Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bella meets Abstrakt
@Inka, @Michu - dziękuję!! Cieszę się, że podobają Wam się moje wypociny, takie codzienne pisanie przypomina mi mój pamiętnik iD, to były czasy. ;_; Ale chyba trochę wyszłam z wprawy.
@Maciek - ja absolutnie kocham cały Twin Stars Land, chmurki, gwiazdki, pastele, ummm, czy mogę się tam przeprowadzić?? Uwielbiam ten chmurkowy lunapark, który jest tam trzecią opcją. ;_; Mogę na niego patrzeć godzinami. A z quizem się poddałam, udaje mi się często trafić 2/3, więc 140gp wpada i jest okej. XD

[Obrazek: HbHFKJ9.png]

Od wczoraj pojawiła się nowa animacja sezonowa, bardzo adekwatna do panujących w Polsce temperatur (i, Bogu dzięki, jakis tysiąc razy mniej wkurzająca niż yeti nawalający nasz dom śnieżkami, ale ja tego miałam dosyyyyć).

[Obrazek: 03S5WN2.jpg]

Po krótkim wypoczynku w basenie wybrałam się jeszcze kilka razy do Twin Stars Landu, by w końcu usidlić wybranka dla Lovelitchi. Męczyłyśmy go tak długo, że sam się oświadczył (#cebuladeals, za drogie te pierścionki).

[Obrazek: Cojpomk.jpg]

Animacja ślubna jest inna niż w Sanrio m!xie, a gdy zobaczyłam lecącego nad parą młodą kucyka z Twin Stars Landu, to po prostu się roztopiłam ze słodkości i jeszcze szybko uchwyciłam na zdjęciu mnogośc gości weselnych. Oczywiście nie mogło zabraknąć człowieka-Gudetamy, który może być świetnym źródłem koszmarów, dzięki, Japonio.

[Obrazek: p0mtH8b.jpg]

Ku mojemu zaskoczeniu z tego związku wykluło się dwóch chłopców! Zaskoczeniu, że od razu bliźniaki, nie, że chłopcy, lol. Na to akurat byłam przygotowana doświadczeniem, haha. Nazwałam ich Orion oraz Nimbus, tak chmurkowo-gwiezdnie, może dzięki temu zgarną więcej genów od taty!

[Obrazek: 9NNPOsR.jpg]

Gdy chłopcy trochę podrośli, a ja chciałam wyjść na dwór, od razu w domku wyrosły nam truskawki i rozpoczęła się animacja odblokowująca Strawberry Kingdom - to pewnie z powodu ustawionej przeze mnie tapetki, która najwyraźniej działa w drugiej generacji.

[Obrazek: PNKVYYJ.jpg]

Byłam mega ciekawa, co będzie pod trzecią opcją w tej lokacji, więc od razu poszłam to sprawdzić. Okazuje się, że Król Truskawka zaprasza nas na jakąś wielką wyżerkę, w to mi graj.

[Obrazek: SiIp7Tt.jpg]

Gdy wróciliśmy do pokoju, chciałam wyjść na dwór, ale zaczęła się kolejna animacja odblokowująca lokację, tym razem Puroland. Stahp, ja chcę tylko zobaczyć, jaka jest pogoda. XDDD

[Obrazek: tpBlZec.jpg]

Na razie nie mamy żadnego zwierzaczka, polowaniem na nie zajmę się jutro. I sorry za ten brak konsekwencji w tłach, mam mega problem z dobrym uchwyceniem ekranu w kadrach robionych na szybko, i łapiąc światło słoneczne lepiej wychodzi. Niestety kosztem zabałaganionego tła, ech.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Boże, ten gudetama. XDDDDDDDDDD
I podpisuję się pod tym, co napisała Michu, ten berecik jest taki uroczy. ;________;
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
@Michu - tak, odblokowałam! On jest chyba w Strawberry Kingdom jeśli się nie mylę? Brakuje mi tylko Toy Landu, ale tam jest ten robocik i ta pastereczka tylko.
@Michu, Inka - berecik jest od razu w TamaDepa do kupienia, i też go uwielbiam!

[Obrazek: 6Tm9keg.jpg]

Wczoraj przed snem (chyba koło 22?) zauważyłam, że ekran mojego Meetsa się podświetlił, więc szybko rzucilam się sprawdzać, co tam się dzieje. Okazało się, że przyłapałam śniący się chłopcom koszmar! Dla mnie to coś nowego, bo wszystkie Tama mam cały czas na wyciszeniu ze względu na Coco, więc rzadko mam okazję złapać jakiś randomowy event tego typu.

[Obrazek: sQWywGI.jpg]

Dzisiaj koło południa chłopcy ewoluowali w nastolatków i jestem w nich absolutnie, totalnie zakochana. No spójrzcie tylko, same najlepsze geny od rodziców. ;___; Prooooszę, niech te uszy mamusi nie wyskoczą przy kolejnej ewolucji. Proszęproszęproszę.

[Obrazek: Q6uG1b8.jpg]

Dziś zabrałam ich do chmurkowego lunaparku, o którym wspomniałam wcześniej. Liczyłam, że spotkają tam tatę, ale akurat trafiliśmy na ciocię Lalę.

[Obrazek: YAYEgbT.jpg]

Zarobiłam już okrągłą sumkę i zaczęłam kupować zabawki. Te ze zwykłego sklepu w TamaDepa mnie raczej nie kręcą (interesuje mnie ewentualnie bicykl i frisbee, ale to jak zostanie mi miejsce w skrzyni, plus obie te rzeczy kosztują ponad tysiąc, to jednak wydatek), więc zajrzałam do sklepów w nowych lokacjach. W wystawnym centrum handlowym w Strawberry Kingdom znalazłam prześliczny zestaw balonów za zaledwie 500gp, więc kupiłam go od razu. Okazało się, że było warto, bo ma bardzo fajną animację!

[Obrazek: TJ0dgBv.jpg]

Na tym miałam kończyć post, ale gdy przerzucałam zdjęcia na komputer, odkryłam kolejną animację sezonową - Orion i Nimbus wybrali się do wesołego miasteczka na watę cukrową!

[Obrazek: fOACz11.jpg]

Przepraszam, że ten post dziś taki biedny, ale w sumie całe popołudnie byłam z przyjaciółkami na obiedzie, i nie bardzo miałam czas, żeby robić jakieś dobre fotki. :C Mogłabym Wam tu wstawić fotkę Tama z moim kotletem sojowym, ale nie wiem czy to by był dobry content, haha.
Odpowiedz
[Obrazek: G22o0xj.jpg]

Z dedykacją, haha. <3

Nieskromnie przyznam, że to najlepsze etui, jakie zrobiłam do tej pory, jestem z niego strasznie dumna. ;_; Znalazłam tę cudowną włóczkę u babci i sobie przytuliłam cały motek na przyszłość. Może jak zacznę robić jakieś nowe rzeczy na szydełku, to też z tego.
Wiesz co, właśnie mam trochę problem z odpowiedzeniem Ci na to pytanie. Jak na razie jestem zakochana w tym Meetsie, ale prawda jest taka, że to praktycznie m!x vol2. Te same lokacje, te same itemki, te same tapetki. Baaardzo dużo dodaje tutaj apka, jeśli ją masz i możesz sobie ściągać tapetki z eventów i żenić z postaciami tam dostępnymi, no to wielki improvement, ale jeśli apki nie masz/nie jara Cię, to szczerze? Chyba lepiej kupić chociażby takie Fantasy, które ma nowe postacie i nowy content, a myślę, że też będzie naprawione w kwestii lagów, jeśli to jest. Bo jeśli nie masz nadmiaru pieniędzy na Tama i lubisz mieć po prostu nowy gameplay, to tutaj możesz być trochę rozczarowana. Ale nie powiem, jest po prostu prześliczne i słodziutkie, więc w kolekcji warto je mieć. :c
Odpowiedz
Ale oni uroczy. ;___;
I bardzo zacny kotlet! XD
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
@Marta, nahhh, proszę, nie martw się tłami na zdjęciach - myślę, że w pamiętniku dużo ważniejsze jest wyraźne uchwycenie danego momentu na ekranie, no a Tobie wychodzi to naprawdę bardzo, baaaardzo dobrze.♥ Anyhooo, uwielbiam animacje sezonowe w Meetsach (chociaż mnie też zimowa niesamowicie irytowała, duh), szczególnie letnia strasznie przypadła mi do gustu, ale zastanawiam się, czy nie przegapiłem przypadkowo wiosennej animacji, no bo w ogóle jej sobie nie przypomina, huh?? Pamiętasz może, czy w ogóle jakaś tam się pojawiła? 
No i aaaaaaa, naprawdę nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak Orion i Nimbus będą wyglądać, gdy podrosną, gdyż ponieważ bo, na ten moment wyglądają przeuroczo, hahah!;_______________;

Przez Ciebie mam ochotę włączyć Meetsa, ale musiałbym pomóc mu umrzeć, no bo mi się zbugował, meh.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
@Inka: bardzo zacny i bardzo dobry, polecam House of Seitan jak będziesz w Gdańsku kolejnym razem!
@Michu: myślę, że Fantasy to będzie dobra decyzja, zdecydowanie!
@Maciek: cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia, aaa! To mega komplement. Ja zupełnie nie wiem, jak wyglądała wiosenna animacja, bo swojego białego Meetsa zboxowałam w styczniu i od tamtego czasu go nie uruchamiałam.

[Obrazek: O5epMKH.jpg]

Wczoraj wieczorem, gdy wychodziłam na dwór, przyuważyłam kolejną śmieszną animację, w której chłopcy podskakują tak długo, aż rozwścieczą mieszkającego w ich ogródku krecika (dzień dobry, czy to Resetti??).

[Obrazek: k6X0RkC.jpg]

Przed samym zaśnięciem udało nam się wyrwać kolejnego cudownego zwierzaka, tym razem na truskawkowe baloniki. Uwielbiam dostępne w tym Meetsie gatunki. ;__; I już jestem ciekawa, jakie z niego będą mixy, ale na razie żaden inny gość nie chce nas odwiedzić. :C

[Obrazek: E4ic7V1.jpg]

Dziś rano zostawiłam bliźniaków w domu rodziców, bo miałam kilka spraw do załatwienia. Gdy wróciłam i po południu robiłam zdjęcia na instagrama, chłopcy na moich oczach ewoluowali...

[Obrazek: eeXBu18.jpg]

SPÓJRZCIE TYLKO NA TE SŁODZIAKI. KOCHAM JE. KOCHAM JEEEEEEE. I zbieram głosy, z kim ich wyswatać. Bo na razie mam ochotę na Nijifuwatchi. <3

[Obrazek: vIV7HIe.jpg]

Zaraz po ewolucji pobiegłam odblokować Toy Land, ostatnią lokalizację, której mi jeszcze brakowało. Dałam bliźniakom bębenek, a w naszym pokoju od razu pojawił się pluszowy miś, który potem zaprowadził cały marsz zabawek do nowej lokacji.

[Obrazek: VNPfKlV.jpg]

Totalnie zapomniałam, co jest trzecią opcją w tej lokacji, więc gdy zobaczyłam ekran startowy gry to ogłupiałam ze szczęścia. To przecież trampoliny, tym razem bez lagów!!! Tym samym mam już cztery grywalne gry i ten nieszczęsny quiz po japońsku. W klasycznym Meetsie były chyba tylko cztery gry łącznie? Nie mylę się?

[Obrazek: IL3B7ip.jpg]

Gdy przeglądałam kupione do tej pory akcesoria, znalazłam w skrzyni jakąś koronę? Gdy wczoraj zwiedzałam Strawberry Kingdom, pod koniec animacji z wyżerką u króla pojawiła się jakaś paczka z koroną, ale zupełnie nie pomyślałam, że na serio dostanę itemek, haha.

[Obrazek: 4mgC7bM.jpg]

Jeszcze widziałam na grupie, że dziś w appce pojawiła się My Melody, oby dawała jakieś nowe, fajne itemki!
Odpowiedz
@Michu, @Marta, znalazłem rozpiskę animacji specjalnych w Meetsie, no i... 
@Marta, aaaaaaaaaaaa, Orion i Nimbus wyglądają naprawdę przeuroczo i nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale strasznie przypominają mi postacie żywcem wyjęte z uniwersum Studia Ghibliego??♥;______; No i baaaaardzo się cieszę, że bliźniacy nie oddzieczyli niechcianych przez Ciebie genów po Lovelitchi, haahha!!
Natomiast jeżeli chodzi o postać, z którą mogłabyś zeswatać jednego z nich - wydaje mi się, że Nijifuwatchi i jej puszyste geny są zawsze dobrym rozwiązaniem. Chociaż, widziałem, że ludziom wychodzą naprawdę prześliczne miksy z Kuromi. O, tutaj, zobacz proszę: https://www.instagram.com/p/BzcW2wyFZcT/
Odpowiedz
O nieee, ta animacja wygląda na śliczną, przypomina mi tę z +C. D: Szkoda, że ją przegapiliśmy. I kurczę, faktycznie widzę to podobieństwo do postaci z Ghibli!! To ta ich... chmurkowość.

[Obrazek: EV7K6lt.jpg]

Orion i Nimbus tak długo podrywali Nijifuwatchi, że ta w końcu oświadczyła się jednemu z nich. Z tego związku urodziła się parka uroczych chłopców (zaczynam mieć flashbacki do m!xa. stahp. jeśli trzecia generacja to też będzie/będą chłopcy, to się wścieknę asfgkjdg). Nazwałam ich Marsh i Mellow, haha. Jako dzieci wyglądali dokładnie jak poprzednia generacja, tylko jeden miał niebieskie włosy, a drugi różowe. Dziś zmienili się w nastolatków, i aaaa, Mellow, Ty słodziaku. Może wiecie, żeby wybrać tego drugiego bliźniaka na ślub, to ja muszę się oświadczyć, prawda? ;_;
Za chłopcami widać bambusową dekorację, ponieważ dziś w Japonii obchodzone jest święto Tanabata; dzień, w którym spełniają się życzenia zawieszone na pędach bambusa.

[Obrazek: PSkJ14O.jpg]

Złapałam chłopakom tego samego truskawkowego zwierzaka co poprzednio, ponieważ tym razem chciałam zabawić się w miksowanie. Gdy dziś rano wyszłam do ogrodu, zobaczyłam to cudo, które zarywało do mojego truskawka. ;_;

[Obrazek: Tm6U01c.jpg]

Efekt tej krzyżówki przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Dostanę cukrzycy od tego Tamagotchi.

[Obrazek: DOXMspS.jpg]

Swoją drogą, czy w tej Japonii mogłoby w końcu przestać padać? Jeszcze w Meetsie idzie to wytrzymać, ale w +C cały czas wichury i nie da się wyjść na spacer. Chociaż nie wiem, czy temu panu to jakoś bardzo przeszkadza. Machamy do Ciebie, Maciek!!

[Obrazek: 1XwhsYf.jpg]

Wracając do puszystych bliźniaków - zaczęłam się dziś zastanowić, z kim ich zmiksować, i chyba faktycznie padnie teraz na Kuromi, zaczęłam więc już podchody. Wybrałam się do Melody Forest z jej ulubioną zabawką i od razu na nią trafiłam.

[Obrazek: VAXVc4H.jpg]

O rany, czy to jakiś demon??

[Obrazek: 8QsUAbT.jpg]

Na szczęście z pomocą pluszowego przyjaciela udało się uratować świat!

[Obrazek: BXdt9Fv.jpg]
Odpowiedz
Ostatnio miałam w iD L trzech chłopców pod rząd (pominę dwóch Shinshitchich jednego po drugim, bo nie umiałam wycelować w Mamecza lol), w różowym +C też Mametchi przed pauzą, w niebieskim teraz, m!x to nawet nie piszę, serio jakaś klątwa. Chętnie się wymienię płciami, Michu. ;_;
Odpowiedz
@Marta, no nie?? Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda nam się zobaczyć tą specjalną animację, chociaż uhh, martwię się, że znowu o niej kompletnie zapomnę, no bo Meets zdecydowanie nie jest wersją, do której chętnie wracam (chyba, że znowu zobaczę Twoje prześliczne zdjęcia, które mnie.. zainspirują, o). Anyhooo!! Naprawdę strasznie Ci współczuję kolejnych męskich genów, musiałaś nieźle podpaść bóstwom Sanrio, huh. Koniecznie w tym roku spróbuj na swoim bambusie zawiesić karteczkę z dopiskiem "NIGDY WIĘCEJ CHŁOPAKÓW!!!! No albo przez najbliższe trzy generacje!!!". 
Ahh, no i przepraszam, ale niestety nie mam zielonego pojęcia, jak wygląda proces swatania bliźniaków, więc niestety zupełnie nie potrafię Ci pomóc, ale mam nadzieję, że uda Ci się to rozgryźć, bo Mellow wygląda przecudownie.;_______;

*Przewija nowy wpis @Marty z niebezpiecznie wysokim poziomem cukru, przewija, przewija....*
[Obrazek: gif-kawaii-love-pastel-Favim.com-2364947.gif]

OHMIIIGOSHHH, NEMUTCHI, MÓJ ŚPIOSZEK, AAAAAAAAAAAAAAAA!!♥ @Marta, opiekuj się proszę dobrze moim synkiem, jestem pewien, że on woli zostać w domku z kubeczkiem gorącej herbatki!!
Odpowiedz
@Maciek: Nemutchi dostał cały dzbanek gorącej herbatki i pilnowałam, by nie wychodził na tę straszną pogodę!

[Obrazek: 0u9VTXM.jpg]

Panowie wyrośli na niesamowitych przystojniaków, jak na razie nie mogę narzekać na mixy w tym Tamagotchi.

[Obrazek: 012cSPc.jpg]

Strasznie polubiłam grę w sushi, bo jest szybka i przyjemna, gdy nie ma Meetsowych lagów, więc zarobiłam w ten sposób sporo gotchipointsów. Marsh i Mallow postanowili wydać te pieniądze w luksusowym sklepie w Strawberry Kingdom. wybaczcie ten odpryśnięty lakier, nie miałam kiedy go zmyć

[Obrazek: i1ae0Pk.jpg]

Burżujski zestaw do herbaty brzmi jak doskonały plan.

[Obrazek: uItDykK.jpg]

Okazało się, że to ulubiony przedmiot moich chłopców! Specjalna animacja obejmuje króla, który wpada na podwieczorek z tortem.

[Obrazek: TlpSGkQ.jpg]

Kuromi już raz próbowała się nam oświadczyć, ale pierścionek dostał Marsh, a ja naprawdę chciałam wyswatać Mallowa, więc zaryzykowałam i kupiłam ten tani pierścionek. Wtedy gdy wybierasz w lokacji opcję oświadczyn, pojawia się pytanie, które z bliźniąt ma wziąć ślub. Ufff.

[Obrazek: bXwnSzy.jpg]

Kuromi na szczęście była chętna na mariaż z którymkolwiek z bliźniaków. Słodka z nich para. <3

[Obrazek: Ngrsp4w.jpg]

I SŁUCHAJCIE, URODZIŁA SIĘ Z TEGO DZIEWCZYNKA!!!!! NARESZCIEEEEEEE

[Obrazek: roCRchM.jpg]

Generalnie to ona już jest nastolatką, mam trochę obsuwę w postach ze względu na wczorajsze urodziny i nie tylko. W następne dni trochę podgonię z postami. ^^
Odpowiedz
Omg, uczyłam się z tego mnemonic chart kiedyś, hahaha. XD I kocham rodziców Kuromi, omg. Piękna rodzinka. XD

Mam nadzieję, że Kara będzie śliczna, puszysta i kochana. <3
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
[Obrazek: M9FjOoH.jpg]

We wtorek, w dniu moich urodzin, po raz pierwszy zobaczyłam specjalną animację na kolorowym Tamagotchi!

[Obrazek: LVAmghx.jpg]

Uruchomiłam też specjalny atak balonów, przesłodkie to było. <3 Strasznie mi się podoba, że dekoracja ze zdjęcia wyżej wisi w pokoju cały dzień.

[Obrazek: ENJtQfM.jpg]

Kara sobie elegancko rosła, ale z niepokojem obserwowałam włosy na jej głowie. Toż specjalnie wyswatałam Kuromi z Mallowem, żeby nie mieć znowu tej czupryny. :/

[Obrazek: ZjrlLSj.jpg]

Dziesiątego poszłyśmy do parku zapolować na Eko Trojaczki. Liczyłam, że dostanę jakiś rabat, ale niestety, tym razem tylko eko badge.

[Obrazek: mcBUOxE.jpg]

Gdy Kara w końcu dorosła, nie mogłam być na nią zła, mimo tych włosów. Kocham ten cwaniacki wyraz twarzy. XD

[Obrazek: 35IgD0h.jpg]

Pobawiłam się z Karą dwa dni, chyba nie lubiła tej tapety, bo cały czas płakała w kącie, nawet z wysokim happy. Słyszałam na grupie, że niektóre miksy nie lubią konkretnych tapet i w jej przypadku wydawało mi się to prawdziwe. Zmiksowałam ją z Cinnamonrollem, bo nie mogłam przegapić okazji (to może być jedyna dziewczynka na kolejne milion generacji, serio). Z tego związku urodził się chłopak (wow surprising wow totally didn't see that coming), który jest już nastolatkiem. I BOGU DZIĘKI, MA TE GENY CO TRZEBA <3

[Obrazek: 55ZhyMN.jpg]

Sorka, trochę mi się zdjęcie przepaliło na ekranie, dopiero teraz widzę. D: No i nie wiem, co z tym panem dalej, ech, Hello Kitty? Pewnie go trochę sobie zostawię, jak wyrośnie tak śliczny jak się spodziewam (Cinnamonroll + Nijifuwatchi????), no ale w końcu trzeba będzie go z kimś skrzyżować, haha.
Odpowiedz
[Obrazek: n08otFT.png]

Zgodnie z przewidywaniami, mój Shirotchi wyrósł na miksa idealnego. <3

[Obrazek: kes0ifr.jpg]

Byłam przekonana, że będzie kochał chmurkowe kredki, więc dałam mu się nimi chwilę pobawić.

[Obrazek: Udue32m.jpg]

Jakie było jego zdziwienie, gdy z chmur wyskoczył na niego sobowtór!

[Obrazek: xfpzMDV.jpg]

Z racji tego, że pan kolega jest tak przepiękny i na razie nie mam ochoty go swatać (oraz dlatego, że moja cierpliwość do wiecznie płaczących w kącie Meetsów kończy się gdzieś w okolicach 5 generacji), Sanrio Meets na jakiś czas poleciał do pudełka. Kurczę, przesłodka jest ta wersja, i naprawdę mogłaby być tą taką... bazową dla mnie, zawsze odpaloną, ale ja naprawdę nie mogę tego znieść, gdy moje tamki wiecznie płaczą w kącie. ._. Czemu te wersje są aż tak upierdliwe, nie rozumiem tego. No i jak wyrastają mi takie cuda, to szkoda mi je psuć nowymi genami i tak to się właśnie kończy. :c
W zamian postanowiłam odpalić iD L Princess Spacy, za którym już się stęskniłam. To ironiczne, że wersja której nigdy za bardzo nie chciałam (iD L wydawał mi się jakiś taki... przekombinowany? i nie jestem fanką ich obudów też), kupiliśmy ją w sumie na sporym #yolo ("ej zalicytujmy to też, a co"), a jak na razie miałam ją najdłużej odpaloną jednym ciągiem i czuję do niej dziwną więź. Także to chyba właśnie wersje, co do których się tego nie spodziewamy, zostają z nami na dłużej. Po odpauzowaniu spotkałam tam rockmana Kuromametchiego w chmurkowym pokoju, który od razu wybrał się do swatki. Urodziła się dziewczynka (!!!! W KOŃCU!!!!), i to jeszcze ta kokardkowa. Jest nadzieja na Rolutchi, aaaa!

[Obrazek: lpyZceG.jpg]
Odpowiedz