Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maciejowa gromadka.
[Obrazek: tvkg1ej.png]
No więc tak - w środę, po niespełna rocznej przerwie (upsssss), wygrzebałem z tamagoczowego pudełka moje białe P's, no i po chwili namysłu, postanowiłem włożyć nowe baterie.:) 
Tbh, zupełnie nie pamiętałem na której generacji czy postaci się zatrzymałem, więc naprawdę strasznie się ucieszyłem, gdy po wybraniu download, na ekranie zobaczyłem maluszka wołającego moje (chyba) imię. + Jak możecie zauważyć, moja obsesja na punkcie Fairy Change! pierce'a sięga ponad roku wstecz, lmao. 

[Obrazek: 2RfMYB7.jpg]

Chwilę później, razem z Kłębuszkiem postanowiliśmy odwiedzić kuchnię, żeby przygotować troszkę jedzonka, no i zaraz po zapaleniu światła, uderzyły w nas.. umn, pozostałości po Macieju z przeszłości?? Nie pamiętam, co dokładnie się wydarzyło, że cała kuchnia aż obrosła brudem, proszę mnie o to nie pytać!!XDD 

[Obrazek: rZhkHni.jpg]

Okazało się, że w skrzynce z moimi rzeczorkami nie miałem mopa (to wiele wyjaśnia), więc gdy tylko Kłębuszek troszkę podrósł, podreptaliśmy do sklepu i zaraz potem wspólnie ogarnęliśmy cały bałagan.

[Obrazek: 3GIMWHf.jpg]

Dzień później, w czwartek, dotarło do mnie naprawdę długo wyczekiwane v2 w którym absolutnie zakochałem się od pierwszego wejrzenia!!♥;______;

[Obrazek: oZmDgTr.jpg]

Tego samego dnia, postanowiłem też zmusić Kłębuszka do diametralnej zmiany swoich zainteresowań, gdyż ponieważ bo, zależało mi na tym, zeby wyrósł na ślimaczka (Maimaitchiego). Nie wiem, czy mu się podobało, ale nie miał wyboru. ( ̄^ ̄)

[Obrazek: xnP6VRm.jpg]

[Obrazek: nFP9ioS.jpg]

Odkąd włączyłem P's, żyłem w przekonaniu, że Mr.Blinky już na pewno stworzył i opublikował Royal Change! pierce'a, dlatego starałem się wyhodować 
Righttchiego, którego potem chciałem przemienić w Maharaja Right..iego? No wiecie, tą kruszynkę na słoniku:

[Obrazek: tFtfUcZ.jpg]

...ale okazało się, że Mr.Blinky wcale jeszcze nie skończył pracy przy tym pierce'u i najzwyczajniej w świecie, znowu sobie coś ubzdurałem, uh. Dlatego, nastąpiła mała zmiana planów, no i Righttchi którego udało mi się wyhodować, został Right Badtz-Maru. Zaraz po kupce. 

[Obrazek: 1xa9OiC.jpg]

[Obrazek: YqkXMQa.jpg]

[Obrazek: rCxGdhJ.jpg]

[Obrazek: vXSlhFA.jpg]

Natomiast w v2, na ten moment mam Hinotamatchiego i.. już wiem, że na pewno wyrośnie na postać najgorszej opieki, uh.

[Obrazek: p7EGU9g.jpg]
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
To v2 jest cudowne, chyba moja wymarzona obudowa z tej wersji. : D
Odpowiedz
-Białe P's jest śliczne, ale ta wersja nie zrobiła na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia i nie grałem na niej zbyt długo,
-twoje tła też są śliczne :3
-moje v2 nadal leży z zepsutym dźwiękiem, i przeczuwam że to też nie będzie jakaś moja ulubiona wersja.
W sumie doszedłem do wniosku że będę odpalał moje tmgc raczej tylko na rzecz hatchy, więc czekam na jakiś wakacyjny bo mnie zachęciłeś żeby jakieś włączyć.
[Obrazek: oetrKbQ.png]
Odpowiedz
@Lajri, mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości uda Ci się przygarnąć tą konkretną obudowę do swojej kolekcji. Tbh dosyć często widzę ją na eBayu, no więc wydaje mi się, że wcale nie jest rzadka?:) Anyhooo, trzymam kciuki!!♥
@akaiowy, przede wszystkim - DZIĘKUJĘ! Hmnh, powiem Ci, że jakiś czas temu, głównie z nudów wcale nie w pracy, nie , przeczytałem sobie od nowa wszystkie tamagoczowe pamiętniki jakie mamy tutaj na forum, no i większość użytkowników, krótko po premierze P's, chowało tą wersję do pudełka. Dopiero po którejś tam generacji i przerwie czy dwóch, ludzie zaczęli zmieniać zdanie o tej wersji. Wydaje mi się, że P's po prostu.. umn, no nie wiem, wymaga kilku spokojnych podejść i dłuższych chwil, żeby je polubić? Więc no, mam nadzieję, że w przyszłości dasz tej wersji jeszcze jedną szansę.:) A jeżeli mimo wszystko Ci się nie spodoba - trudno, jest przecież tona innych, fajnych no i kolorowych tamagoczów.:)
Odpowiedz
Aww, Maciek, Twoje zdjęcia i opisy robią mi tak dobrze na zbolałe serduszko ;;;
Swoją drogą, ZROBIŁ SIĘ CIEMNIEJSZY PO ZROBIENIU KUPKI, HMMMM.
I stęskniłam się za swoim P's ;; muszę totalnie ogarnąć mu nowe bateryjki i odbarwianie jak tylko będę mieć wolne ;;;
Odpowiedz
@Katechi, aaaaaaaaaaa, nie mogę przestać się uśmiechać, DZIĘKUJĘ??♥ Tbh zawsze, gdy piszę nowe wpisy do pamiętnika, strasznie się martwię, że nikt nie będzie chciał ich przeczytać, gdyż ponieważ bo, bardzo często wychodzą dłuuuugie i przeładowane nudnym tekstem i zdjęciami, no ale.. uh, pisanie i sklejanie tego wszystkiego sprawia mi tyle radości, że staram się zbytnio nie martwić? Anyhooooo, jakiś czas temu, w Avendzie pojawił się nowy sklep - "Dealz" i mam na jego punkcie obsesję tho. Sprzedają tam tonę markowych rzeczy (w tym baterie!!) za 5 zł, więc no, jeżeli potrzebujesz zapasu, może zerknęłabyś właśnie w to miejsce?:)
Odpowiedz
DEALZ JEST GENIALNY. Głównie przez to, że nie bawią się w grosze tylko zaokrąglają ceny. I właśnie też tam widziałam te taniutkie baterie, ale chodzi o to, że w domu mam dwa dwudziestopaki ruszone i nie chcę kolejnej paczki kupować XD
(Czy tam u Ciebie też sprzedają doritosy w takich pogniecionych opakowaniach sugerujących, że w środku jest sam pył zamiast całych czipsów?)
Odpowiedz
@Katechi, uhh, rozumiem. W takim razie mam przeogromną nadzieję, że już niedługo uda Ci się wrócić do domu, o!♥ No i przepraszam, ale ja zupełnie nie zwracam uwagi na jedzenie w sklepach, więc uhh, nie mam zielonego pojęcia?
Odpowiedz
[Obrazek: tvkg1ej.png]

Kilka dni temu nareszcie udało mi się znaleźć troszkę wolnego czasu (no i siły, lmao), więc wygrzebałem z tamagoczowego pudła mojego Colorka!:'D Chwilkę po włożeniu baterii, na ekranie przywitał mnie Kuchipatchi razem z swoim hamburgerowym drzewkiem o którym teraz totalnie będę śnił po nocach, huh.

[Obrazek: Kml4F2k.jpg]

Bez większego namysłu posłałem moją pierdołę do swatki, gdyż ponieważ bo, kolejna generacja wypadała parzysta, no a postacie z tej grupy są zdecydowanie moimi ulubionymi.  

[Obrazek: 0bRScN7.jpg]

Zaraz po tym, gdy z jajeczka wykluł się Kinotchi, Kuchipatchi postanowił zaopiekować się maluchem, podczas gdy ja mogłem cichutko zademonstrować moją improwizację śmiechu szalonego naukowa, no bo wiecie, chłopiec w parzystej generacji jest dla mnie.. umn, oczywistym hodowlanym celem (jezzz, strasznie to brzmi) - Nemutchim!!

[Obrazek: EPnHdy4.jpg]

[Obrazek: bGe1HBj.jpg]

Krótko po tym, gdy ojciec maluszka postanowił zostawić go pod moją opieką (którego, przy okazji, nazwałem Kluską z zupki jagodowej), zadbałem o jego brzuszek...

[Obrazek: DKg0wha.jpg]

...i zaraz potem posłałem do spania.

[Obrazek: qkGI9qB.jpg]

Kolejnego dnia (no i kolejnego zresztą też) niestety nie było już tak miło i przyjemnie, ale duh, to nie moja wina, że Nemutchi jest postacią najgorszej opieki, więc ewentualne skargi proszę listownie kierować do Bandai, dziękuję. 

[Obrazek: QeHjXne.jpg]

Przy okazji, odkąd mam włączonego Colorka, dosłownie cały czas pada w nim deszcz, no i w sumie nie miałbym nic przeciwko, gdyby nie fakt, że przez tą ulewę totalnie nie mogę zebrać niektórych znaczków, uh.

[Obrazek: EkQidzO.jpg]

Anyhooo, pomijając wszystkie większe bądź mniejsze sprzeczki między mną a Kluską z zupki jagodowej, wspólnie udało nam się osiągnąć nasz cel - wyhodowanie mojej ulubionej postaci, czyli Nemutchiego, yay!

[Obrazek: 8N0G4YY.jpg]

[Obrazek: Ftn3gAu.jpg]

No i nawet przestało padać!

[Obrazek: yXBTEic.jpg]
[Obrazek: 240?cb=20150919074942&fill=transparent]
Odpowiedz
Zdjęcia Maćka + colorek = miłość.
Ta granatowa obudowa wyglada OBŁĘDNIE. Też mam teraz odpalone +C, ale ja się tymi deszczami jaram, bo pierwszy raz widziałam burzę z piorunami! Jak zaczynałam tę generację, to miałam ładny dzień, ale nie zdążyłam zobaczyć tęczy, no i moja Memetchi łączy się w bólu z Twoim Nemutchim. :C
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Uhhh, bardzo Was przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale no, hahah, chyba nie czułem się najlepiej? 
@Marta, aaaaaaaa, dziękuję!!♥ No i totalnie się z Tobą zgadzam - granatowy +Colorek wygląda naprawdę prześlicznie i w sumie troszkę żałuję, że nigdy wcześniej jakoś szczególnie nie zwracałem na niego większej uwagi, no bo może wtedy udałoby mi się go szybciej przygarnąć, huh. Anyhoooo, cieszę się, że przynajmniej Tobie deszczowa pogoda (która u mnie trwa do dzisiaj, sigh) sprawia tonę radości. Muszę przyznać, że animajce pogodowe w +Colorku to jeden z wielu, wieluuu argumentów przez których ta wersja jest właśnie moją ulubioną, o. 
@Michu, dziękuję za miłe słowa, no i za pomoc przy publikacji tego wpisu.♥♥ Naprawdę strasznie się cieszę, że teraz, gdy kupiłaś sobie Złomke, nie będziesz musiała się już martwić o swojego +C! 
+ Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że Kikitchi no i Chamametchi są faktycznie dorosłymi postaciami w iD, hahaahha. 
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości