Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ze wsi.
Rozdział I: Szkoła.

Jak zwykle wstałem, ubrałem się i poszedłem do szkoły. Trwało to ponieważ mieszkałem na wsi a szkoła jest dość daleko tak właściwie to w centrum miasta. Po dość długiej drodze nareszcie dotarłem do szkoły, jak zwykle, nikt nie zwracał na mnie uwagi bo byłem ze wsi, nie wiedziałem jak jest w mieście bo rzadko tam bywałem. Wszyscy mieli jakieś super rzeczy: zegarki komórki i wiele innych rzeczy. A ja? Nic szczególnego, nikt mnie nie lubił bo byłem ze wsi, nie rozumiałem ich. Wszedłem do klasy, siedziałem sam. Pani oddała nasze kartkówki, usłyszałem rozmowę dwóch dziewczyn tak jakby najważniejszych w klasie. Obgadywały mnie, że mam brzydkie buty, ogólnie traktowały mnie jakbym nie był człowiekiem. Nie mogłem dłużej tego słuchać, było mi strasznie smutno, nie lubiłem donosić. Myślałem że zaraz się wścieknę, nigdy nie rozmawiałem o moich problemach z innymi bo mama pracowała na roli z ojcem. Nie słuchałem też takiej muzyki jak dziewczyny np. Justina Biebera ani jak chłopcy żadnych innych zespołów. Pani mówiła nam o liczbach ujemnych. Byłem najmniej lubianym w szkole, zadzwonił dzwonek wydawało się że miała to być kolejna samotna lekcja jednak nie tym razem...

Powiedzcie co mam poprawić itp.
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
Poprawić? Dużo.
Akcja za szybko się dzieje, zdania są ułożone beznadziejnie, nudne i w ogóle nic się nie dzieje. Powtórzenia.
Odpowiedz
Inka napisał(a):Akcja za szybko się dzieje,
Inka napisał(a):w ogóle nic się nie dzieje.
XD?

Przecinki!

I dlaczego takie krótkie?
Odpowiedz
Lisette napisał(a):
Inka napisał(a):Akcja za szybko się dzieje,
Inka napisał(a):w ogóle nic się nie dzieje.
XD?
No w sensie że nie ma akcji, no. D:
Odpowiedz
Color napisał(a):Jak zwykle wstałem, ubrałem się i poszedłem do szkoły.
Ten początek mi nie leży tutaj.
Color napisał(a):mieszkałem na wsi
Color napisał(a):byłem ze wsi
Color napisał(a):bo byłem ze wsi
X_X
Bohater za każdym razem podkreśla, że jest ze wsi. D:
Takie jest denne.
Unhappy Junhyung is unhappy.
Odpowiedz
Sądzę to co inni. :/ Dam ci 5/10.
Odpowiedz
Pierwsze zdanie nie zachwyca. W sumie to żadne nie zachwyca.
Color napisał(a):dziewczyn tak jakby najważniejszych w klasie
W opowiadaniu nie pisze się "tak jakby", "ten tego", "no, tamten tu, co tam tego, no". Wgl po przeczytaniu mam wrażenie, że to pamiętnik.
[Obrazek: 30loqc4.png]
Odpowiedz
Color napisał(a):Wszyscy mieli jakieś super rzeczy: zegarki komórki i wiele innych rzeczy.
Przypominam zasadę z 2 klasy: Jak wyliczasz, stawiaj przecinki.
Za mało mi to mówi.
Color napisał(a):Pani oddała nasze kartkówki, usłyszałem rozmowę dwóch dziewczyn tak jakby najważniejszych w klasie.
Tak jakby?
halfi napisał(a):Color napisał/a:
mieszkałem na wsi

Color napisał/a:
byłem ze wsi

Color napisał/a:
bo byłem ze wsi

X_X
Bohater za każdym razem podkreśla, że jest ze wsi. D:
Właśnie.
To w zasadzie pamiętnika. Popraw, bo mnie to odpycha.
[Obrazek: userpeach.png]
[Obrazek: userpeach2.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości