bateria siadła. DD:
OsuMesu
Niezarejestrowany
Hilla napisał(a):Ja mam, Osu ma z 38529529 entama. XD
Dokładnie. :3 XDDD
Hilla napisał(a):Jest jeszcze entama cyoi/ciao. Ta edycja nie różni się prawie niczym, tylko obudowami i grami (są łatwiejsze).
Dokładnie, Cyoi różni się grami. :3 Ale Ciao ma takie same, tylko inne obudowy. :3
Z edycji Cyoi mam 2 EnTama (to białe i niebieskie), a z Ciao jedno (to różowe z Mametchi). :3
Hilla, a jaki masz kolor EnTama, powiedz, narobiłaś mi ciekawości. XDDDD
Ja zrobię pamiętnik jak aparat naprawię, bo grat działać nie chce. XD
Proszę. (znalazłam baterię jakąś. XD)
Sry za jakość, ale DSi to nie lustrzanka. D:
Liczba postów: 889
Liczba wątków: 11
Tamagotchi: v3, v4, En, v4.5, v5, v5.5, v6, iD
Jej, ciekawe to tama. C:
OsuMesu napisał(a):Macie jeszcze jakieś pytania? :3
A czy można zapauzować tama?
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Cytat:A czy można zapauzować tama?
Nie. Musisz wejść w zegar i dać na ustawienie godziny.
OsuMesu
Niezarejestrowany
Hilla, śliczne, masz Togetchi. :3
O, acekard z boku leży. XD
|